Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a vallásról és a többiről?

Figyelt kérdés

Csak az nyissa meg, aki nek van 15 perce végighallgatni, vagy is olvasni, mert aláírásos.

Nagyon kíváncsi lennék a hívők és a nem hívők véleményére is.

http://www.youtube.com/watch?v=M62fAkn80nI&feature=player_em..

2013. aug. 5. 21:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
27%
Igaza van. A katolikus egyháznak már túl sok van a számláján, olyan tettek, amiket nem lehet a szőnyeg alá söpörni, nem lehet jóvá tenni. Elvagytok tévelyedve emberek. Ha tényleg létezik Isten, akkor elfogad mindenkit olyannak, amilyen, ha végtelenül bölcs és jóságos, akkor nem számít neki, hogy milyen a szexualitásod, milyen nézeteket vallasz, s az sem, hogy egyáltalán hiszel-e benne. Ha viszont ez elképzelhetetlen számotokra, akkor semmi értelme nincs az egésznek, mert Isten se nem végtelenül bölcs, se nem jóságos.
2013. aug. 5. 22:00
 12/28 A kérdező kommentje:
Tízes! Semmi mást nem vártam a hívő olvasótól, csak véleményt. De nem olyant, hogy nem néztem meg, de ez a véleményem róla.
2013. aug. 5. 22:16
 13/28 anonim ***** válasza:
Már bocs, de az a hit lényege nem ;)?
2013. aug. 5. 22:17
 14/28 anonim ***** válasza:

Egyik oldalnak sincs igaza szerintem! A hamisat, a gonoszt a saját állítólagos "igazságaival" kell leleplezni, nem másik torz eszme által, mert az hiteltelenné teszi az egészet. Márpedig a katolikus egyház eszmerendszerét sok minden miatt lehet kétségbe vonni, ami ugye messze nem egyezik azzal a forrással, melyet maga az egyház állítólagosan követ, azaz a Szentírással, de éppen a homoszexualitás ellenzése miatt nem lehet támadni, mert az a Biblia egyértelmű tiltó parancsával ütközik!

Régi igazság sajnos, hogy ha van egy rossz eszme, torz szellemi vezetés, és azt így, vagy úgy letaszítják a piedesztáljáról, nem feltétlenül jön helyette jobb!

2013. aug. 5. 22:22
 15/28 A kérdező kommentje:

14- es

Itt éppen Jézus igazságával leplezik le a hamist.

2013. aug. 6. 10:00
 16/28 anonim ***** válasza:
36%
14: tehát a katolikusokat azért nem lehet elítélni, mert sok ezer évvel ezelőtt leírta valaki hogy üldözzük a melegeket és ők ezt a mai napig komolyan veszik? Van fogalmad róla, hány olyan ostoba törvény van a bíbliában amit senki nem tart be? Még a katkók sem! Szerintem inkább a b...k mint a pedofil papok.
2013. aug. 6. 10:04
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

végignéztem

nem vagyok katolikus, de kb. mint egy Orbán Viktor beszéd, tele csúsztatással, közhellyel, egyoldalúsággal, hatásvadászattal, felszínességgel, indulattal és hazugsággal is

elég lett volna csak azt mondania: én nem szeretem a katolikus egyházat, a maradék negyed óra csak egy bulvár hiszti volt

2013. aug. 6. 10:21
 18/28 A kérdező kommentje:
17 -es. Elmondanád, hogy mik voltak a csúsztatások, és mik a hazugságok?
2013. aug. 6. 16:13
 19/28 anonim ***** válasza:

"14- es

Itt éppen Jézus igazságával leplezik le a hamist."

Kedves kérdező! Ezt nem értem, mivel Jézus sohasem helyeselte a homoszexualitást. Ez nem emberi törvény, hanem az ihletett Biblia része.

Ahogy mondtam fent, a katolikus egyház sok mindenben hamis, de a homoszexualitás elvetésében nem! Az más kérdés, hogy milyen eszközökkel üldözte és bűntette a hatalma teljében őket, melynek szintén nincs köze Krisztushoz.

"14: tehát a katolikusokat azért nem lehet elítélni, mert sok ezer évvel ezelőtt leírta valaki hogy üldözzük a melegeket és ők ezt a mai napig komolyan veszik?"

Kedves 16-os! Nekem van fogalmam róla, hogy mit ír a Biblia erről, de ahogy látom neked nem sok. A Biblia ugyanis EGYÁLTALÁN NEM helyesli a melegek, de senki más "üldözését", nem erről van szó. A cselekedeteiket el lehet ítélni, ki lehet közösíteni azokat, akik megbánás nélkül kitartanak az erkölcstelenségben, de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy üldözze az ilyeneket.

"Van fogalmad róla, hány olyan ostoba törvény van a bíbliában amit senki nem tart be?"

Ha nem a ma már nem érvényes zsidó törvényekről beszélsz, akkor egy "ostoba" törvény sincs benne. Persze a zsidóknak adott több mint 600 törvény sem volt "ostoba", csak pontosan meg kell érteni, hogy mi miért volt!

2013. aug. 7. 00:09
 20/28 KZitus ***** válasza:

Szia

„Van olyan út, mely egyenesnek látszik az ember előtt, de a vége halálnak útja” (Péld 14:12).

Salamon ezt írta: „Bízzál Jehovában teljes szívedből, és a magad értelmére ne támaszkodj. Minden utadban vedd figyelembe őt, és akkor ő fogja egyengetni ösvényeidet.”Példab.3:5,6

2013. aug. 7. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!