Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért terjeng mostanában az a...

Miért terjeng mostanában az a tanítás, hogy a gyógyulás a megváltás szükségszerű következménye, már itt, ebben a világban is?

Figyelt kérdés
Szomorúan hallom egyre több helyen azt, hogy mi már mindannyian meggyógyultunk Jézus sebeiben, csak hittel meg kell vallani, el kell fogadni, mikor ez egyáltalán nem Biblikus tanítás.
2013. júl. 26. 21:09
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Megtérésem után víztől és Szent Szellemtől születtem ujjá,

az utolsó megállapításod nem ok arra, hogy semmisnek próbáld beállítani Isten munkáját tény, hogy nem mindenki gyógyul meg de a megváltás által a gyógyulás mindenkié !!!

A Betesdai eseményekkor még nem volt egyetemlegesen minden emberre érvényes a gyógyulás mert még nem történt meg az Engesztelés !

Jn 19,30:

30.Mikor Jézus elfogadta az ecetet, így szólt: „Elvégeztetett!” Azután lehajtotta fejét, és szellemét átadta [Atyjának].

Csak azért mert az emberek nem hiszik el kételkednek sok esetben ez az akadálya a gyógyulásnak, ennek nem Isten az akadálya a betegséggel Istennek egyetlen akarata van eltávolítani az ember életéből !!!

Mivel az egy Isten nélküli állapot következménye a megtérés és újjászületés után miért akarna bárkit is betegen hagyni Isten ? hordjad ezt a bajt magadon mert ennek célja van ez így egy vallásos képmutatás !

Nézd át alaposabban az Evangéliumokat a Gecsámáné kertben történtektől a feltámadásig, minden egyes mozzanatnak jelentősége van minden ami Jézussal történt helyettünk hordozta el.

Ádám teremtés után beteg vagy egészséges ember volt ? Isten mily állapotban teremtette ? az emberek bajaik az Istentől való elszakadás után alakultak ki.

Ha Isten helyreállítja a kapcsolatát az emberrel nem helyénvaló e az, hogy a beteg test meggyógyítása hozzátartozik ehhez a helyreállító munkához ?

Isten ha gyógyít(MÁS EDÉNYT KÉSZÍT BELŐLE) olyan mint egy fazekasmester vonatkozik Izraelre de vonatkozhat egy betegségben szenvedő emberre is (ELROMLOTT EDÉNY).

Ebben a történetben Izraelt agyaghoz hasonlítja Isten, biztosan ismered a teremtés történetét Ádám testét Isten földből formálta meg akkor teljes mértékben vonatkozhat az ember testére is Isten helyreállító munkája.

Jeremiás 18,1-6:

1.Az a beszéd, a melyet az Úr beszélt Jeremiásnak, mondván:

2.Kelj fel és menj le a fazekasnak házába, és ott közlöm veled az én beszédeimet!

3.Lementem azért a fazekas házába, és íme ő edényt készít vala a korongon.

4.És elromlott az edény, a melyet ő készít vala és a mely mint agyag volt a fazekas kezében, és azonnal más edényt készít belőle, a mint a fazekas jobbnak látta megkészíteni.

5.És szól az Úr nékem, mondván:

6.Vajon nem cselekedtem-é veletek úgy, mint ez a fazekas, oh Izrael háza? ezt mondja az Úr. Íme, mint az agyag a fazekas kezében, olyanok vagytok ti az én kezemben, oh Izrael háza!

Üdv:Alex

2013. júl. 28. 00:26
 22/40 yuda ***** válasza:
69%

Kérdező!

Pál tövisét ne keverd bele a betegségekbe. Ekörül régi és nagy volumenű teológiai viták folynak, hogy betegség, vagy sem, -nos ezt nem hiszem, hogy mi el fogjuk itt dönteni. Az a párti vagyok, hogy ez nem betegség volt.

A "tövis a testben"-kifejezést az Ó- és Újszövetségben is illusztrációként használják. Egyetlen esetben sem vonatkozik betegségre.

Minden előfordulásánál pontosan kiderül, miről van szó.

4.Móz.33.55.-itt a Kánaán földjén lakókat jelöli.

Ugyanígy a Józsué 23.13-ban.

Mindkét esetben embereket jelentett.

Pál is arra utal, hogy sátán küldöttje a tövis. Logikus következtetés tehát, hogy itt is személyről van szó.

A "küldött" szó (angelosz) 188-szor fordul elő a bibliában. Hol angyalnak, hol küldöttnek fordítják. kivétel nélkül minden esetben személyre vonatkozik.

Logikádban tehát komoly teológiai hiba van, ha továbbra is ragaszkodsz hozzá.

Fil.2.27.

Itt lehet ellent akartál mondani, de épp arról tettél bizonyságot, hogy Isten meggyógyította : :)

Senki nem állítja, hogy a hívőket ne érhetné bárminemű baj, ám valamennyiből kiment az Úr.

Valójában át kellene írnod a bibliát, hogy ezeket cáfold.

Szerintem Jóbot is átugorhatod. Jób is meggyógyult. Lehetséges, hogy az egész Jób könyvét érdemes lenne elolvasnod, nem csak az elejét.

Még Jób hibáját is megtalálod benne, ha elég figyelmes vagy.

Persze, ha akarsz, mert olyan típus vagy, a kákán is csomót találsz,-így belekötsz a megváltás tökéletességébe, ám olvasd vissza miket írtam előzőleg is. Talán még volna mit tanulnod etéren.

Nem kell minden elhinned, amit tanítanak.

A Timóteus igét elírtad, nem tudom mit akartál vele. Szerintem, hogy Pál tanácsolta neki, igyon időnként bort? Na már most, ha valaki attól jobban lesz, hogy időnként bort iszik egészségügyi okok miatt, és attól jobban lesz... :D

Hát ezzel nem mondtál valami durvát.

Komoly betegség lenne szerinted, ha egy kupica bortól megszűnik? :D

Ne tréfálj!

105.zsolt.37

És kihozá őket ezüsttel és arannyal, és nemzetségeikben nem volt beteges.

Szerintem, ha mintegy 3 milliós nép között nincs beteg, akkor arra nem mondhatod, hogy de akkor is van. :D

Javaslom, kapaszkodj bele a cáfolataidba jobban, mert igen nehéz dolgod van, ha azt szeretnéd bizonyítani, hogy nincs benne az üdvösségben, a megváltásban a teljes körű gyógyulás.

Ésaiás 53 épp erről szól:

"Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!

5

És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg."

Az megint más kérdést vet fel, hogy ha benne van isten tökéletes tervében, miért nem gyógyulnak meg sokan?

Úgy vélem, ez megérne még egy kérdéskiírást.

Ha hinnének Istennek, hinnének a bibliának.

Ha a bibliának nem hisznek, Istennek nem hisznek.

Személyes meggyőződésem, hogy teológiai tradíciók akadályozzák meg a legtöbb embert, hogy átvegyék Isten teljeskörű és tökéletes áldásait.

2013. júl. 28. 16:52
 23/40 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy igazad van, de ettől még a tövis a testében volt, erőtlenséget okozott Pálnak.

Fil 2:27

Pál úgy fogalmaz, hogy Isten MEGKÖNYÖRÜLT rajta, nem úgy, hogy a gyógyulás az mindenkinek jár. "átvette"

Igazad van, talán ezt kár lett ide venni, de ez is egy próbatétel volt Jóbnak.

2Tim 4:20

Erasztosz Korinthusban maradt, Trofimoszt pedig Milétoszban hagytam betegen.

Ez jó, nem írtam el.

Jól mondja az egyik, nem kéne kiragadni dolgokat, mindennek rendelt ideje van.

Jézus megváltott a halálból is, fájdalmainkat is viselte, mégis van ebben a világban.

"Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: 'Íme az Isten sátora az emberekkel van, és Ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük; és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."

Ez ekkor fog megtörténni.

Gondolj bele abba, hogy a te logikád szerint meghalni sem kéne már senkinek, mivel abból is megvan már a megváltás, a mi testünk ugyan úgy bűnös.

Szóval ez az érvelés sem állja meg a helyét.

Ez a tanítás nem függ össze azzal, hogy ki karizmatikus, ki nem, sok karizmatikus gyülekezetben ezt nem tanítják.

Vagy fogalmazzuk meg, hogy ki mit ért karizmatikus alatt.

Még annyit, hogy nem kellenek ide indulatok, testvérek vagyunk, vagy nem?

Csak a nézeteink mások, de ez nem az üdvösség kérdése.

Mindenkinek csak a Biblia a mérőzsinór, ezt látjuk másképpen.

2013. júl. 28. 18:14
 24/40 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Bibliai tény: a megváltás teljes.

Bibliai tény: a megváltással megszerzett teljes helyreállítás a maga idejében fog megtörténni.

Bibliai tény: a megváltással megszerzett kegyelmet hit által befogadhatjuk.

Bibliai tény: Isten személyre szóló tervét a földi életünkre nem ismerhetjük, hacsak maga az Úr ki nem jelenti azt.

A bénát, akit Péter meggyógyított a templomnál, Jézus nem gyógyította meg, pedig valószínűleg találkozott vele.

Több alkalommal Jézus meggyógyított minden jelenlevőt, Bethesda tavánál pedig csak egyet, pedig sokan voltak ott.

Jézus vágya az volt, hogy kikerülje a szenvedéseit, de az Atya akarata nem az volt. Jézus engedelmes volt annak, ami számára akkor és ott szörnyű volt. Hogy ott nem betegségről volt szó az teljesen mellékes, az a lényeg, hogy mi nem látjuk a teljes képet, nem tudjuk, hogy a legjobb érdekében mi lehet szükséges, mi nem. Aki segítségül hívja az Urat, az akkor is meggyógyulhat, ha nincs a szívében hite rá, mert a gyógyítás Isten hatalmával történik, Isten pedig mindenható, nincs akadály előtte. Egy igehirdető, Marylin Hickey körül bizonyára sok gyógyulás történik. Egyszer valaki mégis meghalt a köreiben, pedig nagy hitük volt a gyógyulásában. Ennek a valakinek a temetésén sok ember megtért.

Nem jó félrevezetni az embereket átköltött, kiragadott igékkel. Ha valakinek hite van a gyógyulásban, mert Isten nevében mostanra ígérték neki a keresztények, de Istennek más a terve, akkor az sokaknál a hit megsemmisülését okozza. Pedig csak az történt, hogy másik istent mutattak be nekik, olyat, amilyen nincs. Az ördög akarata, hogy Istent másmilyennek láttassa, mint amilyen, ezzel szép aratást végez a pokol számára, ami a félrevezető keresztények bűne.

A keresztények egy része azt hazudja, hogy a megváltás miatt a gyógyulás ebben az életben biztosan az övék lehet. A Biblia nem mondja ezt, tehát keresztények találják ki, ebből meg kéne térni. Nem ez az egyetlen. A karizmatikusok Istent valamiféle Aladdin dzsinnjéhez hasonlóan tálalják, aki minden kívánságukat teljesíti, ha ezt és ezt a feltételt teljesítik. Ezzel valójában csak a saját vágyaikat követik, az, hogy Istennek más lehet az akarata, elutasítják. Pedig ha más az akarata, akkor Istennek mondanak nemet.

Végül még egy bibliai tény: a gyógyulás, teljes áldás és minden ígérete Istennek minden megváltottnak a része lesz automatikusan, kegyelem szerint. Minden ígéret beteljesülésére a Bibliában az új teremtésnél van ígéret. Ne állítsatok mást, mint amit az Ige mond.

2013. júl. 28. 18:17
 25/40 anonim ***** válasza:

Ha úgy tetszik Isten országában is lesz betegség:

" És az Isten eltöröl minden könNyet az õ szemeikrõl; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsõk elmúltak.

jel 21,4

" AZ õ utcájának közepén. Es a folyóvízen innen éS TUL életnek Faja vala, Mely Tizenkét gyümölcsöt terem vala, Minden hónapban meghozván gyümölcsét, ES levelei a Pogányok GYÓGYÍTÁSÁRA valók."

jel 22,2

2013. júl. 28. 19:49
 26/40 anonim ***** válasza:

Jézushoz odament egy ember, és azt mondta neki, Uram, ha akarod meggyógyíthatsz. Jézus azt mondta, hogy: akarom , gyógyulj meg. Tehát az Isten akarata, hogy a beteg most gyógyuljon meg, és nem azt mondta, hogy várj az ezer éves királyságomra, majd akkor meggyógyulsz, hisz úgy is lesz ott tizenkét fa. Addig várj, és menj el békével testvérem.

Na ezért terjeng. Aki nem így látja, annak nincs jó Istenképe, vagy még nem szenvedett eleget. De, ha valaki beteg, és hajlandó várni az ezer éves királyságra, hogy akkor gyógyuljon meg, annak legyen a hite szerint.

2013. júl. 28. 22:31
 27/40 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Jézusnak2 az akarata arra az emberre irányult, neki beszélt. A gyógyító fák pedig az Új Jeruzsálemben lesznek, nem az itteni ezer éves királyságban.
2013. júl. 29. 10:24
 28/40 anonim ***** válasza:

A gyógyító fák abban az új Jeruzsálemben lesznek ahol előtte pár verssel már eltörölt minden könnyet Isten.

Valami jobb magyarázat kéne :D

2013. júl. 29. 10:37
 29/40 anonim ***** válasza:

Majd elolvasom a jelenéseket , csak fejből mondtam. A lényeg nem az, hogy hol lesznek a gyógyító fák, hanem, hogy akármerre járt Jézus, mindenkit meggyógyított,(kivéve a saját városában a hitetlenségük miatt, és a Gadarénusoknál nem, mert kérték, hogy menjen el a félelem miatt, esetleg egy-két eset lehetett még, de nem azért, mert Jézus nem akarta) lehet, hogy őket akkor, de ez az üzenet mindenkinek mostanra is: "akarom gyógyulj meg!". Lehet, hogy annyira nem ismerek minden Igét kívülről, de tudom milyen Isten,én meggyógyultam, megszabadultam, hozzám szokott szólni Isten. Ezzel szemben vannak akik minden Igét jól tudnak hol található, csak épp Istent nem ismerik. Akkor melyik a jobb? Egy Bibliát idézgető beteg, szegény átok alatt lévő ember, vagy egy Istent valamennyire ismerő, meggyógyult, szabad ember, akinek az életében történnek csodák? Mondjuk, ha van egy vallási közösség, ahol nem működik semmi az Isten erejéből, akkor egyszerűbb azt bizonygatni, hogy ez ezért nincs, az meg azért nincs már, vagy nincs még. Nem a Biblia a lényeg, mert, ha nem tudjuk alkalmazni, elsajátítani az ott leírtakat, akkor nem sokat ér az ismeret, akkor van az, hogy a betű megöl, de ugye a Szellem elevenít. Hol van a Szellem? Meg ugye Isten az Atya, Tőle származik minden apaság, azaz, ha szülő létetekre a beteg gyereket most viszitek orvoshoz, kórházba, akkor mennyivel inkább most akar meggyógyítani Isten. Ő miért lenne rosszabb , mint egy földi apa? (Rossz Istenkép?)Valaki azt kérdezte, hogy én tanú vagyok-e. Hát igen, én tanúsítom, hogy Isten létezik, mert meggyógyított,megszabadított, hallottam a hangját.Tanúsítom, hogy vannak angyalok, mert háromszor is láttam, és mutattak valamit. Tanúsítom, hogy van pokol, mert Isten levitt engem oda. Tanúsítom, hogy "az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévõ dolgok is megégnek", mert ott voltam, láttam, hogy meg fog történni.

Aztán, hogy elhiszitek-e vagy sem, az már nem az én dolgom, de nem is lényeg, mert ezeket nekem mutatta az Úr, ezért nekem üzenet, de ti is meríthettek erőt más bizonyságából, bátorítás végett.

2013. júl. 29. 13:56
 30/40 anonim ***** válasza:

Már hogyne lenne lényeg, hogy hol lesznek a gyógyító fák?

Amik szerint lesz betegség Isten országában.

2013. júl. 29. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!