Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért terjeng mostanában az a...

Miért terjeng mostanában az a tanítás, hogy a gyógyulás a megváltás szükségszerű következménye, már itt, ebben a világban is?

Figyelt kérdés
Szomorúan hallom egyre több helyen azt, hogy mi már mindannyian meggyógyultunk Jézus sebeiben, csak hittel meg kell vallani, el kell fogadni, mikor ez egyáltalán nem Biblikus tanítás.
2013. júl. 26. 21:09
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
49%
Mondd ezt azoknak a háborúval sujtott országok lakóinak, hogy meg lettek váltva... Mondd ezt az éhező csóró tömegeknek... Mondd el nekik, hogy örvendezzenek, ujjé! Mert hiszen meg lettek váltva -.-
2013. júl. 26. 21:23
 2/40 A kérdező kommentje:

Értem első

És te azt mondod, hogy ez így rendben is van?

Isten nevében más nyomorát kihasználva olyat ígérgetni, amit ő nem ígért?

2013. júl. 26. 21:28
 3/40 anonim ***** válasza:
Nem tudom Testvér. De ez nem a mi dolgunk, hanem Istené az igazitás, feddés, tanítás és dorgálás joga.
2013. júl. 26. 21:29
 4/40 anonim ***** válasza:
79%
Érdekes, én meggyógyultam, meg még sokan mások is. Akkor csak van benne valami.
2013. júl. 26. 22:56
 5/40 A kérdező kommentje:

természetesen Isten hatalmas arra, hogy gyógyítson, és nagyon sok embert meg is gyógyít, ma is

de ez nem automatikus és természetes.

hálát kell adni hogy csodálatosan meggyógyított , viszont nem szükségszerűen jár

2013. júl. 26. 23:20
 6/40 anonim ***** válasza:
Isten nemcsak hatlamas arra, hogx meggyogyitson, hanem meggyogyitoTT. Mindenhol az uszben mult ido, tehat mar megtortent. Ugyanakkor szerezte meg, amikor a megvaltast is, es sehol nincs rola szo, hogy csak a mennyben lehetne megkapni...
2013. júl. 27. 00:48
 7/40 A kérdező kommentje:

Ajánlanám a következő cikk alapos áttanulmányozását, nagyon bölcs:

[link]

2013. júl. 27. 00:57
 8/40 anonim ***** válasza:
31%

ebben a világban, relatíve van gyógyulás.

akkor miért várjuk annyira Isten messiási királyságát,ha már most fizikailag meggyógyulunk, holott ez valójában az új világban lesz lehetséges.

S ha valaki meg is gyógyul valamilyen szinten ettől függetlenül még lehet beteg,más oknál fogva és a halált sem kerüli el.

A Teljes, valódi gyógyulást Jézus nem a Sátán uralta világban ígérte hanem az Ő királyságában.

hogy miért mondogatják még is?

azok akiknél ilyen "gyógyulásokat" alkalmaznak, ezzel szeretnék elhitetni, hogy Jézus az Ő "tanításukat,hitüket" támogatja.

a gyógyításokat nyelveken szólásokat az utolsó apostol halála után Jézus megszüntette.

Katy Weaver

Mert ez sem most aktuális.

2013. júl. 27. 03:34
 9/40 anonim ***** válasza:
én nem tudok mit mondani,nagyon nem vagyok e-téren ismeretes,de annyi biztos,hogy magát a Bibliát sem tanultuk 100%-osan értelmezni,szóval egyessek ebbe belemagyaráznak sok mindent...és igen hasznot húznak belöle....midenki úgy értelmezi,ahogyan szeretné,mert ugye 1-ek vagyunk,és van saját gondolkodásunk.....így ha hinni akar az ember valamiben,mért ne tegye.És a kérdésedre nem tudok túl sok mindent reagálni,elnézést,hogy csak így felszólaltam értelmetlenben!!
2013. júl. 27. 08:28
 10/40 KZitus ***** válasza:
12%

Szervusz

Egyetértek néhány hozzászólóval, a Krisztus sebei által nem fizikailag, hanem szellemileg gyógyulunk meg.

Ha fizikailag történne a gyógyulás, nem öregednénk és halnánk meg.

Mivel a legtöbb ember el van idegenedve Istentől, szellemileg beteg, mint az első házaspár, miután vétkeztek, és ez a fizikai test halálát is jelentette.

Jézus váltsága lehetővé tette, hogy újra jó kapcsolatot ápoljunk Istennel, ha hitet GYAKOROLUNK Krisztusban. Ezt sokszor sok helyen leírta Pál apostol. Ő tudta miről beszél, hiszen maga Krisztus hívta őt a szolgalatára, noha korábban kegyetlenül üldözte a keresztényeket, nem kímélve a nőket és gyermekeket sem.

De miután Krisztus "meggyógyította" szellemileg, szent szolgálatot végezhetett Istennek, és öregen azt írta magáról, eltétetett számára "az élet koronája", hiszen tudta, Krisztussal fog uralkodni a Királyságában.

Üdvözlettel: Zita

2013. júl. 27. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!