Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elhagyhatja, bánthatja szóval...

Elhagyhatja, bánthatja szóval a feleségét egy keresztény férfi az asszony külseje miatt?

Figyelt kérdés
Joga van egy keresztény férfinak a feleségét leszólni, ha már nem felel meg az alakja neki? Bármilyen véleményhez kérnék bibliai alátámasztást is! Köszönöm!
2013. júl. 8. 19:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,

A szeretet nem féltékeny,

Nem kérkedik, nem gõgösködik,

Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,

Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,

Nem örül a gonoszságnak,

De együtt örül az igazsággal.

Mindent eltûr, mindent elhisz,

Mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet soha el nem múlik.

2013. júl. 8. 22:06
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

(Malakiás 2:15, 16) . . .Vigyázzatok azért szellemetekre, és senki se bánjon hűtlenül ifjúsága feleségével! 16 Mert gyűlölöm a válást — . . .

(Malakiás 2:16) . . .Vigyázzatok azért szellemetekre, és ne cselekedjetek hűtlenül!

(Márk 10:8, 9) . . .. 9 Amit azért az Isten közös igába fogott, senki ember szét ne válassza.”

Ha férj keresztény ilyet nem is mondhat, mert Isten szava nem ír ilyet,

Isten soha nem mondott, és nem is fog ilyet mondni.

Ráadásul ha egy férj Bibliai ok nélkül válik el a feleségétől, vagy is nem történt paráznaság, akkor a férj paráznaságnak teheti ki a feleségét, és magát is ezért kétszeresen felelősségre lesz vonva

Mert Jézus csak egy okot adott a válásra, és az az egyik fél hűtlensége.

(Márk 10:11, 12) . . .Aki elválik a feleségétől, és mást vesz el, házasságtörést követ el ellene, 12 ha . . .

Hát a férjnek üzenem, hogy az Isten a szeretet Istene, és Ő gyűlöli a válást.

Én sem vagyok egy "manöken" típus,De a férjem amíg élt azt mondta mindig, hogy így szeretett meg így akar feleségül venni, és Őt más nem érdekli. Ezt akkor mondta nekem, amikor a fogaimat csináltattam, és nem akartam vele menni valahova, hogy ne szégyenkezzen miattam.

sírva fakadtam...

És akkor még nem volt kapcsolata a kereszténységgel sem.

Katy Weaver

2013. júl. 8. 22:14
 13/31 anonim ***** válasza:
0%
11-es, ne zavarjon, hogy már valaki írta...
2013. júl. 8. 22:23
 14/31 anonim ***** válasza:

Szia !

A leszólást, hogy érted ?

Konkrétan mit mondott, egyébbként a külseje miatt nem hagyhatja el mert az Isten elött gonosz dolog lenne.

Ha beszélgetsz is velük tudnod kell nehéz ügy nem tudom meddig fajult el a dolog nagyon fontos ha járnak valmilyen közösségben kérjenek tanácsadást.

A Biblia nagyon pontos útmutatót ad erre az esetre vonatkozólag .

A farizeusok kérdése úgy szólt (görög eredetiben) ellehet vállni ha nincs oka rá a férjnek ? az ok egyféle lehet ha házaságot törtek a feleség külseje nem lehet válló ok !

Máté 19,3-9:

3 Farizeusok is mentek hozzá s kísértették őt. Azt kérdezték tőle: „Szabad-e bármilyen okból feleséget elbocsátani?”

4 Ezt felelte nekik: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtı kezdettől fogva férfivá és nővé alkotta őket

5 és ezt mondta nekik: Ebből az okból a férfi elhagyja atyját és anyját, és feleségéhez ragaszkodik, úgyhogy a kettő egy hússá lesz?

6 Így hát többé nem két, hanem egy hús ık. Amit hát az Isten egy igába fogott, ember azt szét ne válassza.”

7 „Hát akkor – kérdezték tőle – Mózes miért rendelkezett úgy, hogy válólevelet kell adni, s úgy bocsátani el az asszonyt?”

8 „Mert Mózes – felelte nekik keményszívőségetekre tekintett, amikor megengedte nektek, hogy elbocsássátok feleségeiteket. Kezdettől fogva azonban nem volt ez így.

9 Azt mondom hát nektek, hogyha valaki feleségét – más okból, mint paráznaságért – elbocsátja, és mással kél össze, házasságot tör.

A keményszivűség köves, bezárt szívet jelent ami egy olyan szív állapot amely nem alkalmas az Isten szeretetének fogadására és cselekedeteken keresztül a szeretet továbbadására.

Efézus levél 5,25-30:

22 Az asszonyok is saját férjüknek magukat alárendeljék, mintha csak az Úrnak tennék.

23 Mert a férfi feje az asszonynak, mint a Krisztus is az eklézsiának. Ő megmentője a testnek.

24 De mint ahogy az eklézsia aláveti magát a Krisztusnak, úgy tegyenek az asszonyok is mindenben a férjekkel.

25 Férjek, szeressétek feleségeteket, miként a Krisztus is szerette az eklézsiát és odaadta magát érte,

26 hogy azt megtisztítsa az igében levő vízfürdővel,

27 hogy megdicsőülve állítsa maga mellé az eklézsiát, hogy azon ne legyen szennyfolt, ránc, vagy valami efféle,hanem, hogy szent legyen és kifogástalan.

28 Így a férjek is tartoznak szeretni a feleségüket, akárcsak a saját testüket. Aki a feleségét szereti, magát szereti.

29 Hiszen még senki sohasem győlölte a saját húsát, ellenkezőleg, feltáplálja, melengeti azt, mint a Krisztus is az eklézsiát,

30 hisz az Ő testének tagjai vagyunk.

A házasságban mindkét félnek meg van a maga kötelessége (22,25 v) ha nem teljesítik a másik felé felborul az egyensúly a kapcsolatban a feleség kötelessége a TISZTELET a férj kötelessége a SZERETET ennek a kettőnek kell harmóniában lennie egy jó müködő kaspcsolat egyik alapja.

A férj negatív viselkedésének okai lehetnek nem biztos, hogy ez teljesen a férfi hibája mivel ez elég bonyolult is lehet imádkozz értük és javasold nekik a tanácsadást.

Üdv:Alex

15/31 anonim ***** válasza:
17%

11-es, ne zavarjon, hogy már valaki írta...

Látszik, figyelmesen olvasod a többieket...

16/31 anonim ***** válasza:

Katy-nek írom, a túlevést én sem válóokként írtam ,ha figyelmesen olvasod, hanem legfeljebb egy kis felelősségmegosztás miatt.

A hölgynek is viselnie kell a felelősséget, hogy a férjének lehetőleg tetsszen, de semmiképp sem oldja fel a férjét, hogy istentelen a kívánsága a válásra. Elfogadhatatlan.

Azóta ketten is írták, hogy csak egy válóok van, de ez nem igaz! mint írtam, a testi veszélyeztetés is az, ha pl rendszeresen veri a feleségét. Ott már nem szeretet van, hanem gyűlölet.

Hasonló amit írtam, és ezt igen neves, és egész életben az Urat szolgáló ember Kenneth Hagin könyvében is olvastam, meg idősebb pásztoroktól olvastam, ha valaki teljesen odaadta magát a bűnöknek, ami nem paráznaság, hanem teljesen ön, és családromboló, pl alkoholista, de sok-sok segítség ellenére ragaszkodik hozzá, vagy más hasonló bűnhöz, ami nem csak a saját, hanem a párja életét is tönkreteszi, mert ugye egy test lettek... akkor sok próbálkozás után teljesen jogos akkor is.

Ő alátámasztja sok igével, hogy egy Isten szeretőt nem lehet arra ítélni, hogy a földön pokolként élje le az életét, de mindenképp körültekintőnek kell ebben lenni.

Magam is utálom a válást, mert feleségem elhagyott egy másik pasiért, akivel zenélt. Engem megviselt 1,5 évig teljesen az őrület határán voltam, mert keresztényként házasodtunk, nászéjszakán vesztettük el a szüzességünket... Szóval nagyon utálom, mint Isten is!

De van ismerősöm ,aki azt hiszem már 7 éve legalább full alkoholista férjével próbálkozik, de minden eredmény nélkül. most válik, és teljesen egyet tudok érteni vele, és énnekem kell belé bátorságot öntenem, mert nagy a vádlás rajta sok vallásos buta ember miatt, akik a való életet el sem tudják képzeli. Én tudom mit küszködött 7 éven át vele, de lehet régebben.

szerintem okoskodással rajta senki sem ítélkezhet, mert tudom mit élt át.kb 5 éven át rágta magát ezen, és adiig is csak ment tönkre, míg a pasi elitta a fizetést... és szenvedett. Én helyében hamarabb tettem volna.

Isten szeretet, ebben az is benne van, hogy aki a poklot választja, és ismétlem, rengeteg győzködés, segítség, ima, és türelem ellenére, azon Isten nem tud segíteni, de a feleséget nem ítéli ilyen pokol életre. Főleg, ha a házasság jóval a megtérés előtt volt.

Pál amúgy mond olyant is, hogy ha valaki nem bírja ki a másikat (ennek a háttere, hogy pogányként házasodtak, valószínű valami teljesen testi, önző okból) akkor is élhetnek külön...

most nem találom, de tudom van ilyen, de ha különválnak ezeknek nem engedi meg, hogy mással éljen többé, legfeljebb ha megbékélnek, akkor újra egybekelhetnek egymással.

de ez jelen esetben nem aktuális, ez az ember teljesen istentelen, akiről a kérdező beszél!

Mivel az elmondottak miatt kijelenthetjük, hogy jelen állapotban a kérdező ismerősének ,a férjnek istentelen az állapota, a hölgynek üzenem, már a feleségének a kérdezőn keresztül, hogy ha a manus mégis ott hagyja, akkor, mint én, nehezen de túl lesz rajta.

Nekem is ezt mondta a pásztorom, miután nem tudták lebeszélni erről (azóta is együtt élnek):

I. Korintus levél:7:15 Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten.

A férj most hitetlen. Ez ellen lehet tenni, de ez eléggé mélyen lehet, mert tisztára testi.

Fel kell készülni, hogy elhagyja a feleséget.

Az üdvössége már rég nincs meg, az tuti.

A hölgy, meg készüljön fel a keserűség, elvetettség, meg hasonlók kivédésére, és kívánom, Isten kárpótolja, ha bekövetkezik, és ő meg fogadni tudja az Úr vigasztalását.

Nekem volt pár csoda is a vigasztalásomban, de nekem az sem volt elég, annyira megviselt. Több év után kezdtem helyreállni.

2013. júl. 8. 23:06
 17/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Itt a kiváltó ok az, hogy nem jön a baba és a férj annyira csalódott, hogy a feleség túlsúlyát hibáztatja.
2013. júl. 8. 23:41
 18/31 anonim ***** válasza:

ostoba egy manus.

Ha hívő lenne, akkor olvassa el Ábrahám és Sára történetét.

A máig is háborúkhoz vezető dolgot, az okozta, hogy máshonnan akartak gyereket, és lett is, Izmael, és abból származik asok arab, azok a mai napig is legnagyobb ellenségei a hit gyermekének a leszármazottainak.

ez csak kifogás szerintem, sok filmet, reklámot nézett tv-ben , újságokban a trendi vékony modellekről, és sátán részben már el is érte nála, amit ezeken keresztül el akart ,a családok széthullását.

2013. júl. 9. 00:13
 19/31 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os válaszoló

(1Korintusz 7:10, 11) 10 Azoknak, akiknek van házastársuk, utasítást adok, de nem én, hanem az Úr, hogy a feleség ne menjen el a férjétől; 11 de ha elmenne is, maradjon házasság nélkül, vagy pedig béküljön ki a férjével; és a férj ne hagyja el a feleségét.

ha valakinek veszélyben van az élete akkor igen elkülönülhet, de nem lesz szabad az újra házasodásra.

Mert mást nem ír a biblia a váló okra, csak a hűtlenséget.

Sehol nem olvashatjuk, hogy: " ha a férjed megvert, akkor válj el"

Így abban egyetértünk, hogy ne éljen vele együtt, de nem menti fel a házasság alól, és megbékülhet később a férjével, vagy örökre úgy kell hogy maradjon

Talán nehéz ezt így megérteni vagy elfogadni, de nem adott erre Bibliai utasítást a Teremtő.

Katy Weaver

2013. júl. 9. 08:20
 20/31 nagylzs ***** válasza:

Bánthatja-e: igen. És ez nem attól függ hogy keresztény-e vagy nem. Megteheti. Viszont sokan ezt rossz dolognak tartják. A keresztények közül is, a legtöbben rossznak tartják. De a lehetőség megvan.

Joga van-e: emberi törvények szerint értelmezett jog kérdésében: ezek a törvények nem büntetik az elhagyást, sőt kifejezetten engedélyezik (intézményesített válás). A szóbeli bántásnak vannak emberi törvények által szankcionált válfaja (pl. rossz hír keltés nyilvánosan), de a híres embereket kivéve általában nem foglalkoznak vele. Ha nem emberi "jogra" gondoltál akkor milyen jogra?

2013. júl. 9. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!