Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Még nem vagyok megkeresztelve...

Még nem vagyok megkeresztelve de hiszek Istenben és majd felnőttként szeretnék keresztelkedni csakhogy azon kezdtem el gondolkodni hogy ha meghalok mielőtt megkeresztelkednék akkor a pokolra jutok?

Figyelt kérdés
És most úgy érzem, hogy valamiért mások többet érnek nálam és én kevesebbet mert nem vagyok megkeresztelve. Valaki segítene ezt jobban megértetni? És hogy valóban kevesebb érek?

#vallás #pokol #aggódás #kersztelkkedés
2013. aug. 4. 15:12
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*kevesebbet
2013. aug. 4. 15:13
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Lenyegtelen, hogy meg vagy e keresztelve vagy sem, mert az csak egy kulso, testi dolog, az pedig nem udvozit.

Az egodat kell legyozni es a magasabb Ened (vagyis Isten) szolgalataba allitani. Az egod az, ami azt gondolja a fejedben, hogy tobb, vagy kevesebb vagy masoknal.

2013. aug. 4. 15:19
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit történt velem,mert egóm volt tehát nem voltam nagyképű de elvoltam de most valamiért itt leragadtam
2013. aug. 4. 15:32
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem jutsz pokolra, ez hülyeség. Tanulj sokat Istenről, tanulmányozd a szentírást, válaszd ki, hol szeretnél megkeresztelkedni és jelentkezz hitoktatásra. Hány éves vagy? Mi a felnőttkor, amire várni szeretnél? (egyébként akár most is saját választásodra megkeresztelhetnek, ha ez nyugtalanít)
2013. aug. 4. 15:39
 5/18 A kérdező kommentje:
14 vagyok tudom hogy megkeresztelkedhetnék de nem akarok csak ugy bele menni egy vallásba előtte egy kicsitt legalább többet meg akarok tudni hogy pontosan mit is teszek,meg a bibliát is el akar olvasni lehet bánám felnőttként már bánám hogy megkeresztelkedtem vagy valami más zavarna ezért szeretnék akkor dönteni
2013. aug. 4. 16:06
 6/18 A kérdező kommentje:
a hibákért bocsánat de mobilról írok és így elég nehéz
2013. aug. 4. 16:08
 7/18 titak ***** válasza:
0%
Miről gondolod, hogy megkeresztelkedés nélkül a pokolra jutsz. És, ha igen akkor mi van. Nekem megvan minden "kötelező hitvallásom", de ha választanom kell, inkább mennék a pokolba (ha létezik) bulizni, mint a mennybe (ha létezik) menzás kajára. A Mennyországnak egyetlen előnye, hogy ott nem kell szoroskodni, míg a pokolban állandó teltház van.
2013. aug. 4. 16:23
 8/18 anonim ***** válasza:
33%
Megkeresztelkedni szellemben kell és nem vízben pancsolni. Egy döntés, ami az életedben is megmutatkozik, ha megérted és követed a tanítást. Melynek alapja a szeretet...
2013. aug. 4. 16:30
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha őszintén meg akarsz keresztelkedni, akkor már valószínűleg részesülni fogsz Isten kegyelmében.
2013. aug. 4. 17:37
 10/18 anonim ***** válasza:

szüleid hogy viszonyulnak Isten keresésedhez? Ha pozitívan, akkor kérd meg őket, hogy segítsenek neked gyülekezetet keresni. Ha van rá mód, akkor olyat, ahol van ifi is, hisz egy 14 éves még nem felnőtt. :)

Legalábbis én segítenék a saját gyerekemnek ebben.

2013. aug. 4. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!