Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért terjeng mostanában az a...

Miért terjeng mostanában az a tanítás, hogy a gyógyulás a megváltás szükségszerű következménye, már itt, ebben a világban is?

Figyelt kérdés
Szomorúan hallom egyre több helyen azt, hogy mi már mindannyian meggyógyultunk Jézus sebeiben, csak hittel meg kell vallani, el kell fogadni, mikor ez egyáltalán nem Biblikus tanítás.
2013. júl. 26. 21:09
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
91%

"Nem szükségszerűen jár." Érdekes mondat, nekem szükségem volt rá. Ha most vagyok beteg, akkor most van szükségem gyógyulásra, nem 1 hét múlva. A "jár", az megint jó kérdés.

A Biblia szövetségek, szerződések könyve, Isten szövetséget köt az emberrel, aminek vannak feltételei,kitételei, és ígéretei.

"Ha figyelmesen hallgatsz az én beszédeimre, és megtartod azokat", akkor ez és ez lesz, ha nem, akkor meg az és az.

5 Mózes 28 és környéke. Tehát, ha betöltöm a szövetség rám eső részét, akkor kérhetem, emlékeztethetem Istent a rá eső rész megadására. Pl. gyógyulásra.

(Katy nem felejtettelek el)

2013. júl. 27. 09:33
 12/40 Sághegyi Csaba ***** válasza:
91%
A megváltás teljes, a helyreállítás még nem. Ha automatikus volna a gyógyulás, akkor mindenki meggyógyulna, aki Istenhez kiált, mivel a kegyelem ingyen van mindenkinek. Továbbá ha a megváltásnak a teljes gyümölcsével élhetnénk, akkor már nem volna a hívőknek fájdalmas szülés, fáradságos melóval való kenyérkereset, de még a test halála sem! Isten gyógyít, amikor akar, láttam rá pár példát, ezzel mutatja, hogy ereje nem csökkent azóta sem. De ez ebben az életben az ő szuverén választása szerint történik. Helyreállítás az újjáteremtéskor lesz.
2013. júl. 27. 10:09
 13/40 anonim ***** válasza:

Jn 14,13 És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban.

Jn 14,14 Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.

Nem szükségszerű következménye, hogy aki megtért, az soha ne legyen náthás, soha ne üsse el az autó. Minden az Atya kezében van. Minden az Ő akarata, illetve beleegyezése szerint történik. Krisztus is így imádkozott:

Lk 22,42 Mondván: Atyám, ha akarod, távoztasd el tőlem e pohárt; mindazáltal ne az én akaratom, hanem a tiéd legyen!

És ezt az imát tanultuk a főpapunktól, az Örökkévaló fiától:

"... Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod ..."

2013. júl. 27. 13:31
 14/40 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

A GYÓGYULÁS a megváltás része ugyanúgy ahogy a BŰNBOCSÁNAT megint előkerült egy kritika a karizmatikusok irányában pedig a gyógyulás már az ószövetségben is valóság volt de nem mindenki számára az újszövetségben mindenki számára elérhető mert A MEGVÁLTÁS RÉSZÉT KÉPEZI de nem mindenki gyógyul meg Jézus ma is gyógyít nálunk a gyülekezetben többen meggyógyultak és elkezdődött kis lépesekben egy ébredési folyamat az újonnan megtérők is átélték a gyógyulás csodáit én magam is több alkalommal.

Az elmúlt hónapokban többször tartottunk Evangelizálós-Gyógyító alkalmakat mert nem mert nem lehet a kettőt elválasztani egymástól az embereknek elmondjuk az örömhírt az EVANGÉLIUMOT és eléjük tárjuk a GYÓGYULÁST, hogy ez itt most számotokra Isten ajándéka ezt van aki nem hiszi el megelégszik a bűnbocsánattal vagy van olyan felekezet ahol ezt karizmatikus hókuszpókusznak vagy egyenesen az ördögtől jövőnek tartják ez a felfogás :

NEM BIBLIAI !

Ellenben a gyógyulás teljesen BIBLIAI !

A gyógyulás feltétele a MEGTÉRÉS és a HIT ami Isten ajándéka de a hit fejleszthető az Isten Igéje állta konkrétan olyan Igék által amik gyógyulásról szólnak és nem a hit mennyisége a fontos hanem a minősége.

Ezért nem jó elcsüggedni és sikertelenség esetén tagadni a GYÓGYULÁST.

Az alábbi Igerész világossá teszi,a két dolog a BŰNBOCSÁNAT és a GYÓGYULÁS szorosan összefügg egymással és JÉZUS ENGESZTELŐ ÁLDOZATÁNAK részét képezi.

Az Megváltás szó visszavásárlást jelent konkrétan az ember az ördög tulajdonából átkerül az Isten tulajdonába és amit az előző uralom alatt az ember kénytelen volt elszenvedni például a betegség azt Isten helyrehozza az uralomváltás után.

A Golgotai kereszten végzett engesztelésnek része a :

-BŰNBOCSÁNAT

-GYÓGYULÁS

-SZABADULÁS

(démonoktól, átkoktól, az ó természet, és a világ hatása alól)

Az Ézsaiás 53,3-5:

3. Utált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orcánkat elrejtjük, utált volt; és nem gondoltunk vele.

4. Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozta, és mi azt hittük, hogy ostoroztatott, veretettet és kínoztatott Istentől!

5. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyultunk meg.

Az Evangéliumok megmutatják,Jézus szolgálatában a gyógyulások többször előfordultak.

A test gyógyulása-gyógyítás azért TERJENG mostanság mert Isten helyreállítása nem csak a SZELLEMRE-LÉLEKRE hanem a TESTRE is kiterjed, hiszem és tapasztaltam Istennek ezt a helyreállító munkáját és láttam mások életében is.

Az elkövetkező úgynevezett nagy Ébredési hullám megelőzi és előjele lesz Jézus visszajövetelének, hogy azok is megtérjenek és ha betegek meggyógyulhassanak akik még nem ismerik az ÚR JÉZUST egyébként a gyógyulás természetfeletti bizonyítéka annak, hogy az EVANGÉLIUM IGAZ és Istent képviselik azok kik Evangelizálnak.

Sajnálatos, hogy ez zavar téged megváltoznak emberi sorsok életek

MEGGYÓGYULNAK A BETEGEK !

Márk Evangéliuma 16,15-20:

15. És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangéliumot minden teremtésnek.

16. A ki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.

17. Azokat pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.

18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.

19. Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felvitettet a mennybe, és ül az Istennek jobbjára.

20. Azok pedig kimenvén, prédikálnak mindenütt, az Úr együtt munkálván velők, és megerősítvén az Igét a jelek által, a melyek követik vala. Ámen!

Jézus azt mondja a GYÓGYULÁSRÓL az a fiak kenyere földi szolgálatában elsősorban a zsidóság tapasztalhatta meg valamint volt néhány kivételes eset amikor is a nemzetekből származó ember(ek) gyógyult(ak) meg.

Az újszövetségben mindnyájan fiak és elfogadottak lehetünk akár zsidóságból vagy a nemzetekből származik is valaki.

Máté 15,21-28:

22. És íme egy kananeus asszony jővén ki abból a tartományból, kiált vala néki: Uram, Dávidnak fia, könyörülj rajtam! az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik.

23. Ő pedig egy szót sem felel néki. És az ő tanítványai hozzá menvén, kérik vala őt, mondván: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált.

24. Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izrael házának elveszett juhaihoz.

25. Az asszony pedig odaérvén, leborul előtte, mondván: Uram, légy segítségül nékem!

26. Ő pedig felelvén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni.

27. Az pedig monda: Úgy van, Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, a mik az ő uruknak asztaláról aláhullanak.

28. Ekkor felelvén Jézus, monda néki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen néked a te akaratod szerint. És meggyógyul az ő leánya attól a pillanattól fogva.

Máté 8,5-13:

5.Mikor pedig bement Jézus Kapernaumba, egy százados mént hozzá, kérvén őt,

6.És ezt mondván: Uram, az én szolgám otthon gutaütötten fekszik, és nagy kínokat szenved.

7.És monda néki Jézus: Elmegyek és meggyógyítom őt.

8.És felelvén a százados, monda: Uram, nem vagyok méltó, hogy az én hajlékomba jöjj; hanem csak szólj egy szót, és meggyógyul az én szolgám.

9.Mert én is hatalmasság alá vetett ember vagyok, és vannak alattam vitézek; és mondom egyiknek: Eredj el, és elmegy; és a másiknak: Jöszte, és eljő; és az én szolgámnak: Tedd ezt, és megteszi.

10.Jézus pedig, a mikor ezt hallá, elcsodálkozott, és monda az őt követőknek: Bizony mondom néktek, még az Izraelben sem találtam ilyen nagy hitet.

11.De mondom néktek, hogy sokan eljőnek napkeletről és napnyugatról, és letelepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákobbal a mennyek országában:

12.Ez ország fiai pedig kivettetnek a külső sötétségre; holott lészen sírás és fogaknak csikorgatása.

13.És monda Jézus a századosnak: Eredj el, és legyen néked a te hited szerint. És meggyógyult annak szolgája abban az órában.

János Evangéliuma 1,1-14:

1.Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2.Ez kezdetben az Istennél vala.

3.Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

4.Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

5.És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

6.Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.

7.Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen ő általa.

8.Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.

9.Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert.

10.A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

11.Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadták be őt.

12.Valakik pedig befogadták őt, hatalmat adott azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

13.A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatából, hanem Istentől születtek.

14.És az Ige testté lett és lakozott mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

Az apostolok folyatták azt amit Jézus tett és a történelem során több esetben volt karizmatikus ébredés ahol szintén voltak gyógyulások csak ezután kicsit jobban kell kutakodni mert a történelem legtöbbször az ördög munkáiról szól ha visszaemlékszünk iskolai éveinkre ki kit ölt meg ? kit tettek tönkre ? kit nyomorítottak meg ?

kit végeztek ki igazságtalanul ? törték ketté életpályáját sorsát és nem arról, hogy meggyógyultak az emberek az Istentiszteleten.

Ezért korunknak is része a gyógyulás és ez addig fog folytatódni míg le nem zárul ez a világkorszak vagyis Jézus Ezeréves Királyságáig. Ott erre azért nem lesz szükség mert a sátán és a összes gonosz angyal,démonok ki lesz vetve a világból ezért nem tudnak az embereknek betegségeket, nyomorúságokat, bajokat okozni.

Abban a világkorszakban nem lesz beteg ember és így nem lesz szükség kórházakra és orvosokra sem, temető meg azért nem lesz mert az emberek egyszerűen átköltöznek

a Mennyei királyságba a halál angyala nélkül ha befejezték itt a földön nem a pályafutásukat hanem a munkájukat, ez egy nagyon jó és biztató jövője az emberiségnek.

Üdv: Alex

2013. júl. 27. 16:06
 15/40 yuda ***** válasza:
62%

Rögtön azután, hogy Izrael népe átkelt a Vörös-tengeren, ami a megváltásunk előképe, Isten bevezette őket a

gyógyulás szövetségébe. Ekkor jelentette ki magát Gyógyítónkként ezen a megváltói és szövetségi nevén, a

Jahve Rófén keresztül: Én vagyok az Úr, aki meggyógyít téged. Ez nem csupán ígéret, ez egyben egy végzés

és rendelet is.

Ennek a szövetségnek megfelelően kapjuk azt az utasítást Jakabtól, hogy gyógyuljunk meg a Krisztus

nevében, és ez a pozitív rendelet, épp oly szent és érvényes a mai egyház számára is, mint akár az

úrvacsorával, akár a vízkeresztséggel kapcsolatos rendeletek.

Minthogy a Jahve Rófe Isten egyik megváltói neve, amely a gyógyulás szövetségét pecsételi meg, ezért

Krisztus most, miután felmagasztaltatott, nem adhatja alább gyógyítói küldetését, mint az összes többi

megbízatását, amelyeket a többi megváltói nevei jelentenek ki.

Elképzelhető-e, hogy a megváltói neveiben kijelentett bármelyik áldását visszavonta volna ebből a jobb

szövetségből, amely jobb ígéretek alapján köttetett?

2

Ézsaiás a következő kérdéssel kezdi a megváltásról szóló fejezetét: Ki hitt a mi beszédünknek, és az Úr karja

kinek jelentetett ki? Ez a bizonyos beszéd azzal folytatódik, hogy Krisztus elhordozta a bűneinket és a

betegségeinket is.

A kérdésre adott válasz a következő: csak azok hihettek ennek a beszédnek, akik hallották, hiszen a hit

hallásból származik. Minthogy Jézus minden ember helyett meghalt, ezért nagyon is érdemes erről beszélni.

A megváltói fejezet 4. és 5. verseiben Ézsaiás úgy mutatja be Jézus szenvedéseit, mint aki helyettünk

elviselte:

- betegségeinket,

- fájdalmainkat,

- bűneinket,

- vétkeinket, és megszerezte

- békességünket,

- gyógyulásunkat.

Szándékosan félre kellene magyaráznunk a Bibliát ahhoz, hogy kizárjuk magunkat ezeknek az áldásoknak

bármelyikéből.

Máté a következőképpen interpretálja Ézsaiás próféta könyvének 53. fejezetét: Jézusról azt állítja, hogy

meggyógyított minden beteget, azért, hogy betöltse Ézsaiás próféciáját: Ó vette el az erőtlenségeinket, és Ő

hordozta a betegségeinket. Szándékosan félre kellene magyaráznunk a Szentírást ahhoz, hogy kizárjuk

magunkat a testi gyógyulás megváltásból fakadó áldásából.

Ha úgy volna, ahogy némelyek állítják, hogy Krisztus most, a felmagasztaltatása idején már kevésbé

hajlandó egyetemlegesen meggyógyítani a betegeket, mint ahogy azt a megaláztatása idején tette, akkor azt

kellene mondanunk, hogy megszegte az ígéretét - akkor viszont nem lehetne igaz, hogy Jézus Krisztus

tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

Jakab levél:5:16 Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése.

Zsidó levél:13:8 Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

2013. júl. 27. 17:47
 16/40 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Ha abból. amit belinkeltem, az jött le, hogy Isten már nem gyógyít, és ezt megtagadja, azt nagyon sajnálom.

Idézék belőle, ehez kéne tartania magát minden kereszténynek, akibe még szorult egy kis istenfélelem:

"Persze, hisszük, hogy Jézus ma is gyógyíthat, csodálatos módon. Sok olyan esetet lehetne felsorolni, ahol az orvosok már nem segíthettek, de az Úr segített és gyógyulást adott. Neki erre hatalma van. Ezt nem hinni csakugyan hitetlenség. De különbség van abban, hogy a gyógyulás neked automatikusan jár, a megváltás jogán, vagy a gyógyulás egy csodálatos ajándéka Istennek (orvosi/gyógyszeres segítséggel vagy anélkül). A gyógyulást nem minden hívő tapasztalhatja meg: vannak, akik hitük és imádságuk ellenére mégis betegek maradnak, mert Isten tervében ez így van benne. Istennek a betegséggel is terve van. Jn 9 szerint a betegségnek nem is az okát kell keresni, hanem a célját! (Jn 9:1-5)"

2013. júl. 27. 22:56
 17/40 A kérdező kommentje:

Alex:

János: 3:6

Ami testtől született test az, ami Lélektől született, lélek az.

Amikor te megtertél, megkeresztelkedtél, mitől születtél újjá?

A megváltás már beteljesedett Jézus kereszthalála árán, a helyreállítás még csak be fog.

Jézus amikor a földön járt, nagyon sok embert meggyógyított, hogy bemutassa, hatalma van a betegségen.

Azonban nem mindenkit, lásd a Betesda fürdőnél hány ezer ember lehetett, még is csak egyet gyógyított meg.

2013. júl. 27. 23:09
 18/40 A kérdező kommentje:

Yuda:

Izrael idejében is voltak csodák korszakai, de nem állandóan voltak csodák, Istennek volt hatalma gyógyítani, de ott is voltak ám betegek!

"Az ilyen felfogás figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az Úr szolgái közül többen voltak betegek (Fil 2:27. 2Kor 12:7-8. 2Tim 4:20. Jób 2:7-10). "

Szerinted ezeknek az embereknek nem volt elég hitük arra, hogy átvegyék a gyógyulást, még Pálnak sem?

Igaz Pál volt olyan jó kapcsolatban az Úrral, hogy tudta, hogy mi ennek az oka, de ez a kapcsolat sem adatott meg mindenkinek.

Vagy kérdezek jobbat:

Azokban a gyülekezetekben, ahol ezt a teológiát hirdetik, ha megkérdezi a pásztor, hogy hány embernek van szüksége gyógyulásra, akkor hányan tennék föl a kezüket?

Igen szörnyű lenne a helyzet, ha nekik mind a hitük hiányozna ehhez. Rémisztő belegondolni, hogy hit kell a megváltás elfogadásához is, és ha az is így működne, vajon hány ember menekülne meg?

2013. júl. 27. 23:20
 19/40 A kérdező kommentje:

Még talán annyit, hogy bapti és egyéb gyülikben, ahol nincs ilyen tanítás, ott is sokan gyógyulnak meg.

De ugyan így karizmatikusoknál is, ott is vannak olyanok akik valóban szeretik az Urat, és megadja a gyógyulást, de nem igazán sűrrűbben, mint máshol.

2013. júl. 27. 23:31
 20/40 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Karizmatikusok, azt értsétek meg, hogy szelektáltok a megváltás következményeit illetően. Minden következménye meglesz a rendelt időben. Nem bibliai, hogy a gyógyulás automatikus! Lesz egy általános helyreállítás, addig pedig egyedül Istenen múlik a gyógyulás! Van hitem Isten erejében, láttam csodáit, hálás vagyok érte és sürgetem a további gyógyulásokat. Isten terve itt a Földön nem általános a gyógyulást illetően. Jézussal az atya terve szenvedés volt, mert ez volt a módja a megváltásnak. Éppúgy lehet és van terve bármely betegséggel, miegyébbel. Ez lehet gyógyulás, de bármi más is. Másoknak a halálig tartó szenvedésben tanúsított hite volt az eszköz, hogy megtérésre indítson másokat. Ha a megváltás gyógyulással jár, akkor vele kéne hogy járjon például a halhatatlanság is, hiszen Jézus azért is elvégezte a megváltást. A szövegkörnyezetből kiragadott igék, miszerint akármit kértek, megkapjátok, félrevezetik a hívőt, mert ott van a feltétele: ha bennem maradtok és az én beszédeim bennetek maradnak. Na most akinek a gyógyulásban van hite, az alapból mellé lő, mert Isten terveit nem ismerjük az úton, melyen vezet. Hitünk Istenben és az ő feltétlen szeretetében kell, hogy legyen, hogy engedelmeskedjünk az elhívásának. Jézus nevében kérni nem varázsszó, ez bizony a varázslás, ha valaki egy saját célja érdekében kér így. Valakinek a nevében kérni azt jelenti, hogy tudjuk, hogy az adott személy is ezt kéri. Isten vezetését kell kérni, kérve az áldásokat, de Jézust követve hozzá kell tenni, hogy Isten akarata legyen meg. Tudok két olyan esetről is, hogy kisgyereknek az elvesztett ujjvége visszanőtt, egyik az én egyházamban esett meg, de akkor és ott ez volt Isten terve. Ez nem általános ebben az életben. Hiszen halál is van, ahol pedig halál van, ott nincs gyógyulás, az annak az ellentéte. Majd el lesz törölve az is, addig meg tesszük a dolgunkat, hálaadással.
2013. júl. 27. 23:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!