Aki nincs megkeresztelve az nem is juthat a menyországba?
Jézus fogalmazása egyértelmű:
Mk 16,16 A ki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül, a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.
A hited keresztséghez fog vezetni téged, de ki is kárhozik el??? Aki nem hisz. Szó nincs arról, hogy aki nem keresztelkedik meg, az bizony elkárhozik. (Itt most ne menjünk bele a szent szellem keresztségbe, csak az itteni világon tett vízzel való keresztségről beszéljünk) A lator a kereszten hitéről tett bizonyságot, így Jézus azt mondta, hogy vele lesz a paradicsomba.
Aki hisz, és van ideje még ebben az életben, a szellem a keresztségre fogja vezetni, kívánni fogja, hogy betöltse a keresztséget.
Köszi a válaszokat. Sokukal egyet értek, szerintem sincs szükség a keresztelésre, csak arra, hogy Jézus tanításait kövessük. Nem hiszem hogy egy ember(pap) azzal, hogy vizel szentel az emberre azzal ő feloldozhatna akárkit is a bűnei alól és ő általa léphetne be bárki is a mennyek országába. Ezért is nem megyek gyónni sem, mert szerintem egy pap nem adhat feloldozást, inkább Istentől kérem a bocsánatát.
Még annyit, hogy akinek nem esett volna le(hiába jeleztem a kérdésem alatt) én MEG Vagyok Keresztelve.(4 és 5)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!