Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Előre el van rendelve, hogy...

Előre el van rendelve, hogy ki mikor és hova fog születni?

Figyelt kérdés
2013. júl. 7. 17:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem bizonyos fokig el van rendelve, de a szabad akarat is megvan mindemellett. Egy példa:

Meg kell tapasztalnod milyen az ha mondjuk egy gyenge jellemű emberke vagy akit sokan irányítanak/hatnak, nincsenek ambíciói, nem igazán vezér egyéniség. Mindemelett a szabad akaratod megmarad, mert az életben a döntéseidet te hozhatod meg, viszont a jellemedből adódóan sosem szólsz vissza senkinek, visszahúzódó vagy és inkább kiszolgálsz másokat, minthogy téged szolgáljanak ki.

De ez csak egy példa.

2013. júl. 8. 08:19
 12/13 Mulder614 ***** válasza:
A biblia sehol nem közöl olyan részeket amik ezt erősítenék meg. Ha eleve el lenne rendelve akkor Isten döntené el hogy ki milyen ember legyen, ezáltal ha valaki gonosz dolgokat cselekszik az nem az ő felelőssége mert eleve el volt rendelve. Annak viszont van értelme hogy véletlen nincsen. Minden okkal történik azért hogy okulj belőle.
2013. júl. 10. 11:12
 13/13 anonim válasza:
Igen, a mennyországban a nyilvántartásban Isten titkárnői egy naplóba jegyzik, hogy kit hová fog dobni a gólya. Ezt nemrég tudtam meg, nagyon meglepődtem. De igaz!!!!!
2013. júl. 23. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!