Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van más út is a menyországba?...

Van más út is a menyországba? CSakis akkor jutok a mennybe ha hiszek Jézusban és őt követem? Vagy máshogyan is el lehet kerülni a poklot?

Figyelt kérdés
2013. jan. 1. 14:20
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Aki nem hisz Istenben és Jézusban, az hogyan hiheti el, hogy létezik menny és pokol? Csak én gondolom így?

Szerintem te hiszel, csak kételkedsz egy kicsit.

2013. jan. 1. 14:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

A választ Jézus egyértelműen megadta:

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." - Jn 14,6

2013. jan. 1. 14:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha hiszel Jézusban és követed őt, akkor üdvözülsz.

Ha van lehetőséged követni, de nem teszed, akkor nem üdvözülsz.

Ha nincs lehetőséged követni őt (pl. egy őserdőben élsz és nem ismerkedhetsz meg Jézussal, mint a középkori maják) az más tészta.

2013. jan. 1. 15:04
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálattal olvasom, hogy a sok leírás és válaszok ellenére még mindig ragaszkodnak a "pokol" tanításához.

A pokol, mint valami Kínzó hely nem létezik, az nem összeegyeztethető Isten Erkölcsi, és Igazságos nézetével.

Így mindenki elkerüli, mert nincs. A bűnünkért halállal fizetünk. Akik pedig elaludtak, azoknak Jézus váltsága révén lehetőségük van feltámadni amikor Jézus királysága a földön is jogilag érvényre jut.

2013. jan. 1. 15:38
 5/10 anonim ***** válasza:
A másodiknak és a harmadiknak van igaza, ugyanezt akartam beírni én is.
2013. jan. 1. 18:40
 6/10 anonim ***** válasza:
A pokoltól való félelem minden, csak nem megfelelő alap a hithez.
2013. jan. 1. 23:27
 7/10 anonim ***** válasza:

nincs más út.

el kell ismerned, hogy bűnös ember vagy, és bűnös emberként nem élhetsz Istennel együtt a mennyben, mert ő gyűlöli a bűnt.

De bár a bűnt gyűlöli az embert (aki bűnös) nem, sőt ő nagyon szeret.

Ezért küldte Jézust, hogy ő haljon meg, és 3 napig a pokolba jutott, hogy elszenvedje a bűnök következményét.

És ha szeretnél a mennybe jutni, csak Jézus áldozatát kell elfogadnod. Kérd Istent, hogy bocsássa meg neked a bűneidet, mert Jézus már elszenvedte az érte járó büntetést.

És próbálj meg engedelmeskedni Istennek. Keresd az ő akaratát, és kérdezd meg a terveit. Hidd el, ha ő teremtett téged, akkor ő tudja a legjobban, hogy éppen mire van szűkséged, és ő tudja, mikor mi a legjobb.

2013. jan. 2. 12:50
 8/10 anonim ***** válasza:
4-es! Nem írtam poklot! Üdvözülést és nem üdvözülést írtam az 1000 éves királyság után, így nem sértettem egyetlen felekezet tanításait sem.
2013. jan. 3. 19:32
 9/10 anonim ***** válasza:

" Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az Atyához csakis Énáltalam."

JÉZUS

2013. jan. 20. 03:10
 10/10 anonim ***** válasza:

Az Iszlám bizonyos irányzatai szerint nagyobb bűn elhagyni az őszinte imádságot, mint lopni vagy embert ölni. Ha a mérlegelés során Allah még úgy is ítélhet, hogy a megboldogult a mennybe kerüljön.

És Jézus szóba se jött. (Az Iszlám is prófétának tartja Jézust egyébként)

2013. máj. 17. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!