Miért van az, hogy amióta napi rendszerességgel olvasom a Bibliát, egészen más a hangulatom is, és kezdem másképp látni a körülöttem lévő történéseket is? Valóban a Biblia hatása volna ez? Részletek a kifejtősben.
Van egy 3 hónapos olvasási tervem. Most járok az 1. hónap vége felé. Vagyis már közel egy hónapja napi rendszerességgel olvasom a Bibliát.
Azt, amit a reformátusok is használnak.
Ezen idő alatt pl. nincsenek olyan hangulatingadozásaim, mint azelőtt, könnyebben elfogadom azokat a történéseket, amik ellen azelőtt lázadoztam, ugyanakkor vannak olyanok is (pl. sumákolás, megtévesztés), amik ellen még jobban felerősödött bennem az, hogy nem helyes, és erre igenis rámutatok.
Tudnék még sok ilyen példát sorolni.
De remélem, ennyiből is érthető a helyzet, a változás.
Szia
Csak azért írok neked, mert én is az alapműveltség részeként kezdtem olvasni a Bibliát és hasonló érzéseim lettek mint neked. Kezdtem sok mindent másként látni, mert kiszélesedett a látóköröm. Sokkal többet tudtam meg az életről, és amit megtudtam, az megnyugtatott és sokkal kiegyensúlyozottabbá vált a kapcsolatom az emberekkel, a munkatársaimmal.
9/15 Miért olvasod akkor az Ószövetséget, ha nem tetszik? Olvasd az Újszövetséget. De az Ige nem mindenkire van hatással csak azokra, akik megnyitják a szívüket(tisztaszívűek).
Kedves Kérdező! Nagyon büszke vagyok rád! Ez is egy csoda. Isten a Biblia által beszél hozzánk, üzen nekünk. Hihetetlen, hogy akárhányszor olvassuk mindig más az üzenete, minden embernek üzen valamit, egyszerűen megunhatatlan!
Jó olvasást! :)
Mereskovszkij válasza:
Mindennap olvasom, és ameddig csak látok a szemeimmel, a napnak és szívemnek minden megvilágosításánál olvasni fogom, a legragyogóbb nappalokon éppúgy, mint a legsötétebb éjszakákon, boldogan vagy boldogtalanul, betegen vagy egészségesen, hívőn vagy hitetlenül, érzelemmel tele vagy minden érzelem nélkül. És úgy tűnik, mindig új és ismeretlen az, amit olvasok...
(az evangéliumokról)
"Péld 1:33 Aki pedig hallgat engem, lakozik bátorságosan, és csendes lesz a gonosznak félelmétől."
;)
9-es válaszoló vagyok. Már nem azért, de az ószövetség nem szintúgy isten szava, mint az újszövetség? Nem ugyanarról az istenről beszélünk? Olvastam egyébként mindkettőt. Ezzel nem lehet takarózni, hogy újszövetség van az ószövetség helyett. Ha feltételezzük, hogy igaz, amik ott vannak leírva, akkor szerintetek elfogadható, hogy a tökéletes isten bosszút áll mindenkin, aki nem engedelmeskedik neki (hol a szabad akarat elve?), kipusztítja az egész földet, de aztán az újszövetségben arról beszél, hogy ő mennyire szeret minket?
Ha egy gyilkos megöl tíz embert, utána pedig azt mondja, hogy "sorry, mostantól jó útra térek" és elkezd ingyen ételt osztogatni az afrikai éhezőknek, akkor az eddigi bűnei eltörlődnek és nem kell bűnhődnie? Ezeken is érdemes elgondolkozni szerintem.
Valószínűleg sok stresszt feloldott benned, hogy van valaki, akinek jelképesen a kezébe adod a sorsod.
A vallás nem más, mint a felelősség áthárítása. Kb. olyan, mint amikor gyerek voltál, és mindegy, milyen rosszat csináltál, a szüleid vitték el a balhét. Isten a "pótapuka".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!