Szerinted létezik Isten?
Figyelt kérdés
Ha igen miből gondolod? Ha nem, akkor szerinted miért nem?2013. aug. 2. 10:23
11/33 anonim válasza:
Igen, létezik. "Isten a szeretet."
12/33 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ha sok ilyen kérdés van. Egyébként én szerintem háromszor láttam egy ilyen Jézus-szerű dolgot, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy hallucináltam. Valamikor én is kiröhögtem ezt az egész keresztény dolgot, aztán mikor már szánalmasnak találtam, hogy megtérjek akkor elgondolkoztam rajta, hogy lehet, hogy csak azért találták ki annó a kereszténységet, hogy legyenek emberek, akiket átverhessenek.
2013. aug. 2. 13:37
13/33 anonim válasza:
Van Isten. A világ túl bonyolult ahoz, hogy onmagátol létrejohetett volna. A folyamatokat is fenntartja valami állandóan. Mi tartja mozgásban a bolygókat? Hogyan keletkezhetett a világegyetem a semmibol? Na és hogyan jott létre a semmi?
14/33 anonim válasza:
Az, hogy a világ bonyolult, az relatív. Egy 2 évesnek is bonyolult az algebra, a tudomány még gyerekcipőben jár.
15/33 anonim válasza:
"Hogyan keletkezhetett a világegyetem a semmibol? Na és hogyan jott létre a semmi?"
És Istent ki teremtette? A semmiből keletkezett?
Vagy mindig is volt, van és lesz? Ez meg ugyanolyan abszurd, mint a semmiből keletkezett világegyetem. Amúgy az ősrobbanás elmélet ennél sokkal bonyolultabb, mint hogy semmiből keletkezett a világ.
16/33 anonim válasza:
És Istent ki teremtette? A semmiből keletkezett?
Vagy mindig is volt, van és lesz?
Bizony.
Érdekes nyakatekert lelke lehet, annak aki lepontyozta a 11-est:
Isten a szeretet.
17/33 anonim válasza:
A Bibliában leírt Isten-számomra nyilvánvalóan-nem létezik. Azt, hogy "szerintem", pusztán udvariasságból szoktam hozzátenni, most még ezt is mellőzöm.
18/33 anonim válasza:
a #17-hez még
Néhányan írták, hogy életük során megtapasztalták Istent. Én a teljes hiányát tapasztaltam meg. 1-1
19/33 anonim válasza:
Attól, hogy a Biblia azt írja, hogy létezik nem biztos, hogy létezik. A Harry Potter azt írja, hogy léteznek dementorok és mégse léteznek. Gondolj bele 2000 év múlva talál valaki egy példányt a Harry potterből és alapít rá egy vallást. "És Harry legyőzte Voldemortot, ő volt a kiválasztott, aki azért küzdött, hogy nekünk jó legyen".
20/33 anonim válasza:
Huhh, #19, ez gyenge példa, ne járasd le ilyennel az ateistákat, légy szíves....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!