Miért erősebb a rossz a jónál?
Kedves Kérdező.
NEM erősebb, csak talán csábítóbb, ahogy valaki írta, könnyebb az az út, mint ahol behajtani tilos táblák vannak.
a szabad akarat "nagy úr", bár nem azért kaptuk, hogy vissza éljünk vele.
Sátán elhintette a "függetlenség szelleme" magvát, és sokan ezért is rosszak:
"Azt csinálok amit akarok, nekem senki ne mondja meg mit tegyek"
Erre sokan csak keserű tapasztalatok árán jönnek rá, amikor már elszenvedtek valamit amiatt, hogy nem tartották be a keskeny út jelző tábláit.
S ha valaki nem edzett a jó és rossz különbség tételt illetően, azt könnyen rosszra lehet csábítani
Az oroszlán is arra a zsákmányra vadászik amik sebezhetőbbek, megkeresi a gyenge pontot.
Ha nincs a csorda védelme alatt hanem elmászkál, és nem tartja be a szabályokat könnyebben esik áldozatul a rosszra való hajlamoknak.
Tisztelettel Katy Weaver
Először is nem értem honnan jött ez a kijelentés, kedves kérdező. Ugyanis számomra ez egyáltalán nem igaz. Ha a rossz lenne az erősebb a világban nem élhetnéd nyugodtan az életed, hisz akkor Anarchia és káosz uralkodna. Szerintem ez a mai világra nem igaz. Az emberek túlnyomó többsége megpróbál normálisan élni és nem a másik kárára. Igaz, hogy vannak akik ezt kihasználják és pont fordítva cselekednek, de jóval kevesebben vannak.
Katy:
Itt:"Ha nincs a csorda védelme alatt hanem elmászkál, és nem tartja be a szabályokat könnyebben esik áldozatul a rosszra való hajlamoknak. " nagyon jól szemlélteted mit csináltok ti jehovisták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!