Ha Jézus egyenlő Istennel, akkor miért fogja magát alávetni neki, az 1 Korintusz 15:27-28 szerint?
Mily szerencse, hogy jehováéknál van Bibliamagyarázó kézikönyv, így nekik egyáltalán nem kell gondolkodni.
Mivel a kérdező szemmel láthatóan fix állásponttal rendelkezik, ezért a további válaszadás már felesleges. Gondolom ő is tanú. Hát akkor örvendjetek egymásnak testvérek és annak, hogy Isten helyett Mihályban hisztek.
Kedves Előttem szóló.
Nem kell ehhez Biblia magyarázó kézi könyv, mert a biblia megmagyarázza saját magát.
S nem Jehovák vagyunk, hanem Jehova Tanúi.
Istenből egy van nem több, nem értem sokszor, miért használják némelyek Isten nevét többes számban.
Azt nem tudom, hogy a kérdező Tanú-e.
De azért elgondolkodtató a Biblia vers,
Nem kell gondolkodni?
Dehogy nem.A biblia megértésére, alapos kutatási munka szükségeltetik, ez nem megy gondolkodás nélkül.
Pontosan arra szeretnénk az embereket buzdítani, hogy gondolkodjanak a versek értelmén
Katy Weaver
Kedves poet1
Alá tudnád a 17.26-kor adott válaszodat Biblia idézetekkel támasztani, vagy csak hallottad ezeket valakitől?
Figyelj ide: ha az Isten egyenlő a Fiával, az neked, és nekem mit számít?, mind a ketten szeretjük őket és tiszteljük, imádjuk. Gyakorlatilag neked is, nekem is mindegy lehetne, nem?
Ami nem mindegy az az, mi erről Isten és a Fia véleménye. Na ez a nem mindegy. Ha nem úgy tekintjük ezeket a dolgokat mint ők ketten, nagy hibát követünk el, mert az azt jelenti, nem tiszteljük a pozíciójukat. Például nem tiszteljük azt az állást, amit Jézus kapott az Atyjától.
Ha nem tiszteljük Jézus Istentől kapott állását, az imáink nem jutnak el Istenhez, hisz azt mondta Jézus, senki sem közelíthet az Atyához, csak ő általa. Ez az egyik.
A másik az, hogy értékelnünk kell azt az áldozatot, ami Krisztus hozott értünk. Hitet kell gyakorolnunk benne. De hát ha ők egyek, akkor ki is áldozta fel magát? Ez így káosz. Sokkal egyszerűbb, ha a Biblia magyarázatát fogadjuk el, mint az emberi sok száz éves hagyományát.
Egy a lényeg: Istennek legyen tetsző, amit elfogadunk Vele kapcsolatban. A többi fölösleges vita és hiábavalóság. A Biblia azt írja az ilyen vitákról, hogy két homokszem vitatkozik ki a nagyobb. Ilyen a helyzetünk Istenhez képest.
Üdvözlettel: Zita
Szereteből!
Ezért mondja a tanítványoknak, aki nagyobb akar lenni köztetek, legyen mind a többi szolgja.
Jehovisták háromságtagadásaira meg ne hallgass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!