Hogyan tudnék megjavulni, és nem hazudni, és rossz dolgokat tenni?
17 éves lány vagyok. Hívő.
Mondhatni egy nagyon rossz korszakomban vagyok. Két pszichológust megjártam, most megyek vissza az egyikhez.
Nagy esélyt látok rá, hogy vagy depressziós, vagy pánikbeteg vagyok.
Sajnos sok rossz tulajdonságom van, ami ebben az állapotban felerősödött. Például sokat füllentek. Ha elhívnak egy programra, akkor füllentéssel mondom le. Ha nem akarok valakit megbántani, akkor is füllentek. Utána mindig megbánom.
Akkor van, hogy egy-két dolgot nem vallok be, és bűntudatom van, hogy elhallgatom.
Anyuval és a Húgommal nem tudok kedves lenni. Egyszerűen megerőltető kedvesnek lennem, pedig ők nem ezt érdemlik tőlem.
Hogyan javulhatnék meg? Hogy NE csináljam ezeket? VAgyis mivel fogjam vissza magamat?
...kedves 17 éves lány!
...ne gondold, hogy más emberek jobbak, csak esetleg sok közöttük a képmutató, és esetleg azt gondolják magukról hogy jobbak...ám, attól nem jobbak :(...fogadd el magadtól (is)hogy ilyen vagy...de így is szerethető...az én lányaim sem "angyalok", mégis nagyon szeretem őket :)...bizonyára téged is szeretnek a családtagjaid, és a barátaid (ha pedig nem, az nem a te hibád, a te hibád az lenne,ha másokat nem szeretnél...de ez nincsen így, hisz abból amit leírtál inkább az derül ki, hogy figyelsz másokra, és még önmagad árán is igyekszel őket megóvni (vagyis füllentesz, hogy ne bántsd meg őket :))...majd az idő múlásával meg fogod érteni a világot, és elnyered a Bölcseséget...csak maradj meg a szeretetben, és önmagadat se kényszerítsd arra, hogy mássá válj, mint amilyen vagy...imádkozni jó és helyes,a többit nyugodtan rábízhatod Istenre...majd ő fog téged megváltoztatni KEGYELEMBŐL...:) (ja igen...nem kell neked pszihológus, mert a te GYÓGYÍTÓD a KRISZTUS,aki meg fog gyógyítani, és okod van bízni Őbenne...)...légy áldott...amen
Szervusz
Sok hasznos tanácsot kaptál. Neked kell fölismerned, hogy melyik lenne a te esetedre a legkedvezőbb, amelyet(ket) jó lenne megfogadnod.
De jó lenne az is, ha kérdéseket tennél föl magadnak. Önvizsgáló kérdéseket. Például: mikor nem vagy kedves az anyukáddal, és a húgoddal? Mindig? Ha nem, mi az ami kiváltja belőled azt, hogy nem vagy kedves?
Mennyit szoktál velük beszélgetni? A jó kommunikáció sok mindent megoldhat.
Sok általad leírt problémát okozhat az, ha nem jó a hormonháztartásod. Milyen a menstruációd? Ha ezzel nehézségeid vannak, az nagyon sok egészségügyi (lelki) problémát okozhat.
A lehangoltságra hajlamos emberek arra is hajlamosak, hogy bezárkóznak és szeretnek sokat egyedül lenni. Na ez az amit tudatosan törekedve rá - kerüld! Ez sok bajnak lehet a gyökere.
Legyél olyan emberek között, ahol jól érzed magadat. Nem vagy pánikbeteg, ahhoz még túl fiatal vagy, de könnyen kialakulhat, ha hagyod.
"Sajnos sok rossz tulajdonságom van" Jó ha fölismerted. Mert innen már van kivezető út, hiszen tudod, min kell dolgoznod. Tudatosan, egyesével gondold át rossz tulajdonságaidat és dolgozz rajta.
Például: tűzd ki célodul, hogy ezen a héten, vagy ebben a hónapban tudatosan törekszel arra, hogy kedves legyél anyuddal és a húgoddal. Amikor nem sikerül, kérj elnézést tőlük. Meglásd, egy idő után könnyebb lesz. Majd amikor ez már könnyedén megy, vedd sorra a többi rossznak vélt tulajdonságaidat is. Lehet, hogy ez hónapokat fog igénybe venni, de majd meglátod, megéri, mert sokkal értékesebb leszel a saját szemedben.
Sokat segíthetne az, ha olvasnád a Bibliát, mert az ott leírt tapasztalatok sok támpontot adhatnának.
Például:
Az i. sz. I. század vége felé János ezt írta hívőtársainak: „Így tudjuk meg, hogy az igazságból vagyunk, és ezzel megnyugtathatjuk előtte szívünket. Ha vádol a szívünk, Isten nagyobb szívünknél: ő mindent tud.”
Miért írta János ezeket a szavakat? (1János 3:19, 20).
János nyilván tudta, hogy előfordulhat Isten szolgáinál, hogy elítéli őket a szívük. Talán Jánosnak is voltak ilyen érzései. Fiatalemberként, a maga heves természetével Jánost időnként helyreigazította Jézus Krisztus, mivel túl keményen bánt másokkal. Sőt, Jézus Jánosnak és testvérének, Jakabnak a ’Boanerges nevet adta, amely azt teszi: mennydörgés fiai’ (Márk 3:17; Lukács 9:49–56).
Az elkövetkező 60 év során János érett, kiegyensúlyozott, szeretetteljes és irgalmas kereszténnyé vált. Amikor mint az utolsó életben maradt apostol megírta első ihletett levelét, tudta, hogy Jehova nem tesz szemrehányást szolgáinak minden egyes hibájáért. Ő inkább melegszívű, jóságos, nagylelkű és irgalmas Atya, aki mélységesen szereti azokat, akik szeretik és igazságban imádják őt. János ezt írta: „Isten szeretet” (1János 4:8).
Isten minden szolgájának küzdenie kell saját bűnös hajlamával. Ezt tette Pál apostol is. Ezt írta: "Gyönyörködöm én az Isten törvényében a szerint az ember szerint, ami belsőleg vagyok, de látok egy másik törvényt a tagjaimban, amely hadakozik az elmém törvénye ellen, és a bűn tagjaimban levő törvényének foglyaként vezet. Én nyomorult ember! Ki szabadít meg engem a testből, mely alá van vetve e halálnak? Hála az Istennek Jézus Krisztus, a mi Urunk által! Így hát én magam az elmémmel Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének vagyok rabszolgája." Róma 7:22-25
Pál apostol Isten hűséges szolgájaként halt meg, ez neked is sikerülhet.
Olvasd a Bibliát naponta és megtanulod, hogyan éljél Istennek tetsző és számodra kielégítő életet. Szívből kívánom, sikerüljön Neked.
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!