Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nagy dolog történt velem....

Nagy dolog történt velem. Abban a pillanatban minden olyan valós volt. A szeretet amit akkor éreztem átjárta minden porcikámat. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Álmomban jártam Isten országában. Nem először, háromszor. De én az utolsót mesélem el nektek, ami idén 2011 Karácsony estéjén történt. Az álmom úgy kezdődött, hogy egy sötét szobában találtam magam, ahol szörnyű fájdalmak kínoztak. Lelki és fizikai gyötrődés volt ez. Úgy éreztem, hogy egy démoni, sötét, gonosz erő tart a markában. A démonok végül felemeltek a földről, és visszataszítottak a földre. Iszonyúan fájt mindenem, lelkem testem egyaránt. Szó szerint megkínoztak.

Ekkor fájdalmamban elkezdtem imádkozni az Úrhoz. Elmondtam imámban, hogy megbántam bűneim, és hogy bocsásson meg nekem, szeretem őt teljes szívemből. Ahogy ezek a szavak elhagyták a szám, hirtelen átkerültem egy olyan helyre, ahol hatalmas fényesség volt. A sötétségből átkerültem a fénybe. Ott egy szent fogadott. Szavából, lényéből sugárzott a szeretet. Azt mondta: "Isten látta könyörgésedet, és fájdalmaid. Megbocsátott neked. Az időd lejárt." Ezt az időd lejárt dolgot én akkor nem értettem. Meghaltam? Kérdeztem magamtól. Óriási szeretetet éreztem ami a szentből sugárzott. Én átkaroltam őt, majd megmutatta nekem Isten országát. Nagyon sok ember volt ott, és olyan szeretetet éreztem, mint még soha földi létem során. Mindenkit megöleltem aki ott volt. Tudom Isten országában számtalan lélek van, én csak párral találkoztam héttel, nyolccal, de őket mind megöleltem. A fényesség végig olyan vakító volt, hogy azt szavakkal nem lehet leírni. Isten országában az emberek, a lelkek nem unatkoznak. Óriási boldogságban, és szeretetben élnek ott az emberek. Volt ott például olyan aki festett, a többiek mással foglalatoskodtak. Az álmom lényege annyi, hogy van Isten országa, én jártam ott álmomban. Higyjétek el nekem minden szavam igaz, és nem lehet véletlen, hogy ezt álmodtam. Istennek terve volt vele, talán az, hogy ezt most veletek megosszam, és minden embernek terjesszem az igazságot. Az igazság nem más, mint az, hogy Isten él! Ez az üzenet. És "halálunk" után Ő fogja letörölni arcunkról a könnyeket...

2013. júl. 4. 15:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Második és a negyedik hozzászólásomban megfogalmaztam számodra azokat a kérdéseket, és kételyeket, melyek első olvasásra megfogalmazódtak bennem. Ezekre egyre sem ezidáig válaszokat. Sajnálom. Ezt írtad: "Mi a véleményetek?" Vagy csak addig van rendben minden, amíg a lábaid és szavaid előtt heverünk? Fogalmad sincs Isten országáról, hogy a Biblia szerint mit jelent. Írtam, hogy ha kíváncsi vagy miért, akkor szívesen megírom. Gondolom ezek szerint nem vagy kíváncsi. A megfogalmazásod szerint sok ember volt ott, akikkel ölelkeztél is, majd ellent mondasz rögtön magadnak, hogy csak 7-8-cal találkoztál, és csak azokkal ölelkeztél.

Előbbi egyik válaszoló. Ezért, mert a kérdező nem említette, hogy ezt már kérdezte, attól még nem hazudott. Ha te is többször mondasz el egy történetet, akkor csak először nem hazudsz, a többi esetben igen?

2013. júl. 4. 16:34
 12/28 anonim ***** válasza:
Ne plagizálj. Mózes különtörvénye!
2013. júl. 4. 16:34
 13/28 A kérdező kommentje:
Istenem. Ez e történet velem történt, nem mástól van. Hogy bizonyítsam ezt leírom hány helyen jelent meg általam. A szeretet.sk-n kedves lelkész ismerősömnek köszönhetően, a thesecret.hu-n, ahol még közöltem. És itt másodszor. De minden közlés mögött én voltam. Micsoda feltételezés az, hogy lenyúltam valakitől?!
2013. júl. 4. 16:44
 14/28 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy a történet a tiéd. Adódik a kérdés, hogy mi motivál téged az újraközlésben? Úgy tűnik, hogy egyfajta becsvágy, hogy a gyanútlan emberek elismerését besöpörd. Hívőként az alázat és a szerénység lenne az erény útja. Egyetlen publikálás is elég lett volna.

Irodalmilag pedig tipikus giccs az írás, ezért lett kétséges a dolog személyes megélése. De sokakat meg lehet téveszteni ezzel, mint a csillogó bizsuval.

2013. júl. 4. 17:01
 15/28 A kérdező kommentje:
Ha nem a rosszakarat szólna belőletek, akkor leszűrnétek a lényeget, de nem ezt teszitek, inkább keresitek azt, hol köthettek bele ebbe a csodálatos történetbe. Nekem most dolgom van, nyugodtan kössetek bele, és forgassátok ki szavaimat. :) Én csak nevetek ezeken a gyalázkodó írásokon.
2013. júl. 4. 17:07
 16/28 anonim ***** válasza:

Nem válaszoltál a kérdésre. Mi vezérelt téged? (a becsvágy)

És már el is árultad, hogy ez nem a te történeted:

"ebbe a csodálatos történetbe"

Nem azt mondtad, hogy a történetembe, hanem rámutattál, mint kívülálló.

A hamis próféták leleplezése nem rosszindulat, hanem kötelesség egy keresztény ember részéről.

A történet annyira csillogó-villogó giccs, hogy elvakíthatja a gyanútlan olvasót.

Summa summarum: egotripet csinálni más munkájából nem szép dolog. A becsvágyó felismertetik.

2013. júl. 4. 17:16
 17/28 A kérdező kommentje:

Igazatok van, a becsvágy vezérel, és ez tényleg nem az én történetem. Lelepleztél. Győztél! :)

Ennyit már rég nevettem. És még egyesek igaznak és jónak tartják magukat, mig a másik ember szemében a szálkát meglátják, a sajátukban a gerendát sem veszik észre. Aztán hogy miért fuldokol a vallás... Befejeztem. Le lettem leplezve. Bárány bőrbe bújt farkas vagyok, aki más tollával ékeskedik.:)

Egy kérdésem lenne. Hogyan lehet törölni ezt, hamár nem az én tulajdonom, és le lettem leplezve?!

Köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 4. 17:34
 18/28 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, kérdező, de ez egy ilyen fórum. Adott esetben sokan reagálnak egy kérdésre. Ha te minden válaszolónak akarsz válaszolni bele fogsz fulladni.

De visszatérve: Most akkor hogyan volt, de komolyan, kötekedés nélkül: Sok ember volt ott, és mindegyikkel ölelkeztél, vagy 7,8, és csak azokkal?

Miért csodálkozol? Ez az álom neked szólt. Aki hisz Istenbe, a te álmod nem nagyon fog sokat nyomni a latba neki, aki meg nem hiszi Istent, nagy ívben le fog tojni(bocsánat) egy általa mezei álomnak vélt álmot.

A feltétel nem Istenbe való hit. Ez furcsán hangozhat Neked. De ahogy idéztem a Bibliából, az ördögök is hiszik Istent, anno, a farizeusok és írástudók is hitték, hogy van Isten, Jézus mégis megítélte őket. Jézusban való hit az, ami megtart, ami ez Istentől van. Jézusnak kell, hogy beköltözzön az életedbe, életünkbe.

A halál utáni közvetlen élet nincs a Bibliában. A sátán azt mondta, hogy bizony nem haltok meg. Isten azt, hogy meghaltok. Én Istennek jobban hinnék, ha nem baj.

Különben, az, hogy hét-nyolc valakivel ölelkeztél (a hét jobban tetszik), nem feltétlenül halott "lelkek" lehettek. Lehetett Isten hét lelke, amiről a Jelenések könyvében is olvasni (Jel 4,5). Bár ahogy írtam, nekem nem világos, hogy sokan voltak, akiket a leírásod alapján láttál is, és ölelkeztél is velük, vagy csak heten, nyolcan, és azokkal ölelkeztél csak, mivel csak azokat láttad, ahogy szintén írtad is?

Amíg vannak ilyen ellentmondások a rövid történetedbe, addig miért várod el, hogy csodálattal hallgassuk, olvassuk a történetedet, ami alapvetően gondolom Istenről és a szeretetről szól? Isten lélek és szükség, hogy lélekben és igazságban imádjuk az Atyát. (Jn 4,23-24) Ha látszólagos ellentmondások vannak a történetben, amit nem vagy hajlandó feloldani, addig hogyan jöhetne szerintünk ez a történet Istentől, kit igazságban kell imádnunk? Ahogy becsmérlik az írásodat, és téged is, te sem teszel másként azokkal, ahogy olvasom, pedig a gonoszt jóval fizesd!

Ajánlom Pál szeretet himnuszát. IKor13;

4. A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

5. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,

6. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

7. Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

Ha ajánlhatok valamit, Isten országa kifejezést cseréld fel a mennyország kifejezésre, mert nem ugyan az a kettő.

Lk 17,21 Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.

Lk 17,20 Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.

Rm 14,17 Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.

És sorolhatnám a rengeteg Jézusi példázatot Isten országára vonatkozólag.

Isten országa itt a földön van, amiről a Biblia ír. Nem a mennyország. Isten országa a szent szellemmel való betöltekezés után annak munkája. Nem véletlenül mondta ezt Jézus:

Mt 12,28 Ha pedig én Istennek Lelke által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.

Lk 11,20 Ha pedig Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.

Nem el fog majd jönni, vagy majd meglátjátok, stb, hanem már elérkezett...

Szia

2013. júl. 4. 18:46
 19/28 A kérdező kommentje:
Igazad van. Nem szabad így reagálnom, még akkor sem, ha támadnak. Én nem akartam senkiben rossz érzéseket kelteni, sajnálom. Tudod abban a pillanatban, amikor ezt álmodtam tudtam, hogy van Isten, és ez különbözik, mint amikor az ember hiszi, hogy van Isten. Az álomban éreztem, hogy rengeteg lélek vesz körbe, de csak héttel nyolccal ölelkeztem. Emlékszem, hogy megkérdeztem egyik angyaltól széles mosollyal, mert hát örültem az engem körülvevő szeretetnek, kérdeztem tőle mi van, ha ezt másoknak is elmondom? Ő csak ennyit mondott: Nem fognak hinni neked.. Az kiolvasható a történetemből, hogy a gonosz megkínzott álmomban. Ez tényleg így volt, tehát a hazugság atyjának létét nem zárom ki. Fizikálisan fájt álmomban, ahogy kínoztak. Ugye földre rogytam és elkezdtem imádkozni, és ez segített ki a sötétségből. Átkerültem a fény, és szeretet országába, amit lehet akár Mennyországnak is nevezni. Itt nem a szavakról van szó. Szavakkal nehezen megfogalmazható az a szeretet, amit ott éreztem. Az álom után napokig az öröm állapotában voltam, mert abban a pillanatban TUDTAM, hogy van Isten. Más dolog tudni valamit, és más hinni. Elnézést szeretnék kérni a hozzászólóktól, nagyon bunkón viselkedtem, sajnálom, bocsássatok meg. Néha meggyengül a hitem, és képes vagyok úgy fogalmazni, hogy utána bánom csak meg. Sajnálom, hogy úgy reagáltam.
2013. júl. 4. 19:45
 20/28 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy ilyet álmodtál, mivel a feleségemmel valami hasonló történt. Legalábbis az érzést, hogy olyan szeretet veszi körül, amilyet nem érzett még. A probléma valóban ott van, hogy emberi magyarázatot is bele próbálsz szőni szerintem. Pál egyszerűen, és misztikum nélkül fogalmazott, mikor Ő ragadtatott el.

Te biztos, hogy jobban érted, hogy miről beszél itt Pál:

IIKor 12

1. A dicsekvés azonban nem használ nékem; rátérek azért a látomásokra és az Úrnak kijelentéseire.

2. Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.

3. És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja),

4. Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.

5. Az ilyennel dicsekeszem; magammal pedig nem dicsekeszem, ha csak az én gyengeségeimmel nem.

6. Mert ha dicsekedni akarok, nem leszek esztelen; mert igazságot mondok; de megtürtőztetem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint a minek lát, vagy a mit hall tőlem.

7. És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam.

8. Ezért háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy távozzék el ez tőlem;

9. És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.

Amúgy nem bunkósságnak nevezném, ahogy írtál, inkább emberi gyengeségnek, nem hinném, hogy haragudna bárki is itt ezért.

Ahogy az álmodban az angyal kijelentette, hogy nem hisznek neked, ezt úgy vélem, hogy a kijelentés neked, és csakis neked szól, és nem azért kaptad, hogy hirdess vele bármi is. Nem tudom, hogy helyesen látom, lehet, hogy tévedek, elképzelhető.

Volt egy látomásod (álmod) Isten angyalának kijelentéséről, hogy van Isten, és van egy olyan világ, mely nem ezen világban van még. Ezt minden hívő tudja. Azt átérezni, amit te éreztél nem fogja csak úgy átérezni, hogy elmondod, mert az nem elég szerintem. A hitetleneknek elég lenne a teremtett világ, hogy higgyenek, mégis abban is az istentelenséget látják. Ez van...

Higgy, és szeress! Te szeretetet kaptál, olyat, amilyet még nem éreztél. Nem vádoltak, nem ítéltek. Tedd te is ezt!

Sok boldogságot Jézus Krisztusban!

2013. júl. 4. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!