Keresztények! Ez baj? Ne hordjam többé?
Neked kell eldöntened, hogy hova akarsz tartozni! Az egyik oldalon a hedonisták, akiknek nem jelentenek semmit a jelképek. Ha ide tartozol, akkor hord nyugodtan. De ha szeretnéd, hogy mások ne gyalázzák meg a számodra fontos jelképeket (pl. Feszület), akkor tedd meg Te az első lépést, hogy mások jelképeit nem viseled lélektelenül, üres díszként.
Ha valóban, komolyan, és tiszta szíveddel hívő vagy, azt hiszem nem kérdés a kérdés!
Köszönöm a gyors választ!
Most, hogy így belegondoltam, hogy más vallásúak jelképét hordtam díszként, levettem. Eszembe jutott, hogy én mennyire nem szeretem, ha a fiatalok "divatból" rózsafüzért viselnek.
Köszönöm még egyszer!:)
Szerintem ne tulajdoníts neki ekkora jelentőséget.
Az egy karkötő, amit nagyon szeretsz.
Nekem is van hasonló holmim, és magasról letojom mások véleményét azzal kapcsolatban.
Oké, nem keresztény jelkép, de mégis csak a szeretett karkötődről van szó.
Másképpen megközelítve pedig az csak egy szem.Nem írták rá, hogy én bizony Allah szolgája vagyok, vagy ilyesmi.Csak egy szem.
Végül pedig senkinek semmi köze hozzá, hogy mit viselsz.Ez legyen a leginkább kifogásolható dolog benned.Ha te szereted azt a karkötőt, akkor hordd.
Ne más emberek véleménye után menj.
Kedves Kérdező. Téves, ami írsz. NEM Allah szeme az a szimbólum, viszont egyáltalán nem hiteles a története. A törökök és még pár helyen "EVIL EYE"-nak is mondják, ki hogy ismeri, ez olyan, mint a 13-as szám :D van, akinek jó, van, akinek nem. Nem az iszlám szimbóluma, mert az iszlámnak NINCS szimbóluma - ez a vallás egyik lényege! Az iszlámban tiltott az emberábrázolás és Isten ábrázolása meg főleg, ezért sem lehet az iszlám szimbóluma.
A babonák viszont sok dologra képesek. Ez a Evil eye jelentése, ahogy nekem mondták: a "szemmel verés" ellen "véd", már amennyire képes rá:), de hallottam már mást is, de ez az európai szemmel legelfogadottabb magyarázat. Ugyanilyen babona és állítólagos iszlám szimbólum a "Fatma's hand" - amit sokszor együtt szoktak ábrázolni ezzel a szemmel. Babona babona hátán. Ennek sincs köze az iszlámhoz a fenti okok miatt, amit írtam. Bár bevallom, én sem hordok semmit, ami keresztre következtet (a más vallás miatt).
Van viszont egy buddhista ismerősöm, ő egy fullos "evil eye"-t hord a karján, azaz minden gyöngyszem az evil eye, és mégis hordja a karkötőt.
Kedves 8as!
Igen, tudom, hogy nem ez az amulett igazi neve, csak a turisták miatt használják ezt. Azért írtam így, mert gondoltam, hogy többen ismerik ezen a néven.
Az utolsó válaszadót meg inkább hagyjuk is, úgyis elkerülhetetlen, hogy valaki ne okoskodjon bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!