Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki nincs megkeresztelve az...

Aki nincs megkeresztelve az nem is juthat a menyországba?

Figyelt kérdés
Én mondjuk meg vagyok, kiskoromban megkereszteltek, de most biztos nem csinálnám végig ezt a procedúrát. Viszont ettől függetlenül, ha nem is lennék megkeresztelve, még ugyan úgy vallásosnak tartom/tartanám magam és nem látom okát annak, hogy ne kerülhetnék a menyországba. Vagy aki "nincs a listán" az be sem mehet? Mit gondoltok erről?

2013. jún. 12. 17:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Jézus fogalmazása egyértelmű:

Mk 16,16 A ki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül, a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.

A hited keresztséghez fog vezetni téged, de ki is kárhozik el??? Aki nem hisz. Szó nincs arról, hogy aki nem keresztelkedik meg, az bizony elkárhozik. (Itt most ne menjünk bele a szent szellem keresztségbe, csak az itteni világon tett vízzel való keresztségről beszéljünk) A lator a kereszten hitéről tett bizonyságot, így Jézus azt mondta, hogy vele lesz a paradicsomba.

Aki hisz, és van ideje még ebben az életben, a szellem a keresztségre fogja vezetni, kívánni fogja, hogy betöltse a keresztséget.

2013. jún. 12. 21:14
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Sokukal egyet értek, szerintem sincs szükség a keresztelésre, csak arra, hogy Jézus tanításait kövessük. Nem hiszem hogy egy ember(pap) azzal, hogy vizel szentel az emberre azzal ő feloldozhatna akárkit is a bűnei alól és ő általa léphetne be bárki is a mennyek országába. Ezért is nem megyek gyónni sem, mert szerintem egy pap nem adhat feloldozást, inkább Istentől kérem a bocsánatát.

Még annyit, hogy akinek nem esett volna le(hiába jeleztem a kérdésem alatt) én MEG Vagyok Keresztelve.(4 és 5)

2013. jún. 14. 04:59
 13/13 világvége1 ***** válasza:
Nem kereszténynek kell lenni ahhoz, hogy valaki a mennybe kerüljön, hanem jónak.
2020. jún. 25. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!