Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Ez baj? Ne...

Keresztények! Ez baj? Ne hordjam többé?

Figyelt kérdés
Katolikus vagyok, és az a helyzet, hogy van egy törökországi karkötőm, amin Allah szeme van rajta. Nagyon szeretem ezt a karkötőt, viszont már sokszor gondolkodtam rajta, hogy le kellene vennem, mert így eléggé képmutatónak hat. Lehet, hogy most ez a dolog nagyon apróságnak tűnhet, de nekem sokat jelent. Mit csináljak?

2013. júl. 12. 12:16
1 2
 1/17 Prókátor ***** válasza:
32%

Neked kell eldöntened, hogy hova akarsz tartozni! Az egyik oldalon a hedonisták, akiknek nem jelentenek semmit a jelképek. Ha ide tartozol, akkor hord nyugodtan. De ha szeretnéd, hogy mások ne gyalázzák meg a számodra fontos jelképeket (pl. Feszület), akkor tedd meg Te az első lépést, hogy mások jelképeit nem viseled lélektelenül, üres díszként.

Ha valóban, komolyan, és tiszta szíveddel hívő vagy, azt hiszem nem kérdés a kérdés!

2013. júl. 12. 12:28
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Most, hogy így belegondoltam, hogy más vallásúak jelképét hordtam díszként, levettem. Eszembe jutott, hogy én mennyire nem szeretem, ha a fiatalok "divatból" rózsafüzért viselnek.

Köszönöm még egyszer!:)

2013. júl. 12. 12:33
 3/17 anonim válasza:
32%
Isten nem létezik így bármilyen jeleket hordhatsz magadon, nincs vele semmi probléma.
2013. júl. 12. 12:53
 4/17 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy ilyen válaszokra nem vagyok kíváncsi! :)
2013. júl. 12. 12:55
 5/17 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ne tulajdoníts neki ekkora jelentőséget.

Az egy karkötő, amit nagyon szeretsz.

Nekem is van hasonló holmim, és magasról letojom mások véleményét azzal kapcsolatban.

Oké, nem keresztény jelkép, de mégis csak a szeretett karkötődről van szó.

Másképpen megközelítve pedig az csak egy szem.Nem írták rá, hogy én bizony Allah szolgája vagyok, vagy ilyesmi.Csak egy szem.

Végül pedig senkinek semmi köze hozzá, hogy mit viselsz.Ez legyen a leginkább kifogásolható dolog benned.Ha te szereted azt a karkötőt, akkor hordd.

Ne más emberek véleménye után menj.

2013. júl. 12. 13:19
 6/17 anonim ***** válasza:
Egyébként nem számítanak a külsőségek, ha te ebben hiszel, akkor higgyél, és ne foglalkozz más véleményével. Attól nem lesz semmi különb a másvilágon, ha te karkötőt hordasz, aminek nyilván nincs semmi funkciója, csak belemagyarázták, és egyébként is nem hiszem, hogy bárki tudná az eladón kívül, hogy mi is az a karkötő.
2013. júl. 12. 13:20
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező. Téves, ami írsz. NEM Allah szeme az a szimbólum, viszont egyáltalán nem hiteles a története. A törökök és még pár helyen "EVIL EYE"-nak is mondják, ki hogy ismeri, ez olyan, mint a 13-as szám :D van, akinek jó, van, akinek nem. Nem az iszlám szimbóluma, mert az iszlámnak NINCS szimbóluma - ez a vallás egyik lényege! Az iszlámban tiltott az emberábrázolás és Isten ábrázolása meg főleg, ezért sem lehet az iszlám szimbóluma.

A babonák viszont sok dologra képesek. Ez a Evil eye jelentése, ahogy nekem mondták: a "szemmel verés" ellen "véd", már amennyire képes rá:), de hallottam már mást is, de ez az európai szemmel legelfogadottabb magyarázat. Ugyanilyen babona és állítólagos iszlám szimbólum a "Fatma's hand" - amit sokszor együtt szoktak ábrázolni ezzel a szemmel. Babona babona hátán. Ennek sincs köze az iszlámhoz a fenti okok miatt, amit írtam. Bár bevallom, én sem hordok semmit, ami keresztre következtet (a más vallás miatt).

Van viszont egy buddhista ismerősöm, ő egy fullos "evil eye"-t hord a karján, azaz minden gyöngyszem az evil eye, és mégis hordja a karkötőt.

2013. júl. 12. 13:30
 8/17 anonim válasza:
11%
Igen csak isten és a keresztény vallás azt szeretné, hogy a hívek azt tegyék amit ők mondanak, ne lehessen szabad akaratuk nyáj-ként vagyis birka-ként viselkedjenek akik gondolkodás nélkül követik a vezérüket.
2013. júl. 12. 13:30
 9/17 A kérdező kommentje:

Kedves 8as!

Igen, tudom, hogy nem ez az amulett igazi neve, csak a turisták miatt használják ezt. Azért írtam így, mert gondoltam, hogy többen ismerik ezen a néven.

Az utolsó válaszadót meg inkább hagyjuk is, úgyis elkerülhetetlen, hogy valaki ne okoskodjon bele.

2013. júl. 12. 13:48
 10/17 anonim ***** válasza:
Allah=Isten=Jehova...
2013. júl. 12. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!