Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elhagyhatja, bánthatja szóval...

Elhagyhatja, bánthatja szóval a feleségét egy keresztény férfi az asszony külseje miatt?

Figyelt kérdés
Joga van egy keresztény férfinak a feleségét leszólni, ha már nem felel meg az alakja neki? Bármilyen véleményhez kérnék bibliai alátámasztást is! Köszönöm!
2013. júl. 8. 19:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"A férj váltig állítja, hogy benne van a Bibliában, hogy neki joga van a számára megfelelő testű feleséghez."

Hol van benne? Ahol jogokról beszélünk, ott nincs szeretet.

2013. júl. 9. 16:26
 22/31 anonim ***** válasza:

Ja, hol van benne! Eleve ha már romlott az ember, akor legtöbbször süket az intésre!!! nézesd meg vele azokat ai igéket, amiket írtunk, meg a Káinnak amit Isten mondott, mégis süket volt rá!!!

Aztán Dávid is milyen süket lett Isten szavára, Istennek direkt be kelett etetnie egy mesével, és nézd, milyen kegyetlen emberré vált! akiben bűn van, az kegyetlen is lesz, mert szeret mást hibáztatni, okolni, maga bűnét a másikra olvasni! De Dávidnak nem sikerült, Isten kontrázott:

2 Sámuelt 12:

......5 Akkor felgerjede Dávidnak haragja az ember ellen, és monda Nátánnak: Él az Úr, hogy halálnak fia az az ember, aki azt cselekedte.

6 A bárányért pedig négy annyit kell adnia, mivelhogy ezt mívelte, és annak nem kedvezett.

7 És monda Nátán Dávidnak: Te vagy az az ember! Ezt mondja az Úr, Izráelnek Istene: Én kentelek fel téged, hogy király légy Izráel felett, és megszabadítottalak téged a Saul kezéből.

8 És néked adtam a te urad házát, és a te uradnak feleségeit a te kebeledbe; ennek felette néked adtam Izráelnek és Júdának házát; és ha még ez kevés volt, ezt s ezt adtam volna néked.

9 Miért vetetted meg az Úrnak beszédét, oly dolgot cselekedvén, mely útálatos ő előtte? A Hitteus Uriást fegyverrel ölted meg, és az ő feleségét magadnak vetted feleségül; magát pedig az Ammon fiainak fegyverével ölted meg.

10 Most azért ne távozzék el a fegyver soha házadból, mivel megútáltál engem, és a Hitteus Uriás feleségét elvetted, hogy feleséged legyen.

az ilyenek megvetik Isten beszédét, kemény és gonosz szívük lesz, vádaskodók, stb... romlottak.

szerintem a feleségét készítsd fel inkább, hogy el tudja majd hordozni.

Erre mondta neekm is apásztor, mikor a feleségem másba lett szerelmes, hogy ő már akár mit is hazudik magának, akármit is állít, elhagyta Istent, hitetlennél roszabb.

Erre írja Pál, és mondta nekem a pásztor, ha a hitetlen válni akar, hát váljék... Ez már hitetlen, a mai világ ilyen álkeresztényekkel van tele, váljon. polgári jog zserint megteheti. Lehet a nő jobban jár hosszú távon, rövid távon meg nagyon megrokkanhat, mint én is.

Vele is olvastasd el ezeket a hozzászólásokat!

Az Úr legyen veletek, és vígazstalja meg.

És ő meg keresse Őt, de komolyan, ne hasonló színlegesen.

2013. júl. 9. 18:49
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
64%-os azért a feleségedet is meg lehet érteni, így olvasva téged.
2013. júl. 9. 22:20
 24/31 anonim ***** válasza:

hát ez a legaljasabb beszólás volt. engem 1,5 évig megviselt.

Ő is járt gyülekezetbe, együtt zenélt azzal a sráccal, és úgy szerelmesedte kegymásba, hogy itt 2 gyerek volt és házasság, a srác is házas volt 1 gyerekkel.

Nem véletlen, hogy ne mengedték őket többet, mert utána sem tértek meg.

Én írtam már mailt, hogy hadd járjanak, mert a gyerekeim akarnak, és szeretnek gyülekezetbe járni. Szerencsére lányom már nagy, és magától jár gyülekezetbe ott ,hol laknak, egy másikba mint én.

Azért véleménykülönbségek miatt ekkora aljasat beszólni...

2013. júl. 10. 19:53
 25/31 anonim ***** válasza:
Ez a beszólás mire értendő? A 23-asra?
2013. júl. 10. 21:52
 26/31 anonim ***** válasza:
ja. ezek szerint egyértelmű. látom esett is a százalékom, ja, meg a muszlimok miatt is. pedig szerintem jókat írtam, de ők ilyenek.
2013. júl. 11. 18:52
 27/31 anonim ***** válasza:

"Modern keresztény" módjára világi alapon közelítem meg a kérdést.

Adott esetben, igen elhagyhatja, és bánthatja is.

Egy példa a fordítottjáról, amikor az asszony bánthatná a férfit: Amikor megismerkedtek, az udvarlás időszakában a pasas egy jóvágású, átlagos-sportos külsejű, ápolt fiatalember volt. Időközben kegyetlen módon elhízott. Nem ad magára. Ápolatlan. Olyan büdös a lába, hogy az ember felfordul mellette. Kész lustaság, trehányság. Szólni nem lehet, elvicceli, ha 2 percet pl. lábápolásra kellene szánnia, még ő van felháborodva, hogy miért ..szogatják.

Szerintem válóok lenne, akár igénytelenkedő férfiról, akár nőről van szó, a párja szerint (igényes, ápolt nő most is) nem az.

Hogy mi a jogalap? A kritizált fél !saját döntése! szerint olyan negatív életmódot kezdett el élni, amilyen korábban nem volt rá jellemző. Szerintem a másik féllel szembeni abszolút tiszteletlenség esete a fenti példa.

Másik dolog, hogy nem egyik napról a másikra lett ilyen az ember, csak mindent elnézett neki a párja, és most már egyáltalán nem ad semmit a szavára.

Fontos a saját döntés is. Ha pl. kimutatott pajzsmirigybetegség lenne az elhízás hátterében, az más, mint hogy egyáltalán nem tartja kordában magát. De ha még genetika címszó alatt a kövér-sovány dolgon túllépünk, akkor is fennáll a lábbüdösség, és egyéb igénytelenség, ami abszolút saját döntés.

2013. júl. 12. 23:43
 28/31 A kérdező kommentje:

Sok tanács, sok ötlet. Köszönöm.

Egyelőre béke van, de nem tudom meddig. Én nem vagyok válás párti, mert mindenkinek kell engedni valamennyit egy kapcsolatban.

Az asszony azért hízott el, mert szedett fogamzásgátlót, plusz a férjel együtt egy esti-nasizós életmódot folytatott.

Viszont Ábrahám és Sára történetének nagyon örülök!

2013. júl. 13. 22:41
 29/31 anonim ***** válasza:

27-es, én ezzel is egyet értek. Vannak még egyedi esetek, én szerintem ebben az országban még lehet ez nem is annyira az. Ha több időt hagy neki a nő, és nem változik, akkor szerintem elhidegülés sem ébreszti fel, akkor valóban már nincs meg az az egység, akkor felesleges ezt fenntartani. Mert ekkor eleve az már nem keresztény.

Aki simeri Istent, az Neki is akar tetszeni, lusta büdös dög meg nem olyan ember.

Ekkor érthető a válás is. Bár utálom a válást, de ezzel egyet tudok érteni.

Feljebb csak szigorú bibliai okokat írtam. DE Pál is valahol, mint említettem ír olyant, hogyha keresztény házas mindkettő fél, és nem bírják elviselni egymást, élhetnek külön, de akkor mással nem házasodhatnak össze. Esetleg egymáshoz, ha fejlődnek, mert Krisztusi jellem nem elviselhetetlen a másik krisztusi jellemnek, csak ez sokszor sok év, mire kifejlődik!

Akkor újra összejöhetnek.

Persze, ha ekkor egyik elválik, és mással összeáll, akkor az nem keresztény. De lehet később megtérhet, de ilyenkor már a szív titkait igazából maga az ember sem biztos hogy ismeri, ilyenkor Isten tudja igazából, mi lakik a szívében.

2013. júl. 17. 22:01
 30/31 A kérdező kommentje:
Ismerem az asszonyt, nem lusta, nem büdös és nem dög. Nem értem miért kell azonnal a lustaságra fogni az elhízást.
2013. júl. 17. 22:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!