Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudnának segíteni? Életbe...

Tudnának segíteni? Életbe vágó lenne a segítség és egy életre hálásak lennénk érte. Rendszeresen imádkozunk Istenhez, de a helyzet, csak rosszabbodik.

Figyelt kérdés

Mi egy (19 éves lány és 25 éves fiú) pár vagyunk. Eggyüt élünk albérletben, mind a ketten munkanélküliek vagyunk jelenleg. Én 2 hónapja, Ő 3 hónapja, egyikünknek sincs munkaundora, bármilyen munkát elvállalnánk, de a sok telefonálgatás és utánajárás ellenére sem találtunk semmilyen munkát. Most az a helyzet áll fent,hogy bármelyik pillanatban kirakhatnak minket az utcára, mert nem tudunk fizetni 3 hónapja albérletet. Nem tudunk menni, se családhoz, se rokonokhoz, se sehova, maradnánk az utcán? Azt szeretném megtudni, hogy nem e lenne valamilyen alapítvány, vagy magán személy aki tudna nekünk segíteni szálásban, nem akarom én azt, hogy ingyen eltartsanak, csak segítséget szeretnék és segítek én is amiben tudok. Elvégezzük a ház körüli munkát is, csak kapjunk valami menedéket az utca elöl. Pénzt semmiféle képpen nem fogadnánk el a semmiért! Kérjük, aki tud segítsen, még akkor is, ha csak információval rendelkezik.

Köszönjük előre is azoknak akik segítenek. Szilvia és Tamás

2013. júl. 19. 22:08
1 2
 11/20 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Sajnos szállással nem tudok segíteni én sem nektek. Néhány szót arról, miért kerültetek ilyen helyzetbe. Hátha a jövőben elkerülhetitek a hasonlót.

Hiába kéritek Isten segítségét, ha ti egyáltalán nem hallgattok rá. Ő nem főpincér, aki meghallgatja rendelésedet, és miután teljesítette alig várod, hogy elmenjen. Ez nem így működik.

Akik megvetik Isten törvényeit, hiába imádkoznak. Jehovának egyszer ezt kellett mondania a képmutató imádóknak: „Ha sokat imádkoztok is, én meg nem hallgatom; vérontással van tele a kezetek” (Ézsaiás 1:15). A Bibliában még ezt is olvashatjuk: „Aki elfordítja fülét a törvény hallásától, annak még az imája is utálatos” (Példabeszédek 28:9).

Ameddig csak úgy együtt éltek, soha sem áldás a közös életeteken. Tartsátok meg a rátok vonatkozó Róma 13:1 (Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában.) utasítását, hogy megáldhassa Isten a házasságotokat. Ha ti nem fogadtok szót Neki, miért várjátok el, hogy ő viszont figyeljen rátok.

Az sem lehet véletlen, hogy egyetlen rokon sem tud rajtatok segíteni. Úgyhogy beszéljétek meg a dolgot, változtassatok a gondolkodásotokon, és viselkedéseteken, higgyétek el, meg lesz az áldás is.

Remélem megoldódik az életetek. Még sokat kell tanulnotok, hogy ne kerüljetek hasonló helyzetbe. Sajnos úgy tűnik nagy részetek van benne. Sajnálom.

2013. júl. 20. 11:59
 12/20 anonim ***** válasza:

Sajnálom, de nem sok mindent tudunk.

Hová valósiak vagytok?

Miért nem jöttök ki a rokonokkal, a szüleitekkel?

Kezdésnek talán ennyivel is beérnénk.

Amúgy csak egy valaki mondta, hogy nem tud szállást adni. Én sem mondtam ilyet. Csupán arról van szó, hogy szeretnénk egy kicsit "puhatolózni".

2013. júl. 20. 12:19
 13/20 eric_one ***** válasza:
75%

Elolvasva az eddigi válaszokat (tisztelet a kevés kivételnek) felháborító amiket ide leírtok! Szégyelljék magukat akik így viselkednek! Látom van itt törvénykező jehovista, és magát kereszténynek valló hozzászóló is, akik inkább mérges kígyók fajzata...

Így kezdődik a kérdés "Tudnának segíteni?" Ha nem tudsz segíteni, vagy nem akarsz, akkor legalább ne rúgjál bele egy segítséget kérőbe. Nem kell itt okoskodni hogy így kellett volna, meg úgy kellett volna, majd akkor lökd az igét nekik ha segítettél rajtuk. Akkor hiteles leszel, hogy Isten szeretetét hirdeted.

Az is megvan írva hogy a szív bőségéből szól a száj, gondolkodj el magadon, hogy mi jön ki belőled. Nem a pálcát kell a másik feje fölött törni ha bajban van, hanem inkább most mutasd meg mekkora keresztény vagy, segíts rajtuk!

Kedves Kérdező!

Valaki már ajánlotta a munkanélküli hivatalt, ott adhatnak járadékot és a munkakeresés esélyei is nagyobb velük. Bízom benne hogy más valaki több és jobb információval tud segíteni...

2013. júl. 20. 21:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Ez már túlmegy az emberi felfoghatatlanság határán! Hiába imádkozol, amikor nem létezik sem isten, sem sátán!

Előbb mindenkinek látnia kell a világ valódi születését a saját szemével! Időutazással, de az csak a jövőben lehetséges! Ez a kulcs a lét születésére, és ez adja meg a választ, létezik e isten!

Ne imádkozz nem létező személyhez, cselekedj!

2013. júl. 20. 21:52
 15/20 anonim ***** válasza:

Erik, akkor gondolom te privátba megírtad a címedet, hogy szívesen veszed, ha hozzád mennek, igaz?

Ember, ahogy kérdeztem is, te tudod, hogy az ország melyik részében vannak? Ha összebalhéztak mindenkivel, rokonnal, szülővel, akkor nem kellene inkább szóba állniuk velük? Semmit információt nem osztottak meg velünk, ami a segítségnyújtáshoz kellene. Ha a környékünkön laknának, csak aktívabban lehetne segítenem, mintha tőlem 350 kilométerre, nem? És te jól érzed most magad, hogy ítélkezel az állítólagos testvéreid felett? Lehet, hogy igazad van, de amit te tettél, az talán segítségnyújtás? Amennyit elmondtak, nekem az esik le, hogy ők túl fiatalok a fiatalságnak minden hibájával. Én is voltam fiatal tizen- huszon éves, én akkor azt hittem, hogy mindent tudok, és különben se szóljon bele senki az életembe. Lehet, hogy ők nem ilyenek, de válaszoltak egyetlen kérdésre is? Szerintem nem. Közölték, hogy a szüleikkel és rokonokkal nem érintkeznek (hogy miért, azt nem tudjuk, ugye), és eltekintve attól, hogy ők aztán mindent bevállalnak, munkájuk még sincs, és tartoznak az albérlettel. Jogos-e szerinted az a kérdés, hogy hol laknak, az ország melyik részén? Szerintem jogos. Jogos-e az az öt perc alatt megválaszolható kérdés, hogy miért nem érintkeznek a rokonokkal, szülőkkel? Szerintem igen.

Ha segíteni tudsz két néma bajbajutottnak, akikről nem tudsz semmit, és nem tudod, hogy hol vannak, csak rajta, de szerintem eddig még te sem tetted meg.

Szia

2013. júl. 20. 21:59
 16/20 eric_one ***** válasza:

57%-osnak!

Akinek nem inge ne vegye magára, nem is rád gondoltam, nem a 2 hozzászólásodra.. de ahogy írtam is "tisztelet a kivételnek"

Senkit nem ítéltem el, hanem a cselekedeteit ítéltem meg bizonyos hozzászólóknak. Ez a kettő messze nem ugyanaz.

De nem vitaébresztőnek szántam, egyszerűen felháborítónak tartottam. Isten áldjon!

2013. júl. 20. 23:52
 17/20 anonim ***** válasza:

Én tényleg gondolkodtam, hogy kifizetem neki....

Csak olyankor van egy olyan hibám, hogy alaposabban elgondolkodom, hogy megéri-e?

Most nem arra gondolok, hogy hitelt kellene adni meg ilyesmi.

Hanem, hogy mire megy vele?

Egész életében nem tudnám pénzelni. És ha megint eltékozolja?

Teljesen egyetértek azzal, aki írta, hogy többet mesélhetne a helyzetről.

Egyébként meg nem bízok az emberekben. Ez is sajnos messzebb visz Jézustól. Inkább látok csalót az emberekben, mint rászorulót. És mindig az van a fejemben, hogy annak majd adok pénzt, aki tényleg rászorul és megérdemli.

Mi van, ha drogra vagy egyébre adok?

Munkát és szállást ettől függetlenül lehet adni.

De ha ki akar rabolni? Nem ért semmihez? És nem is akar javítani a helyzeten?

Nekem nincs sajnos annyi időm és pénzem, hogy ezt meg tudjam oldani és másoknak is szüksége van rá.

Javaslom azért néhány takaró és sátor beszerzését meg egy kutyát. És ezt nem gonoszságból írom. Persze csak ha nincs más.

2013. júl. 21. 00:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Erik!

Nem is gondoltam, hogy nekem címezted, nem is ezért írtam. Úgy látom, hogy nem érted!

"Senkit nem ítéltem el, hanem a cselekedeteit ítéltem meg bizonyos hozzászólóknak."

Neked mi volt a cselekedeted? Úgy tűnik nekem, hogy ülsz a gép előtt, és nem tettél semmit. Éppen úgy, ahogy mindannyian. Akkor megítélted a magad cselekedetét is? Szálka-gerenda effektus.

Miért nem érted?

2013. júl. 21. 09:33
 19/20 eric_one ***** válasza:

57%-nak

Te nem érted, a lényege az volt az írásomnak hogy aki nem tud segíteni az legalább ne ossza itt az észt nekik... Én nem tudtam, de nem is oktattam ki őket, mint tették azt mások...

2013. júl. 24. 19:34
 20/20 anonim válasza:
Sok olyan munkahely van ahol egyben szállást is biztosítanak különböző munkásszállókon.Főleg munkaerő kölcsönző cégeknél kellene érdeklődni.
2013. júl. 31. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!