Az ateisták hogy döntik el, mi helyes, és mi nem?
Magam katolikus vagyok, és tiszteletben tartom, ha mások másképp vélekednek. Ha jól tudom, az ateizmusnak nincsenek vallási tanai, sem lefektetett erkölcsi iránymutatói arra nézvést, hogy eldöntsék, mi az, ami erkölcsös/helyes/jó döntés, és mi az, ami elítélendő/helytelen/rossz. Ha jól tudom, az ateizmusban ezek a fogalmak esetlegesek, és csak adott körülmények közt értelmezhetők pontosan.
Mi alapján ítélnek el egy cselekedetet, vagy gondolnak helyénvalónak? elsősorban azokat kérdezem, akik magukat ateistának vallják.
Kérdésem nem kíván kritikával illetni senkit és semmit, csak az ateista szemléletet szeretném kicsit jobban megismerni.
"Akinek nincsen hite az milyen nézet?"
Természetesen én is hiszek, pl. önmagamban, a csalàdomban söt még könyveket is olvasok, de ez nem vallàsos àhitat mert ezek valos dolgok.
Viszont nem hiszek abszurd dolgokban mint pl. a szeplötelen fogantatàs, a feltàmadàs, menyorszàg-pokol, stb-stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!