Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen előnyök származnának...

Milyen előnyök származnának abból, ha te örökké élnél feltámadás után?

Figyelt kérdés
2013. febr. 19. 01:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez metaforikusan értendő. De, semmiképpen sem szó szerint, mármint nem földi mércével... Na, biztos érted... Nem anyagi formában.
2013. febr. 19. 01:12
 2/16 A kérdező kommentje:
Az anyagi forma feltámadása? Vonatkoztassunk arra. A keresztény vallásban ez van, a temető felé is a "Feltámadunk" feliratot rakják, és nemcsak jutalom a feltámadás, mert tenni is kell azért, hogy az ember éljen. Ha tesz, az valakinek előny, és erre az előnyre vagyok kíváncsi.
2013. febr. 19. 01:16
 3/16 anonim ***** válasza:

Magam részéről el se tudom képzelni.

Valahol vicces, hogy mennyien akarnak örökké élni, és közben képesek szabályosan halálra unatkozni magukat :D

2013. febr. 19. 06:58
 4/16 anonim ***** válasza:
Ezt egész egyszerűen meg lehet válaszolni egy kérdéssel: Milyen előnyök származnak abból ha nem csak 80 évet élnél hanem 200-at? Így már könnyebben értelmezhető a kérdés: egy csomó új dolgot próbálhatsz ki, tapasztalhatsz meg, új emberekkel találkozol, esetleg oda is eljuthatsz ahova a "rövid" életed során nem tudtál. Összegezve: nagyobb tudás és tapasztalat birtokosa lehetsz amit ki is élvezhetsz.
2013. febr. 19. 07:03
 5/16 anonim ***** válasza:

Csatlakoznék a 3-as válaszolóhoz, bár van még sokkal több oka.

Igen ide a földre fognak az emberek feltámadni. Ha valaki Ismeri a bibliát az tudja, hogy Jehova terve mindig is az volt a Föld és a rajta élők megteremtésével, hogy létre hozzon egy fizikai világot is.

ez a szándéka nem változott meg.

Jézus halálára pont ezért volt szükség, Ádám utódainak számára, s azon belül is azoknak akik szeretnének Isten vezetése alatt élni.

Rengeteg mindent nem tudunk. S soha nem is fogunk tudni.

az emberi agy is és a sejtek is örök életre lettek tervezve létre hozva. az emberi elme befogadó képessége határtalan, mint hogy a végtelen fogalma is

Még most sem ismerünk minden állatot, s sok helyen nem jártunk, nem fedeztünk fel mindent. s ott határok nélkül erre lesz lehetőség, mivel sem az öregség, se a betegség sem a halál nem akadályoz mert nem lesz.

2013. febr. 19. 09:26
 6/16 anonim ***** válasza:

"Milyen előnyök származnának abból, ha te örökké élnél feltámadás után?"

Aki üdvözül az láthatja Istent. Istennek a szemlélése pedig nagyobb és megunhatatlan boldogságot jelent mint az összes öröm ami csak a földön elérhető. Ezt nem lehet elképzelni mert az emberi képzeletet meghaladja. Én egyszer egy álmomban egy kis részét átéltem ennek az érzésnek. Leírhatatlan maga az érzés, de abban biztos lehetsz hogy az unatkozás fel sem merül.

Mt 17,4 - Péter erre így szólt Jézushoz: "Uram, jó itt nekünk! Ha akarod, csinálok ide három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek, egyet pedig Illésnek."

Péter is ezt élte át. Annyira jó volt ott neki hogy örökké ott akart maradni, mert Jézust megdicsőült testében láthatta, és Jézus szemlélése ilyen óriási örömet jelentett. (ne értsetek félre légyszi :))

De emellett nem hiszem a mennyben mindenki csak bambán fogja nézni Istent. Az angyalok is folyamatosan szemlélik az Urat és mégis képesek közben mással is foglalkozni. Isten pedig ha akar akár számtalan új világot is teremthet. Szóval nem fogunk unatkozni.

2013. febr. 19. 09:51
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam, milyen előnyökkel járna neked, hanem a világnak. (Ez mindenkinek szól, hiába az E/2.)
2013. febr. 19. 13:41
 8/16 anonim ***** válasza:

"Nem arra gondoltam, milyen előnyökkel járna neked, hanem a világnak."

A mennybe jutott szentek közbenjárnak a világ ügyeiben és segítenek a leszármazottaiknak, a honfitársaiknak és azoknak akik közbenjárást kérnek tőlük.

Én is a megtérésemet Szent Györgynek köszönhetem, sok mindenben segített a Szűzanya, és egy nagyon fontos ügyben pedig egyértelmű volt számomra hogy Szent József intézte el számomra a kért kegyelmet.

A szentek néha meg is jelennek vagy más jeleket hagynak tehát nem csak imádkoznak értünk hanem más módokon is tudnak segíteni.

A vértanú szentek pedig különböző áldásokat vonnak le a földre, erre jó példa Szent Péter kereszthalála ami által rómába kerülhetett az egyház központja ami korábban a gonosz fellegvára volt.

2013. febr. 19. 14:17
 9/16 anonim ***** válasza:
Vagy jó példa még Ábrahám aki a hitéért többek között azt kapta jutalmul hogy leszármazottai, a zsidó nép x. ezer év után is fennmaradt és virágzik.
2013. febr. 19. 14:18
 10/16 A kérdező kommentje:
De a feltámadás után milyen közbenjárás kellene? Inkább előtte. Szóval ha minden happy lesz és tökéletes, minek a szentek segítsége? Egyáltalán a szentek hol vannak? Nem nagyon ismerem ezt a vallást. :S
2013. febr. 19. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!