Még nem vagyok megkeresztelve de hiszek Istenben és majd felnőttként szeretnék keresztelkedni csakhogy azon kezdtem el gondolkodni hogy ha meghalok mielőtt megkeresztelkednék akkor a pokolra jutok?
Tudok ajánlani pár olvasmányt, ami segít megismerni jobban a kereszténységet:
Rózsa Huba: Mi a Biblia? (Jel Kiadó, 2010)
Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó, 2003)
Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban (on-line)
A Bibliábval való ismerkedéshez az Újszövetséget ajánlom, és az Ószövetségből a Zsoltárok könyvét.
Ha más vallásokat, filozófiákat is meg szeretnél ismerni, egy lista:
Platón: Szókratész védőbeszéde
Platón: Phaidón (Platón összes művei I, Európa Kiadó, 1984)
Platón: Gorgiasz (ua.)
Lao Ce: Tao Te King (Weöres Sándor fordítása)
Kulananda: Buddhizmus
Albert Schweitzer: A keresztyénség és a világvallások (Albert Schweitzer, a gondolkodó, Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya, 1989)
Ha lesz egy kis rálátásod, átgondolod, el tudod dönteni, keresztény leszel-e.
Kedves Kérdező!
Olyan ponthoz értél a hit által az életedben ami foglalkoztat ezért kérdeztél. Fontos hogy olyan választ
fogadj el ami hiteles , biztos . A teremtőnk tudja ezt tökéletesen megválaszolni. Azt pedig a Bibliában
találod meg. A teljesség igénye nélkül írnék néhány ige helyet amit egy Új szövetségben megtalálhatsz. Máté evangéliuma 3: 6-16.
Apostolok cselekedete 2: 38-41. 8:12-38. 9:17-18
10:47-48 16:14-33 18 :8
Római levél 6:3 1Korintus 12:13 Galata 3:27
Jézus Krisztus is megkeresztelkedett és még sokan mások ebben is követjük őt és engedelmeskedünk neki.
Jó kérni ebben egy lelkész segítségét hogy elmagyarázza amit nem értesz meg a Bibliából.Jó tanulást, kívánok és az ige megtartását Istenünk segítségével.
Szia!
Menny és pokol kérdésében Jézus mondja ki a végső szót, akinek adatott minden hatalom mennyen és földön.
Az ítélet legfőbb szempontja, hogy ki hogy élte meg az emberségét a mindennapokban.
Máté:
25,35 Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok,
25,36 mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.
25,37 Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna?
25,38 Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna?
25,39 Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád?
25,40 A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."
Nem a keresztségen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!