A keresztények átlagban jobb emberek, mint a nem keresztények?
Szia
Átlagban tényleg nem. Ha igyekeznek tetszeni Istennek, a világ éppen úgy gyűlöli őket, mint Krisztust gyűlölték.
Például amikor meggyógyított és etetett több ezer embert, akkor követték bárhová ment. De hol voltak ezek az emberek mialatt vitték kivégezni?
Nem hosszú cikk, de a kérdést megválaszolja: nem, sőt, rosszabbak. Nem mindegyik, de jóval gyakrabban. De ez minden vallásosra igaz, nem csak a keresztényekre.
Ha az ember nem bolondul bele a vallásába és nem válik fanatikussá, akkor ez egyáltalán nem rúg labdába a megítélése terén.
Ha viszont mégis azzá válik, akkor egyértelműen rosszabb ember.
Következtetés:nem jobb egy keresztény ember, mint a többi.
Mondjuk lehet , hogy rossz a kérdés, mert először definiálni kellett volna, hogy "keresztény".
Én úgy értettem, hogy az élő hitű keresztények jobb emberek-e, mint mások? Élő hitű azt jelenti, hogy rendszeresen olvas Bibliát, imádkozik és jár közösségbe.
Amúgy én azt vettem észre, hogy igenis jobb emberek azok, akiknek élő hitük van. Most nem azokra gondolok, akik a népszámláláskor beírták vallási hovatartozásra, hogy "keresztény", de évente csak egyszer mennek templomba, Bibliát meg ki se nyitják. Hanem akinek élő hite van.
Pl. nem beszélnek csúnyán (vagy csak ritkán), nem részegednek le, nem pletykálnak, nem szexelnek házasság előtt, befogadóak másokkal szemben, szelídek, nem fogadnak el hálapénzt stb.
Ezek kövül rengeteget tudok kifogásolni.
Például a csúnya beszéd nem feltétlenül rossz dolog.Segít levezetni a stresszt, ahelyett, hogy összetörnél egy tányért.
A házasság előtti szexel sincsen semmi baj.Vagy nem tudom, lehet, hogy valaki találna ellene kifogást, de észérvet biztosan nem.
A hálapénz meg van és kész.Ha valaki úgy gondolja, hogy ad neked, akkor elfogadhatod ha akarod.Ez ellen sem tudnék valódi érvet felhozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!