Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istenben hogyan hihetnek az...

Istenben hogyan hihetnek az emberek, amikor azt sem tudják, hogy létezik egyáltalán?

Figyelt kérdés

Még a tudósok sem tudják, miként keletkezett a világegyetem, csak ráfogták istenre. Mi sem egyszerűbb.

Emberek irányítanak bennünket jó és rossz irányba. A hívő papok azért vannak, hogy bátorságot, erőt adjanak az embereknek. Míg a sátánista papok azért, hogy az embereket káoszra bátorítsák.

De nem is kellenek sátánista papok, mert minden emberben benne van a gonosz. A hatalomvágy, a pénzszomj.

A drog, cigaretta, alkohol nem a sátán műve, hanem embereké, csakúgy, mint az autók, gyárkémények, amik beszennyezik a levegőt. Mindezt hagyják a politikusok tovább terjedni, mert a pénz nagy úr.

A média az egyik gonosz, aki ide-oda ráncigálja az emberiséget. Hol spiritualitásra biztatja az embereket a különböző motiváló filmjeikkel, műsoraikkal, hol meg tévútra vezet bennünket, a különböző emberi erkölcsöket elferdítő műsoraival, hazugságaival. Piszkálják a kövéreket, csakhogy fogyjon a 10 ezret érő csodaszerük, amitől, lehet, hogy esetleg rákot kapunk.

Istent még senki sem látta. Lepel, biblia, ezek lehetnek hamisítványok is. És amilyen emberek vannak, mert mind gonoszak vagyunk, már, ha létezne, mérgében régen elpusztított volna bennünket.

2013. aug. 3. 01:02
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:

Szia. A hit útja. Ezt jelenti, ha valaki hisz istenbe, nem kell látnia, csak hinnie kell benne. Én nekem ezt mondta apukám, még anno, mikor kérdőre vontam, hogy senki se látta, senki se találta meg Noé bárkáját, de mégis hiszünk benne?

De nekem a történelem tanárom azt mondta: Hogy XY században, nagy szegénység, és betegség támadt, az emberek fellázadtak, és a római császár megalkotta, az 1. Istenről írt kódexet, hogy az emberek tudjanak hinni valamiben, ami be is vállt, mivel egyházakat alapítottak, stb,stb...

2013. aug. 3. 10:06
 12/31 KZitus ***** válasza:

Szia

Részben egyetértek veled. Valami hasomlót gondoltam elég sokáig, de miután meggyőződtem Isten létezéséről, más lett a véleményem.

Csak az az ember nem hisz Isten létezésében, aki nem csak szellemi, de fizikai vak is. Isten létezésének egyik bizonyítéka TE magad vagy. Ő hozott létre. Ez akkora tudást igényel, amit a mai napig a tökéletlen ember semmilyen szinten nem tud megmagyarázni, csal csodálni a szervezeted összehangolt működését. A szemed, az agyad, a vérellátásod stb.,mind Isten teremtését dicsőíti.

Tudod mi lenne, ha a Nap 1%-al közelebb lenne a Föld höz, illetve 1%-al távolabb? Ha a Hold nem ilyen távolságra lenne a Földünktől, vagy a Föld nem ilyen szögben lenne megdőlve? Nem élhetnénk itt, nem lehetne a Föld az ember lakhelye.(Képzeld el, ha ebbe is beleszólhatna az ember!!!) És ez évmilliárdok óta, meghibásodás nélkül működik.

Millió és egy bizonyítéka hever a lábad előtt annak, hogy Isten létezik. Ha a könyvét, a Bibliát olvasnád, azt is megtudhatnád mi mindent tett és tesz azért, hogy egyszer(hamarosan) mindazon problémák nélkül élhess a gyönyörű FÖLD nevű bolygón, amelyek a kérdésed alatt említettél.

Gondolod Isten nem látja azt a hatalmas gonoszságot, amely ma betölti a földet? Sokkal többet lát mint bármelyikünk. De jó oka van arra, hogy ezt ma még miért tűri. Akik ismerjük a szándékát, akaratát, és a jövőnkre vonatkozó terveit, mind valamennyien hálásak vagyunk Neki a türelméért és az irántunk tanúsított kegyelméért.

Istent megismerni kétféle képen lehet: a teremtésművén és az írott Szaván keresztül. Ha naponta 10-15 percet olvasod a Bibliát, garantáltan sokkal de sokkal több kérdésed lesz, de teljesen más jellegű. Erre éppen az ő Szava a garancia. ha kitartó vagy, teljesülhet rajtad is ez az isteni jövendölés:

Példabeszédek 2:1-5

"Fiam, ha befogadod beszédeimet, és parancsolataimat kincsként őrzöd magadnál, 2 hallgatva füleddel a bölcsességre, hogy szívedet tisztánlátásra késztesd, 3 továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel szavad, 4 ha folyton keresed azt, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utána, mint a rejtett kincsek után, 5 akkor megérted Jehova félelmét, és megleled Isten ismeretét."

Szívből kívánom ezt neked, hogy boldog, békés életed lehessen.

Üdvözlettel: Zita

2013. aug. 3. 10:58
 13/31 anonim ***** válasza:
63%
Az oxigént sem látod,mégis lélegzel,és életben tart.Fontos az erős hit.Elég ha csak megfigyelsz egy virágot,milyen gyönyörüen van megteremtve.Vannak, akik azért kételkednek Isten létezésében, mert sok tudós sem hisz benne. Ám a népszerű elképzelések néha teljesen tévesek.Az istenhitnek is tájékozottságon kell alapulnia, a meggyőző bizonyítékok hatására kell kialakulnia az emberben. Isten csak így válhat nem látható valósággá valaki számára. Vajon tudósnak kell lennünk ahhoz, hogy mérlegre tudjuk tenni a jelenleg elérhető bizonyítékokat? A Nobel-díjas Vladimir Prelog elismerte, hogy „ami Istent, a vallást és a halál utáni életet illeti, a Nobel-díjasok semmivel sem illetékesebbek másoknál”.
2013. aug. 3. 11:58
 14/31 anonim ***** válasza:
51%

Egyszerűen ellentmond a logikus gondolkodásnak bármilyen természetfeletti lény -ide tartozik Yahwe- létezése.

Az meg hogy sok szépséget látsz a természetben nem jelenti azt , hogy Yahwe tette.

Feynam -szintén Nobel díjas- beszélt erről nagyon szépen.

[link]

2013. aug. 3. 13:02
 15/31 anonim ***** válasza:
59%

A 8. válasz zseniális. :)))))

Én tudom, hogy létezik, nem ehhez kell a hit. Hanem a bizalomhoz, hogy minden pillanatban gondoskodik rólam és szeret, mert a mai világban bizalmatlanok vagyunk.

Attól mert te nem ismered, az nem azt jelenti, hogy más sem.

2013. aug. 3. 13:17
 16/31 anonim ***** válasza:
2013. aug. 3. 13:46
 17/31 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező!

Én csak egy iskolai történetet írnék le neked.

Az egyetemi órán történt.

Az óra témája:létezik-e Isten?

A tanár kérdezi a hívő tanulótól:honnan tudod,hogy létezik Isten?

Tanuló:Hiszem.

Tanár:most akkor bebizonyítom neked a tudomány állása szerint,hogy nincs Isten.

Érezted-e már Istent?

Tanuló:nem

Tanár:ízlelted-e már Istent?

Tanár:hallottad-e már Istent?

Tanár:tapintottad-e már Istent?

Tanár:láttad-e már Istent?

Tanár:akkor a tudomány álláspontja szerint nincs,vagyis nem létezik Isten!

(többi tanuló nevet,mert nevetségesnek találták a diáktársukat)

Tanuló:akkor most én is kérdeznék a többiektől valamit ha lehet tanár úr!

Tanár:csak nyugodtan!

Tanuló:éreztétek-e már a tanár úr agyát?

Többiek:nem

Tanuló:ízleltétek-e már a tanár úr agyát?

Tanuló:hallottátok-e már a tanár úr agyát?

Tanuló:tapintottátok-e már a tanár úr agyát?

Tanuló:láttátok-e már a tanár úr agyát?

Tanuló:akkor a tudomány álláspontja szerint a tanár úr agya sem létezik!

Többiek:SÍRI CSEND!

Ez az eset megtörtént!Ezen gondolkozz el egy kicsit.

2013. aug. 3. 19:44
 18/31 anonim ***** válasza:
69%
Azért, mert te nem találkoztál Istennel, az nem jelenti azt, hogy más sem.
2013. aug. 3. 20:51
 19/31 A kérdező kommentje:

Ha más találkozott vele, az a média manipulálás hatása. Más sem megy a tévékben, mint istenem, jézusom, stb... Meg a motiválás! És már külföldön is divat az emberek motiválása. Emberi gondolkodásmódok eggyé alakítása. Egyforma gondolkodás mindenkinek.

A szívre visszatérve: ha jószívű vagy, kihasználnak, ha gonosz szíved van, lenéznek! Ezért sza*ok az emberekre!

2013. aug. 3. 21:31
 20/31 A kérdező kommentje:
Más miért nem látja, hallja, mi folyik a médiában? Miért lett olyan nagy sztár benne isten? Mondom én ezt külső szemlélőként, aki nincs megkeresztelve. Én ezt jobban észlelem, miért sztárolják annyira, mint egy keresztény, nekik fel sem tűnik, miért olyan nagy sztár benne isten.
2013. aug. 3. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!