Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A feltámadás után milyen...

A feltámadás után milyen nyelven fogok beszélni? Ott is előnyt jelent majd, ha több nyelven tudok?

Figyelt kérdés
És mit jelent az örök boldogság? Ha szeretek sakkozni, ahhoz partnert kell találnom. Ha legyőzöm, őneki máris csorbul a boldogsága...
2013. júl. 5. 15:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

a feltámadás után nem lesznek nyelvek, mindenki megérti a másikat, de ez majd akkor kiderül

nem hinném, hogy lesz lehetőséged ott sakkozni, ezt az egészet nem így kell elképzelni, hogy pl én szeretek inni, és akkor ott majd fullrészeg leszek mindíg, az egy állapot

2013. júl. 5. 16:02
 2/11 anonim ***** válasza:

szerintem az ügyességi játékok, a fejlesztésre valók, nem a rombolásra.

Hogy milyen nyelven beszélnek az emberek a megtisztított földön Isten uralma alatt nem tudjuk, lehet hogy vissza állítja az eredeti Héber nyelvet.

amilyen gyorsan össze tudta zavarni, olyan gyorsan helyre is tudja állítani :)

Katy Weaver

2013. júl. 5. 16:02
 3/11 kzs ***** válasza:
59%

Egységes nyelv lesz, és dicsőséges testben ismerünk fel mindenkit.

Sakkot és a világ más dolgait pedig felejtsd el.

Igazság, békesség és Szent Szellemtől való öröm - ez Isten Országa.

2013. júl. 5. 16:14
 4/11 anonim ***** válasza:
De nekem nem tetszik a héber nyelv, akkor ha imádkozok hozzá majd beszélhetek más nyelven?
2013. júl. 5. 16:31
 5/11 anonim ***** válasza:

Én úgy képzelem, hogy Isten tiszteletben tartja az emberek anyanyelvhez való kapcsolatát, ezért nem veszi el a nyelveket. De mindenki mindenkit meg fog érteni, mert minden nyelvet ismerni fog.

Vagy az lesz, hogy mindenki úgy fogja érteni, mintha a saját nyelvén szólna hozzá.

2013. júl. 5. 17:51
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Az ellenfélnek nem biztos, hogy csorbulni fog a boldogsága, mert legyőzték. Nem hasonlíthatod a szentek érzelmeit az egyszerű földi halandók érzéseihez.
2013. júl. 5. 17:53
 7/11 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem ott nem beszéddel fogunk kommunikálni inkább gondolatátvitellel vagy ilyesmi.
2013. júl. 5. 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Az előzőnek van igaza szerintem!
2013. aug. 22. 00:51
 9/11 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A beszéd, beszédkészség, ajándék Istentől. Nem vesz el tőlünk semmit, ami jó, még ma is "minden jó adomány felülről való". Bárcsak ott lehetnénk és megtapasztalhatnánk, hogyan rendezi el Isten ezt a fajta mai nehézséget.

Egyébként tényleg nem ír róla a Biblia, hpgy például Ádám és Éva milyen nyelven beszélgetett.

2013. dec. 14. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a paradicsomban is lehet sakkozni.
2022. jún. 19. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!