Írnátok a katolikus vallásról? Aki eddig nem volt hívő, de úgy érzi, hogy kezd nyitni a hit felé, az "felveheti" ezt a vallást?
Persze, fel lehet venni, sosincs késő :)
Szerintem inkább menj el egy katolikus templomba, és ott a pappal beszéld meg ezeket a dolgokat, autentikusabb válaszokat fog majd Neked adni, hidd el!
Szia!
Ebben a vallásban is vannak tisztességes, jóravaló emberek, mindazonáltal én nem ajánlom, mivel meggyőződésem szerint alapvetően ellentmond a tanítása a Bibliának. De ezt ne nekem hidd el. Nyisd ki a Szentírást, kérd Isten segítségét a tanulmányozáshoz, aztán hasonlísd össze a Biblia tanítását a Katolikus Egyházéval, és győződj meg magad az igazságról.
Felvenni felveheti, de nem ajánlom.
Semmilyen előnye nincs, és csak egy csomó hátránya.
(Isten nem létezik, se így, se úgy, a vallás sokmindenben korlátoz, de nem leszel tőle jobb ember. Az összes vallás a képmutatásról szól, de a katolikusoknál masszívabb a dolog.)
Persze, hogy felveheted. Mit szeretnél tudni a katolikus vallásról?
A katolikusok se tökéletesek, de legalább nem válaszolnak a nem nekik szóló kérdésekre, csak hogy kéretlenül reklámozzák a saját világnézetüket és véleményüket, mint a 2-es és 3-as válaszoló.
Szia, 64%-os.
Olyan vagy mint aki a cigányokra mondaj, hogy vannak közöttük rendesek "is". Mert ez sértő az egészre nézve. Ezen ha jól emlékszem, már felháborodtál egyszer. Ha nem te voltál, bocs.
Szóval szerinted a katolikusok között is akad rendes. Akad? mennyi? elvétve? a többség az nem rendes?
Kollektívan szelektász?
Kösz.
Persze, hogy felveheted. Legegyszerűbb ha elkezdesz járni a templomba és ott belépsz egy közösségbe is. Sok közösség szokott működni, pláne nagyobb templomokban, mindenféle életkorú embereknek.
Mire vagy kíváncsi pontosan? Elég nehéz röviden összefoglalni a lényegét. Ha inkább privátban kérdeznél, akkor is szívesen válaszolok. Magam egy katolikus fiatal vagyok, szívesen segítek bármiben! :))
Előző, elfelejtetted hozzátenni, hogy a katolikusok jehovista gyerekeket esznek reggelire, sőt néha vacsorára is és vámpírrá változva éjszakánként vért szívnak.
Szóval te nem vagy komplett.
Olyanok az érveid, mintha én úgy írnám le a te vallásodat, hogy a Jehova Tanúinak kötelessége évente egyszer részt venni a motoszkaesten, ahol azt a parancsot teljesítik, hogy keveredjen a vér, ahol egy nagy helységben mikor midenki ott van, eloltják a lámpákat és a teljes sötétben mindenki azzal párosodik akit éppen elért. Senki nem tudja azután, hogy ki kivel volt, rokonnal , idegennel, szomszéddal, vagy netán...(ki sem mondom kivel).
Csak mert amiket te írsz az is ekkora baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!