Miért nem tudják a szüleim elfogadni, hogy ateista vagyok?
A családom egyáltalán nem vallásos, életemben talán, ha 5-ször voltak/voltunk templomban. (legtöbbször maximum nyaralásokkor szoktunk benézni egy-kettőbe) Amikor kezdtem rájönni, hogy nem hiszek az egészben, - jó, tényleg gyerek voltam még - egyszerűen megtiltották, hogy ezt mondjam otthon ill. mások előtt is. Itthon most sem szoktam szóba hozni ezt a témát, ha véletlenül mégis teszek egy "rossz" megjegyzést, anyám teljesen megsemmisülten néz rám, néha pedig egyenesen lehurrog. Bezzeg a barátaim teljesen elfogadnak, megkeresztelenetlenül, ateistán. (a legjobb barátnőm HÍVŐ, de soha egy rossz szót nem mondott rám, sőt, sokszor el is filozofálgatunk a témáról, hatalmas viták nélkül)
Nem tudom miért nyomasztja őt ez annyira, mikor még életemben nem láttam imádkozni pl.
Szeretném, ha elfogadnák, hogy nem vagyok vallásos, és ezentúl nem kellene ezen idegeskednem... viszont fogalmam sincs, hogy ezt hogyan kellene a tudtukra adnom, vagy hogy kezeljem.
Tudtok segíteni?
A legjobb amit tehetsz, hogy kerülöd a témát előttük, nem fogják elfogadni hogy ateista vagy, és csak feleslegesen vitáztok rajta, esetleg összevesztek.
Egy hívő pedig jobban elfogadja a 'másik oldalt'. A szüleidnek, témában való jártasság híján csak a beidegződött "erkölcse" van, amire semmilyen észérv nem hat.
2 szélsőséges kor követte egymást, az előzőben gyakorlatilag a vallást "tiltották", most meg nem tiltják, de sokakban az előző időszak azt eredményezte, hogy nem érdekli, sőt, akár gúnyolja a vallásosokat. A szüleid még az előző kor gyerekei, te meg már az új kor gyereke vagy, és a kettő ellentétben van egymással, az előző időszakban dacból is eljártak titokban templomba, hogy a rendszernek ellent mondjanak, ma meg már ha nem is járnak, de valahol ott van, hogy legalább a látszat meglegyen. Lehet, hogy nem fogod megérteni őket, én se értem a látszatvallásosokat, én hívő vagyok, de tudomásul veszem, hogy az előző kornak ez egy következménye, amivel nem nagyon tudok mit kezdeni, és ami miatt nem érdemes vitázni.
Ha ateista vagy, az a te dolgod, ha egyszer mégis hinni fogsz, az nem a szüleid érdeme lesz, hiszen ők nem hitelesek, és csak hiteles ember segíthet hozzá valamihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!