Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért választottátok az...

Miért választottátok az Istenhitet?

Figyelt kérdés
Szeretnék hívő lenni, kétségek nélkül, mert csak az istenbe vetett hit tudná megváltoztatni értéktelen életemet. Csak az a baj, hogy állandóan kételkedem. Győzzetek meg nyomós érvekkel, hogy van Isten! Egyedül nem találok megfelelő magyarázatot rá.
2009. okt. 25. 00:18
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

"Elintézik annyival: hit. De így csak egyre butulnak el és várják, hogy aki gondolkodik az kiszolgálja őket. Sehol nem lennétek nélkülük. Még mindig azon rettegnétek, hogy egyszer leestek a világ végén a szakadékba, barlangokban laknátok és kővel vadásznátok."

Ez meg mit akar jelenteni? LOL. Miért állítod a 2 dolgot egymással szembe? A hit ellentéte a hitetlenség, a tudás ellentéte a tudatlanság. A két dolog, két külön fogalom. Ez bizonyítja a homályt, nem az h mi hiszünk Istenben. És ne szóld le a vallást :) Fontos társadalmi összetartó ereje van, minden emberi kultúra szerves gyökere. A világ minden részén, ahol emberek élnek. Erkölcsi tartást ad ami megkülönböztet az állatoktól. Persze vannak olyanok is akikben ez nincs meg loool. Nagy tudósok, felfedezők között is volt hívő. Egyébként is a szerzeteseknek köszönhetjük a trappista sajtot :P, és a sört :D. Mentségükre, volt idejük gondolkodni rajta. Mert ők gondolkodtak igazán! A nemhívő ember csak melózott, evett ivott aztán meghalt. Az is lehet, h éppen egy kővel a kezében, mert a szerzetesek kerti szerszámokat is készítettek és talán adtak a nem hívőnek, aki olyan okos. És ott van az építészet is többek közt. Hatalmasabb és lenyűgözőbb templomokat kellett építeni Isten dicsőségére, még egy királynak sem volt szebb vára. Ergó a vallás mozgató rugó is volt. És a 2 nem zárta ki egymást. Értem ezalatt a technikát és a vallást.

Olvastam azt is, h megfelelő anyag és hőtől sejt alakul. Örülök neki, de ez mit bizonyít? Azt, hogyha ott hagynánk azt az ősóceánt 10ezer évig a petri csészébe, akkor egy ember fog előmászni? Nah ezen meg én tudok jókat nevetni :D Ha így alakult ki az élet, akkor csak sajnálni tudom magam :( De tegyük fel, akkor miért nem csinálnak embert? És itt nem a klónozásra gondolok, se nem a természetes megtermékenyítésről. Csináljanak szerves anyagból, hőből, meg ami kell hozzá. Csináljanak egy érző emberi lényt. Igaz Frankeinsteinek könnyebb dolga lehetett, mert ő a mesében élt! Én úgy gondolom, h Isten teremtett mindent ami létezik és van. Beleértve saját magamat is :) Ha az ember a majmokból lett, akkor miért van az ember és a majom között ilyen hatalmas szakadék? 30ezer év után is ugyanolyanok mint most. Nem volt elég hő és elektromosság? :D Ha ez igaz lenne már réges régen a majmok bolygóján kellene élnünk... (azonfelül sok majom él az emberek közt is loool) De ezen sokat lehetne vitatkozni, az evolúció megszállott harcosaival. Etológusokkal, asszem így nevezik magukat.

Nah de zárásul mondanám, h ez az én véleményem :) És ez egy olyan téma, hangsúlyozom olyan téma, ahol a vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra :))

bb all :D

2009. nov. 5. 13:01
 32/33 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólást!

Örülök, hogy az egészről, ilyen átfogóan elmondtad a véleményed.

2009. nov. 5. 18:46
 33/33 anonim válasza:

Isten létezik.És én is hiszek benne. Sajnos egyre több az olyan ember, aki nem, azzal indokolva ezt, hogy "aha, persze ha annyira szeret minket akkor mér engedi hogy ennyi rossz történjen az emberekkel". Hát csodálkoznak az emberek, hogy annyi rossz történik velük..? Manapság olyan bünöket követnek el, sőt mindig is követtek el egyes emberek,amit nem lehet büntetés nélkül megúszni...sokan azt hiszik, az egész világ igazságtalan. Én is igy láttam bevallom, pont ahogy most az érettségi időszakomon túlvagyok, és rengeteg minden dühitett...én rengeteget tanultam, önzetlenül odaadtam minden tételemet még azoknak is, akikkel soha nem voltam közeli kapcsolatba..kihasználtak, csak azért kedveskedtek, hogy a tételeimet elkérjék. Cserébe mit kaptam? semmit. És mégis, ők ugyanolyan jóra csinálták meg, mint én, vagy még jobban. Dühitett, igen. De aztán nem értettem miért is nyavalygok...miért dühitene ez az ostobaság..? Hadd csinálják, hadd sikerüljön nekik mind az, amit elakarnak érni... de egynap, amikor Istennek döntenie kell, hogy befogadja-e az országába őt, vagy sem, ott nem létezik igazságtalanság. Sosem akarom megtudni, milyen lehet Isten bocsánatának elnyerése nélkül szenvedni örökre..

azóta az ilyen embereket sajnálom. Sajnálom, amikor Istent ócsárolják.. azt kivánom bárcsak ne tennék, könyörgök az Úrnak, hogy bocsásson meg nekik amiért igy beszél róla...

és Isten mégis olyan jóságos. Akármilyen bünt követ el azaz ember, akárhányszor..ha képes tiszta szivvel, őszintéén megbánni büneit, bocsánatot kérni és megtérni, akkor Isten őszintén fogja befogadni őt.

Higyjétek el, a világ nem olyan igazságtalan mint amilyennek látszik... a bünösök megbünhődnek, az igazak Istennel maradnak. Csak a földi életben ez nem biztos, hogy megmutatkozik. A bünös lehet, hogy úgy hal meg, hogy ő elégedett. Elért mindent, amit akart...de rájön, hogy Isten nélkül semmire sem vitte az életben..

Akik hisznek Istenben, azok is szenvednek. Sőt, lehet, hogy többször is, mint akik nem hisznek. Én is megtapasztaltam már számtalanszor.De ez nem olyan szenvedés. Isten sosem fog olyan nagy terhet saját követőinek vállára, amennyit nem bir el.. csak annyit, amennyit elbir. Mert Isten embereinek erősnek kell lenniük. Bizonyitaniuk kell, hogy Isten az, akiben valóban hisznek és aszerint élnek, ahogyan Isten elrendelte. Ha elesel, Isten segit talpra állni. Mindig ott lesz. Sosem fogja hagyni, hogy azok, akik Őt szeretik, elbukjanak. És ha egyszer biológiailag eltávoznak a földről, megtalálják a legboldogabb, igazi életet Isten mellett.

Higyjétek, hogy Isten van, és még mindig szeret minket annak ellenére, hogy milyen bünös a világ.

2012. júl. 4. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!