Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy úszhatom meg az úrvacsorát?

Hogy úszhatom meg az úrvacsorát?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és nem voltam még ilyen szertartáson. Nem vagyok nagy vallásos, de nem is ezért nem szeretnék oda menni. Még nem ittam sose alkoholt, és nem most akarom elkezdeni! Jó, hogy Jézus vére stb. de attól nem szeretnék bort inni. Nekem az lenne a legnagyobb büntetés, ha oda kéne mennem. Megjegyzem, templomba 3x voltam, de még nem láttam úrvacsorát. Segítenétek megúszni? Vagy más tapasztalat ezzel kapcsolatban van nektek? Előre is nagyon köszönöm!

2013. júl. 3. 10:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű: nem veszel Úrvacsorát. Nem kell és nem kötelező. Én sem állok fel, hogy venni akarok, ha a lelkem éppen háborog, és nincsenek lerendezve a vitás ügyeim.

Senki sem fog megszólni.

2013. júl. 3. 10:26
 2/14 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem akarod, akkor nem szabad magadhoz venni.

A legtöbb helyen szerintem bűn is.

Egyébként meg felesleges az egész.

2013. júl. 3. 10:40
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Valamint ha nem konfirmáltál, eleve nem is úrvacsorázhatsz. Egyszerűen nem mész ki, lesznek többen is így, nincs ebben semmi ciki.
2013. júl. 3. 10:53
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Finom ám a bor.
2013. júl. 3. 10:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
3.-asnak van igaza, nem is vehetsz elvileg, mert a leírtak alapján nem konfirmáltál. Csak helyben ülsz, nem mész ki, nyugi. Én sem megyek ki, ha a férjemet elkísérem, ő református, én katolikus.
2013. júl. 3. 12:30
 6/14 KZitus ***** válasza:
100%

Szia kedves kérdező

A Biblia megoldja a problémádat, ha szót fogadsz a tanácsának. Pál apostol ugyanis leírta, ki fogyaszthat az Úr vacsorán:

"Mert valahányszor eszitek e kenyeret és isszátok e poharat, mindegyre az Úr halálát+ hirdetitek, míg meg nem érkezik.

Következésképpen, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá, és úgy egyen a kenyérből és igyon a pohárból. Mert aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen.." 1Korintusz 11:26-29

Olvasd föl a szüleidnek és mond el nekik, méltónak tartod-é magad.

Üdvözlettel: Zita

2013. júl. 3. 15:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Zita, érdekes, amit írsz, engem pont ez az igerész ijesztett meg gyermekkoromban. Konfirmáláskor meg voltam győződve arról, hogy nekem biztosan a torkomon akad a kenyér, és megfulladok tőle, hiszen azt hallottam mennyire bűnösök vagyunk. Otthon nem voltunk vallásosak, csak nagymamám kérésére konfirmáltam le. Ide vezet a felszínes vallás, ami a külsőségekben nyilvánul meg. Ezért ne tegyél olyat, amit nem a szíved súg neked, mert Istent szeretni kell, ez a szeretet kell legyen a szívedben, nem valami elvárásoknak való megfelelés. Én is csak jóval később találtam meg az igaz hitet, amikor elhagytam a református vallást.
2013. júl. 3. 15:35
 8/14 KZitus ***** válasza:
54%

Elnézést kedves kérdező

Szervusz 15:35

A biblia nem egy olyan könyv, amellyel ijjesztgeni szokták a gyerekeket, illetve a felnőtteket.

A gyermekeket az ő"gondolkodásának zsinórmértéke" szerint kell tanítani Eféz.6:4

A szívünkre pedig legkevésbé sem kell hagyatkoznunk az élet semmilyen területén: "Csalárdabb a szív mindennél, és veszedelmes." írja Jeremiás 17:9 verse.

A pontos ismeret és az Isten szerinti gondolkodás segít jó döntéseket hozni az életben.

Üdvözlettel: Zita

2013. júl. 3. 17:10
 9/14 anonim ***** válasza:

Bocs, OFF:

7-es, Te ugyanaz vagy, aki az 5-ös? Ha igen, írj privátot, légy szíves!

2013. júl. 3. 21:52
 10/14 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as, 5-ös:

Nem konfirmálás előttre értettem, csak utána. Nálunk (nem tudom máshol hogy van) a konfirmálás napján (vagyis rögtön utána) van az úrvacsora. Így értettem.

2013. júl. 5. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!