Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nincs megkeresztelve az...

Aki nincs megkeresztelve az nem is juthat a menyországba?

Figyelt kérdés
Én mondjuk meg vagyok, kiskoromban megkereszteltek, de most biztos nem csinálnám végig ezt a procedúrát. Viszont ettől függetlenül, ha nem is lennék megkeresztelve, még ugyan úgy vallásosnak tartom/tartanám magam és nem látom okát annak, hogy ne kerülhetnék a menyországba. Vagy aki "nincs a listán" az be sem mehet? Mit gondoltok erről?

2013. jún. 12. 17:25
1 2
 1/13 anonim válasza:
8%
keresztelőnél VIP belépő kártyát kapsz :)
2013. jún. 12. 17:27
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
A keresztséggel válsz az egyház tagjává, mentesülsz az áteredő bűntől. Ez az első lépés a mennyország felé. De hogy ki kerül be, azt szerencsére nem a mi dolgunk eldönteni.
2013. jún. 12. 17:31
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
Igen... valószínűleg úgy van, hogy van 2 milliárd keresztény a világon, a többi 5 milliárd meg mehet a pokolba, hiába mentette monjuk meg orvosként emberek életét, vagy hiába egy tisztességes, jólelkű családanya, mivel egy csuhás ember nem lögybölt rá egy kis vizet és mormolt el valami hókupókuszt, ezért írány számukra a purgatórium!
2013. jún. 12. 17:32
 4/13 anonim ***** válasza:
47%
Aki pogány annak nincs szüksége az egyház és menny oltalmáért. Én sem vagyok megkeresztelve
2013. jún. 12. 17:33
 5/13 anonim ***** válasza:
30%
A Biblia szerint az kerülhet a mennybe, aki megtér Jézushoz, mivel Ő halt meg a bűneinkért. Ez az ima kb. 20 másodperc alatt megvan. Utána pedig válj meg az addigi bűnös életedtől és olvass Bibliát. Ha bármilyen hitbeli megerősítésre lenne szükséged vagy csak kérdeznél valamit akkor írj.
2013. jún. 12. 17:42
 6/13 KZitus ***** válasza:
19%

Szia

A keresztelkedés életbevágóan fontos lépés. Meg kell értened, mit jelent. Ha ez nincsen így, semmit nem ér a keresztelkedés.

Krisztus példát hagyott, mutatott nekünk ebben is. Csak azt kell tenni amire ő tanított, őt kell utánoznunk ebben is.

A keresztelkedéssel kapcsolatban azt mondta:

"Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig". Máté 28:19-20

Miért vágysz a "menyországba"?

Mit akarsz ott csinálni, tenni?

Van elképzelésed róla mi van ott?

A Biblia szerint Isten az embernek alkotta meg a földet. Itt fog az ember örökké élni nemsokára. Ugye itt sok mindenről lehet ábrándozni, betegség, öregség, fájdalom és halál nélkül. Jelenések 21:3,4

"Az én Atyám házában sok lakóhely van"- nem nekünk szól, mint ahogyan a te ebédmeghívásodra sem mehet el csak az, akit te meghívtál. Minket nem hívtak meg oda.

Hidd el a földi örök élet is csodálatos és oda mindnyájunknak van meghívásunk:

"És megmutatta nekem az élet vizének folyóját: tiszta, mint a kristály, és az Isten és a Bárány trónjától folyik alá a város széles útjának közepén. A folyó innenső és túlsó partján pedig az élet fái voltak, melyek tizenkétszer hoznak termést; minden hónapban megtermik gyümölcsüket. És a fák levelei a nemzetek gyógyítására valók voltak.

A szellem és a menyasszony pedig szüntelenül ezt mondja: „Jöjj!” És aki hallja, mondja: „Jöjj!” És aki szomjazik, jöjjön; aki akarja, vegye az élet vizét ingyen. Jelenések 22:1,2,17

Üdvözlettel: Zita

2013. jún. 12. 17:46
 7/13 anonim ***** válasza:

""Az én Atyám házában sok lakóhely van"- nem nekünk szól, mint ahogyan a te ebédmeghívásodra sem mehet el csak az, akit te meghívtál. Minket nem hívtak meg oda. "

Hat ennel hihetetlenebb es kimagyarazott ertelmezest meg nem olvastam.Valoban ezt az iget igy ertelmezi az Ortorony?Ez hihetetlen,igy kicsavarni egy iget,Jezus vilagosan megmondta,hogy sok lakohely van a mennybe,tehat nem 144000 hanem sok,megszamlalhatatlan.

2013. jún. 12. 18:15
 8/13 anonim ***** válasza:
14%
Semmi köze a megkeresztelkedéshez.
2013. jún. 12. 18:20
 9/13 anonim ***** válasza:
ha valaki megkeresztelkedik az koveti Jezus peldajat,hisz Jezus is megkeresztelkedett,de nem ez a feltetele az udvossegnek
2013. jún. 12. 18:34
 10/13 anonim ***** válasza:

Így van. A keresztség nem egy külső dolog, hanem egy belső döntés.

Nem kellene démonikus okkult varázslatot beleképzelni a vízbe.

Nem a víz tisztít meg, hanem az élő Krisztus. A benne való hit, a tanításának elsajátítása gyógyíthat meg.

2013. jún. 12. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!