Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus egyenlő Istennel,...

Ha Jézus egyenlő Istennel, akkor miért fogja magát alávetni neki, az 1 Korintusz 15:27-28 szerint?

Figyelt kérdés

2013. júl. 25. 17:09
1 2
 1/16 poet1 ***** válasza:
0%
Egyenrangúak de Isten atya is nemcsak Isten akinek nincs kezdete. Jézus nem kisebb mint az Atya de mint teremtőnek megadja neki a tiszteletet mert Ő is teremtett lény
2013. júl. 25. 17:26
 2/16 anonim ***** válasza:
53%

poet1!

"Jézus nem kisebb mint az Atya"

Jn 14,28 Hallottátok, hogy én azt mondtam néktek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy azt mondtam: Elmegyek az Atyához; MERT AZ ÉN ATYÁM NAGYOBB NÁLAMNÁL.

2013. júl. 25. 17:59
 3/16 anonim ***** válasza:
17%
Isten nem egy személy, hanem egy három személy által alkotott család, ahol az Atya a család feje.
2013. júl. 25. 18:22
 4/16 poet1 ***** válasza:
21%
Igaz bocs :)
2013. júl. 25. 18:24
 5/16 anonim ***** válasza:
43%

1 Kor 11:3

Mert a Fiú, aki ugyanazzal az isteni természettel és méltósággal rendelkezik mint az Atya, Ő is alávetettje az Atyának, mert csupán az Atya a forrása az istenségnek.

2013. júl. 25. 18:27
 6/16 anonim ***** válasza:
35%

Király, akkor mi is ennek az isteni családnak a részesei vagyunk. Akkor ki előtt is boruljak le? Mindenki előtt?

Jn 17,21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

2013. júl. 25. 18:27
 7/16 anonim ***** válasza:

Szerény véleményem szerint a Fiú a Földön ember alakban megüresítve él, tehát rá s vonatkoznak azok a örvények, amik ránk is, ergo alá kell neki vetnie ezeknek.

Mert azt tudjuk, hogy Isten emberré vált értünk és önmagát megüresítve jött közénk. Isten egyenlő mindennel, de azt hiszem meg fogjuk ezt mi is tudni. :)

2013. júl. 25. 19:01
 8/16 anonim ***** válasza:
21%

Egy teremtmény nem lehet egy Istenségű, a Teremtőjével, semmilyen formában.

Katy Weaver

2013. júl. 25. 20:46
 9/16 A kérdező kommentje:
Ha két személy egyformaságát akarjuk hangsúlyozni akkor talán azt mondjuk, ikertestvérek. Akkor miért van a Bibliában az Atya és a Fiú megnevezéssel jelölve, Isten és Jézus kapcsolata? Mindenki tudja, hogy egy fiú sohasem fog egyenlő lenni, sem több mint az apja, mindig ott lesz köztük a különbség. Jézus sohasem akart az Atyja szintjére kerülni. Ma miért akarják őt odatenni?
2013. júl. 25. 21:32
 10/16 anonim ***** válasza:
20%

Mert évezredeken keresztül, az apostolok halála után kialakult ez a nézet, tanítás, és mára már nehezen hiszik, hogy eddig rosszul tudták, mert hát hosszú időkön keresztül senki nem járt utána, hanem elhitték amit a szószékről mondtak.

Katy Weaver

2013. júl. 25. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!