Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van lehetőség elsőáldozni 20...

Van lehetőség elsőáldozni 20 évesen?

Figyelt kérdés
Mármint elkezdeni a hittant, hogy elsőáldozhassak. Meg vagyok keresztelve, de most, 20 évesen szeretnék megtérni.
2013. júl. 8. 13:56
1 2
 11/15 Prókátor ***** válasza:

Lehetsz elsőáldozó, de korod miatt azzal együtt megkapod a bérmálás szentségét is.

Egyszer, egy barátom kedvéért megkérdeztem a helyi plébánost. 1 év felkészüléshez, templomba járáshoz kötötte. Bár abban a keresztelés is benne volt. Egy megkereszteltnél talán kevesebb idő is elég :-)

Akik szerint az áldozás stb egy pogány, Istentelen, ördögi, stb valami az egész egyházzal együtt, azoknak egy megjegyzés:

Egy barátom megnyugvást keresett lelke háborgására, lehetőleg psichiáter nélkül. Eljárt az egyik protestáns templomba Istentiszteletekre, srb stb. Végül, az általatok (cseppetsem)kedves hittérítő barátaim annyira leszidott, százszor porbatiport és ezerszer meggyalázott Rózsafüzér volt az, ami elindította benne azt a megnyugvást, amit keresett!

2013. júl. 9. 15:10
 12/15 csincsilla000 ***** válasza:

kedves 11-es válaszoló!

Én írtam,hogy apukám 47 évesen elsőáldozott.Nem kapja meg vele együtt a bérmálás szentségét is ,mert az ugye egy külön szertartás(Megkenés a krizmával).Apa idén lett bérmálkozó velem és az öcsémmel együtt. 15/L

2013. júl. 9. 17:11
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

rózsafűzér helyett babacsörgő is uyganannyit ért volna.

l

Lelke háborgása...

Én nem véletlenül utáltam a vallást, mikor el kezdtem olvasni a bibliát Daniken UFO ötletei miatt, azonban megfogott, és már Isten keresése miatt olvastam.

Hálás vagyok, hogy nem voltam elötte vallásos, és hogy egyből láttam működni az evangéliumokban is leírt dolgokat, gyógyulást, nyelveken szólást, igazi felszabadult dicséreteket, és amikor megtértem mások előtt a gyülekezetben (előtte egy kis fözetből már elmondtam egy imát) de Isten 2 héten belül az elkötelezettségem elmondása után elvezetett ebbe a gyülekezetbe, ott megértem, és aznap este meg is volt az alámerítkezésem. Nem ám egy év templombajárás után, ennyire elmebeteg emberi kitalált feltételek.

Apcselben nem ez volt???:

Apcsel 8:34 Felelvén pedig a komornyik Filepnek, monda: Kérlek téged, kiről mondja ezt a próféta? Magáról-é, vagy más valakiről?

35 Filep pedig száját megnyitván, és elkezdvén ezen az íráson, hirdeté néki a Jézust.

36 Mikor pedig menének az úton, jutának egy vízhez; és monda a komornyik: Ímhol a víz: mi gátol, hogy megkeresztelkedjem?

37 Filep pedig monda: Ha teljes szívből hiszel, meglehet. Az pedig felelvén, monda: Hiszem, hogy a Jézus Krisztus az Isten Fia.

38 És megállítá a szekeret; és leszállának mindketten a vízbe, Filep és a komornyik; és megkeresztelé őt.

Hitből, felnőtt döntésre, vízbe alámerülve, nem lefröcskölve...

Milyen ostoba emberi rendelésket követtek? Itt ahogy hallott Krisztusról (persze élő hitű ember kéne hozzá eleve ,aki megtért, és betöltekezett Szent Szellemmel)

Egyből hit ébredt benne, és azonnal meg is lett keresztelve!!!

Nem ám egy év vallásos ájtatoskodás, meg rózasfűzér játszóka.

Mi a jó hozzállás? :

apcs.10:33 Azonnal azért küldöttem hozzád; és te jól tetted, hogy eljöttél. Most azért mi mindnyájan az Isten előtt állunk, hogy meghallgassuk mindazokat, amiket Isten néked parancsolt.

....

44 Mikor még szólá Péter ez ígéket, leszálla a Szent Lélek mindazokra, akik hallgatják vala e beszédet.

45 És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek ajándéka.

46 Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. Akkor felele Péter:

47 Vajjon eltilthatja-é valaki a vizet, hogy ezek meg ne keresztelkedjenek, kik vették a Szent Lelket miképpen mi is?

48 És parancsolá, hogy keresztelkedjenek meg az Úrnak nevében. Akkor kérék őt, hogy maradjon náluk néhány napig.

Teljesne más gyakorlat, igei. és ezért más az eredmény is.

Élő hitű embert kell hallgatni, nem olyant aki atyának mondja magát, holott Jézus megmondta senkit se szólítsatok atyának...

de miért is lenne egy valami igei, mikor szinte semmi, de semmi.Még a 10 parancsolatból is kicsalta az egyházatok a legfontosabbat, amin bukna minden ,amin az áll. Ha tényleg az igazság érdekel, akkor hasonlítsd össze a bibliádat minden más fordításal, és meglátod, a bálványimádást kicsalták a pajaitok. Ha már 1,5 évezred után a latin mise helyett ,amivel lehetett bolondítani a népet tudatlanságban irányítani, lefordították, persze nem a ti egyházatok, hanem amit halálra üldöztek az atyáitok. akkor már a ti fordításotokból ki lett csalva ez: (NÉZZ CSAK UTÁNA? IGAZAT ÍROK!)

2.Mózes 20:3 Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

4 Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

5 Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek.

2013. júl. 9. 18:08
 14/15 anonim ***** válasza:
Menj csak, örülnek minden megkerült báránynak.
2013. júl. 13. 20:07
 15/15 anonim ***** válasza:

minden megkergült báránynak...

inkább Higgy az Úr megváltásában, és olvasd az Igét, és ne csinálj olyan mesejátékokat, amik benne sincsenek!

Emberi rendelések...

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

2013. júl. 14. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!