Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért terjeng mostanában az a...

Miért terjeng mostanában az a tanítás, hogy a gyógyulás a megváltás szükségszerű következménye, már itt, ebben a világban is?

Figyelt kérdés
Szomorúan hallom egyre több helyen azt, hogy mi már mindannyian meggyógyultunk Jézus sebeiben, csak hittel meg kell vallani, el kell fogadni, mikor ez egyáltalán nem Biblikus tanítás.
2013. júl. 26. 21:09
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

"Mondjuk, ha van egy vallási közösség, ahol nem működik semmi az Isten erejéből, akkor egyszerűbb azt bizonygatni, hogy ez ezért nincs, az meg azért nincs már, vagy nincs még."

Ez a Jehova tanúi, esetleg a református vagy evangélikus.

2013. júl. 30. 00:52
 32/40 anonim ***** válasza:
Azért nem lényeg, hogy hol lesznek a fák, mondjuk egy beteg ember életében, mert attól, hogy tudja, még nem fog meggyógyulni. Majdnem mindegy melyik az a közösség. Ahol nincs, ott nincs. Azt gondolom, minden közösségben vannak igyekvő , jó szándékú emberek, akik megtesznek mindent a másikért a legjobb tudásuk szerint, de nem minden rajtuk múlik. Mindenki a közösségen belüli normákat, az ott elfogadott nézeteket, tanokat tudja visszaadni az emberek felé. Ezért nem az egyént kell hibáztatni. Istenről úgy lehet bizonyságot tenni, hogy elmondjuk, hogy mit tett az életünkben. Ha nem tett semmit, akkor mit mondok az embereknek? Ahol Isten van, ott változás is van. Ahol nem változnak meg az emberek, ott nincs. De nem szabad bántani a másik felekezet embereit, akár Jehova, katolikus, református, mert mit lehet tudni, hogy Isten mikor szólítja meg, és használja őket.A kövekből is tud fiakat csinálni. Nem az a lényeg, hogy bizonygassam, hogy én milyen jól csinálom(nem csinálok mindent jól), hanem, hogy megmutassam Isten munkáját az életemben, és elmondjam, hogy mással is megtörténhet.
2013. júl. 30. 14:01
 33/40 anonim ***** válasza:
Hát ha neked nem lényeg hogy totális ellentmondásba kever a fák és betegség léte és így nincs értelme a mondanivalódnak, a te bajod.
2013. júl. 30. 14:32
 34/40 anonim ***** válasza:

Nem érzek ellentmondást. A fa akkor lesz, a most, most van.

A fának majd a jövőben vesszük, veszik hasznát.

2013. júl. 31. 09:25
 35/40 anonim ***** válasza:

Tagadd csak, tőlem becsaphatod magad.

A fák bizony azért kellenek mert lesz betegség a jövőben is, méghozzá ott ahol "Isten lesz mindenben" ahova minden hivő vágyik.

2013. júl. 31. 10:26
 36/40 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Magyarázat ezekhez a versekhez:

22,1-5 A víz és az élet fái. Az új Jeruzsálem látomása lakói halhatatlanságának és áldottságának képével fejeződik be. Az életet adó víz, amely Isten és a Bárány trónusából folyik ki, felidézi a források képét, amelyek a templom-hegyből fakadnak, Jo 4,18 és Ez 47-ben (Jer 2,13; Zsolt 46,5; 36,10). A Ter 2,9 életfája kapcsolatban van az Ez 47,12 patakjai melletti fákkal, amelyekből tizenkét gyümölcsöző fát kapunk. Ezek a fák a Jo 1,14;2.15-ben megígért gyógyulást biztosítják a pogány népeknek. Ahogyan semmiféle profán nem teheti be a lábát a városba, úgy a patak melletti ligetben sem lakhat semmiféle elátkozott (vö.: Zak 14,11). A Jelenéseknek ezek az utolsó versei megfelelő befejezésként szolgálnak, mert összesítik azokat az ígéreteket, amelyeket az igazaknak tettek a könyvben. Ezek az ígéretek a mennyei városban egytől egyig beteljesülnek.

"Tanúsítom, hogy "az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévõ dolgok is megégnek", mert ott voltam, láttam, hogy meg fog történni.

Aztán, hogy elhiszitek-e vagy sem, az már nem az én dolgom, de nem is lényeg, mert ezeket nekem mutatta az Úr, ezért nekem üzenet, de ti is meríthettek erőt más bizonyságából, bátorítás végett."

Omg

Ez tetsztett XDXD

2013. júl. 31. 20:11
 37/40 A kérdező kommentje:

Jól ismert jelenség:

Egy gyülekezetben 20 évig nem volt semmi látomás, prófécia, stb.

Aztán egyszercsak lát vagy hall valaki valamit.

Ezek után kiáll a színpadra, elmondja, mindenkit lenyűgöz.

Minden ezt követő alkalmon 2-3 ember lesz aki ezt látott, azt látott.

Sok helyen ezzel akarnak kitűnni a tömegből, ez a hatásos.

Néhány gyülekezetet bántanak, hogy törvényeskedő, a nyakkendőkkel vannak elfoglalva, meg a feljendőkkel, hogy ki tesz kik nem tesz. (Ez nem túl jó így, sajnálom hogy így alakult)

De azok mondják ezt a legtöbben, akik úgy próbálnak előrébb jutni a gyülekezetük ranglépcsőjén, hogy ki kiabál hangossabban nyelveken, ki prófétál többet, jobban, stb.)

Véleményem szerint mindkettő helytelen, de inkább az utóbbi helyeken nagyobb a tévelygés.

A prófétálásról meg annyit, hogy ez régen volt jelentős a gyülekezetekben, amikor még nem volt kanonizált Biblia. Ezután már visszaszorult, nagyon ritka az igazi.

Egyvalamit szemmel kell azonban tartani:

Miért adna valakinek Isten úgy próféciát, hogy ezzel az ember csak magát építse a gyülekezetben, meg hogy elismerést szerezzen, hogy elmondhassa magáról, hogy én már megláttam a világvégét, stb.?

Az a prófécia, ami mindenkinek haszonra adatik.

2013. júl. 31. 20:28
 38/40 anonim ***** válasza:

"Mindenkinek haszonra adatik" , igaz, és azért mondtam, hogy ez csak nekem szól. Nem mondtam el mindenkinek.

A fiaitok prófétálnak, és álmokat látnak, vagy valami hasonló. Ez az utolsó időkre vonatkozik.

Aki a fákkal akar lenyűgözni, az mesélje el, hogy ez a jövőre vonatkozó látás, ismeret, miben segített neki, vagy másoknak. Ezáltal mi változott az életében?

2013. aug. 1. 14:02
 39/40 anonim ***** válasza:

"22,1-5 A víz és az élet fái. Az új Jeruzsálem látomása lakói halhatatlanságának és áldottságának képével fejeződik be. .."

Jó dolog olyan halhatatlannak lenni, hogy közben betegségek gyötörnek...

"Aki a fákkal akar lenyűgözni, az mesélje el, hogy ez a jövőre vonatkozó látás, ismeret, miben segített neki, vagy másoknak. Ezáltal mi változott az életében?"

Na jön a terelés.

Ez által pl. sok mindenen mélyen elgondolkodtam, nem biztos hogy olyan igaz amiket hallani egyes egyházak tanításaiban , márpedig mindegyik azt tanítja, a betegségek meg fognak szűnni az új világban.

Bezzeg amikor a saját Bibliájukból idéz az ember és egyértelműen nem támasztja alá amiket mondnak csak mellébeszélnek, és tudomást sem vesznek róla, veled az élen.

2013. aug. 1. 14:38
 40/40 anonim ***** válasza:

"Bezzeg amikor a saját Bibliájukból idéz az ember és egyértelműen nem támasztja alá amiket mondnak csak mellébeszélnek, és tudomást sem vesznek róla, veled az élen."

Ez mire vonatkozik? Mit nem támasztok alá? Mikor beszéltem mellé?

2013. aug. 2. 23:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!