Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények átlagban jobb...

Bence87 kérdése:

A keresztények átlagban jobb emberek, mint a nem keresztények?

Figyelt kérdés
2013. júl. 17. 19:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

nem

(egy keresztény)

2013. júl. 17. 20:13
 12/20 Lebannen ***** válasza:
0%

Matematikailag igen.Hiszen,az összes gonosz,vagy rossz emberre nyugodtan mondhatjuk,hogy nem keresztény,akár annak valja magát,akár nem.

Persze a jó és rossz elég relatív fogalom,de akárhol húzzuk meg a határt,ez mindig igaz lesz.

2013. júl. 17. 20:30
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Tehát én nem vagyok keresztény, akkor ebből már mindjárt azt a következtetést lehet levonni, hogy rossz vagyok?
2013. júl. 17. 20:56
 14/20 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Lebannen csak azt mondta, hogy nagyobb rá az esély. Egyébként meg lehet, hogy kereztény vagy csak nem tudod, mert a szó jelentése ma már hányás sokszor.

Amúgy meg általánosítani nem kell, mert csak egyének léteznek. Ateistából is van részeges rabló gyilkos és hívőből is bigott terrorista.

2013. júl. 17. 21:02
 15/20 anonim ***** válasza:
Elméletben igen, gyakorlatban nem.
2013. júl. 17. 21:03
 16/20 anonim ***** válasza:

Nehéz általánosítani.

Mindenhol vannak kártékony szekták, erőszakos térítgetők és megszállott fundamentalisták. Pl. azok a "keresztények" akik habzó szájjal arról üvöltöznek kit és mit UTÁL Isten, és kénköves pokollal fenyegetőznek, ahelyett, hogy a szeretetre tanítanának, krisztusi módon, szerényen élnének, életüket a hitüknek szentelve, igencsak gyarló emberek.

De általában véve bármilyen, alapvetően pozitív "utat" vagy "üzenetet" követő vallást aktívan gyakorló emberek (és itt nem csak a judeokeresztény vallásokra gondolok, a buddhisták talán még jobb példa - legalábbis kevesebb balhéjukról hallottunk) általában alapvetően a jóra törekszenek és ennek megfelelően próbálnak élni, anélkül, hogy másnak kárt okoznának.

Persze sok a hipokrita, kirakathívő, vizet prédikáló de bort ivó "vallásos" is, szerintem ezek okozzák a legnagyobb kárt a vallások megítélésében.

A többiek sem lesznek feltétlenül gyarlók attól, hogy nem követnek vallási tanokat, anélkül is lehet jó emberként élni. Rájuk - ránk - nézve meg a militáns ateisták a viszonylag károsak (majdnem annyira, mint a vallásosakra a "fundik") akik képtelenek elviselni, hogy valaki valami tudomány által nem bizonyítható, magasabb, spirituális erőben vagy elvben hisz.

Persze lehetne arról vitázni mi számít jónak vagy rossznak (a pápai fogamzásgátlás-tiltás pl. elég visszás téma, pláne, mikor a hatalmas százalékban AIDS-es Afrikai országok lakóinál is ellenezte...), de a legalapvetőbb emberi normák MINDEN (normális) vallás magjában megtalálhatók - de nem kell vallásosnak se lenni ezek felismeréséhez és betartásához.

Ezt írom nem vallásosként (agnosztikus).

2013. júl. 17. 21:29
 17/20 anonim ***** válasza:

Kereszténynek bárki mondhatja magát, ha elhiszed az vagy.

Az ateizmusnak nincsenek erkölcsi szabályai, mindenki magának szabja meg.

Nehéz betartani az összes bibliai szabályt, és mivel emberek vagyunk, megbotlunk.

Senki se mondta hogy a keresztényekjobbak mint a nemkeresztények.

A börtönben azért van ennyi, mert a szüleik "keresztények voltak"

2013. júl. 18. 11:38
 18/20 anonim ***** válasza:
Egyébként ez provokatív kérdés, a kérdező is tudja a választ
2013. júl. 18. 11:38
 19/20 anonim ***** válasza:
www​.exposinghun.heliohost.org
2013. júl. 18. 14:35
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem attól lesz egy ember jobb, hogy keresztény. Láttam már világiak közt jobbat, mint némely keresztény. De elvileg úgy kéne. Az átlag, azt jelenti, hogy elosztjuk az összeset, és megnézzük, hogy mennyi a jó (mindkét oldalon), és, ha ezt tudjuk, akkor lehet válaszolni a kérdésedre.

Ilyen irányú kutatást nem végeztem.

2013. júl. 19. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!