Hogy úszhatom meg az úrvacsorát?
Egyszerű: nem veszel Úrvacsorát. Nem kell és nem kötelező. Én sem állok fel, hogy venni akarok, ha a lelkem éppen háborog, és nincsenek lerendezve a vitás ügyeim.
Senki sem fog megszólni.
Ha nem akarod, akkor nem szabad magadhoz venni.
A legtöbb helyen szerintem bűn is.
Egyébként meg felesleges az egész.
Szia kedves kérdező
A Biblia megoldja a problémádat, ha szót fogadsz a tanácsának. Pál apostol ugyanis leírta, ki fogyaszthat az Úr vacsorán:
"Mert valahányszor eszitek e kenyeret és isszátok e poharat, mindegyre az Úr halálát+ hirdetitek, míg meg nem érkezik.
Következésképpen, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá, és úgy egyen a kenyérből és igyon a pohárból. Mert aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen.." 1Korintusz 11:26-29
Olvasd föl a szüleidnek és mond el nekik, méltónak tartod-é magad.
Üdvözlettel: Zita
Elnézést kedves kérdező
Szervusz 15:35
A biblia nem egy olyan könyv, amellyel ijjesztgeni szokták a gyerekeket, illetve a felnőtteket.
A gyermekeket az ő"gondolkodásának zsinórmértéke" szerint kell tanítani Eféz.6:4
A szívünkre pedig legkevésbé sem kell hagyatkoznunk az élet semmilyen területén: "Csalárdabb a szív mindennél, és veszedelmes." írja Jeremiás 17:9 verse.
A pontos ismeret és az Isten szerinti gondolkodás segít jó döntéseket hozni az életben.
Üdvözlettel: Zita
Bocs, OFF:
7-es, Te ugyanaz vagy, aki az 5-ös? Ha igen, írj privátot, légy szíves!
Kedves 3-as, 5-ös:
Nem konfirmálás előttre értettem, csak utána. Nálunk (nem tudom máshol hogy van) a konfirmálás napján (vagyis rögtön utána) van az úrvacsora. Így értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!