Isten tesz-e még csodákat a napjainban?
Talán it olvashatam,hogy az az ídő már elmúlt.
Akkor nem segít még az igaz hívő embereken sem?
Bár tudom,hogy nem csodalámpából előugrú kínáságteljesítő,de szerintem teljesen emberi tulajdonság,hogy kérünk magunknak? Ezt tudnia kell ha ő teremtett minket?
Áll valami olyasmi is a Bibliában ha igaz,hogy bróbáljuk meg Őt,tegyük próbára,mert nem kér vak hitet !!
Ezek szerinte ha valaki érdemes rá akkor annak mégis csak segít? Akkár"csodát" is tesz?
Szóval várhatnak-e az emberk segítséget vagy sem odafentről? Leginkább anyagi segítségre gondolok/elsősrben nem pénzbeli,de akár az is,mert ha minden igaz erről is van írás a Bibliában.Csak mindenre van egy ellenkező példa is :-( /
Tárgyimateriális,evilági,kézzelfoghat segítségre gondolok,vagy gyógyulásra,jobb munkahely,mit tudom én....életcél megmutatasa(bár ez elég idétlenül hangzik)stb.... hírtelen nincs ötletem
"Tedd meg ami tőled telik! És kérjed azt, amire gyönge vagy!" Szent Ágoston
Én abban hiszek, hogy ha nem megy valami, de próbálkozol, és hiszel azt Isten látja, és akkor segít. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha csak kérsz, imádkozol, de te magad semmit sem teszel a dolgok érekében, akkor Isten is visszavonulót fúj, viszont ha látja rajtad az akarást, akkor Ő is a segítségedre siet.
Szia!
Én nem hiszem, hogy "az az idő már elmúlt". Hiszek abban, hogy Isten ma is cselekszik, hiszen nem rövidült meg az Ő keze, és nem ember, hogy megváltozzon! Ha Jézus akkor meg tudott indulni a rászoruló embereken, amikor itt járt a földön, akkor most is meg tud! Ugyanaz kell hozzá, mint akkor: hit!
"Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek." (Máté 17:20)
Meg persze a hitben állhatatosság, kitartás, és Isten akaratának megcselekvése.
Azért azt tudni kell, hogy a hitből való ima leginkább akkor működik, ha az ember szövetségi viszonyban áll Istennel - ehhez meg kell térnie előbb, és el kell köteleznie magát, hogy követni fogja Jézust, "tanítvány lesz". Mert ekkor van joga az embernek Atyjának szólítania Istent, és kérnie tőle Jézus nevében. (Egyébként hallottam már olyanról, hogy valaki nem is nagyon hitt Istenben, csak azért kért valamit imában, hogy ha van Isten, mutassa meg magát, és igencsak meglepődött, amikor meglett, amit kért. Néha ilyen is előfordul. :D)
Egyszóval azok az áldások, amelyekre különféle ígéretek vannak a Bibliában, sok esetben feltételek betöltéséhez is vannak kötve, nem elég kérni őket. Az anyagi áldást (meg persze másmilyent is) pl. ki tudja zárni, ha valakinek az életében olyan rendezetlen bűnök vannak, mint pl. lopás, paráznaság, bálványimádás, okkultizmus. Ezek némelyikét nem feltétlenül tudatosan követi el az ember. Szóval ha valami nem működik az imák meghallgatásával, akkor körül kell nézni, mi okozhatja a meghiúsulását, mert alapvetően ígéretünk van rá, hogy amit kérünk, megkapjuk az Atyától. Pontosan ez az egyik oka, hogy szeretné Isten, hogy Atyának szólítsuk Őt, mert azt akarja, hogy olyannak lássuk, mint ideális esetben a gyermek az apját: akit a legjobban tisztel, aki a legnagyobb hős a számára a világon, és nem mellesleg akitől nyugodtan lehet mindenféléket kérni, mert ahhoz szokott, hogy apu minden jót meg akar adni a pici fiának/lányának! :)
Erről a témáról persze egész könyvek szólnak, nem egyszerű kérdés, de alapvetően a bűnök, esetleges átkok vagy külső szellemi befolyás, a következetlenség, állhatatlanság okozhatja az imák meghiúsulását, vagy egyszerűen az, hogy olyat kérünk, amiről nem jövünk rá, hogy Isten nem akarja megadni. Ez utóbbi lehet pl. olyasmi, amiről mi meg vagyunk győződve, hogy jó lenne nekünk, ha megkapnánk, de Isten látja az esetleges rossz következményeit, amit mi nem, és ezért nem adja meg, akármeddig kérjük. Vagy egyszerűen más tervei vannak az adott területen számunkra.
Nade, ennyit a lehetséges buktatókról. Azért hadd mondjam el, hogy én mindig nagyon szívesen és örömmel kérek Istentől dolgokat, mert azt tapasztaltam, hogy Ő legalább ilyen örömmel és szívesen adja meg a választ a kérésekre! Nem mindig azonnal, de olyan is van.
Ismerek olyanokat a közvetlen környezetemben is, akik pl. súlyos betegségekből gyógyultak meg úgy, hogy nem volt rá racionális magyarázat, viszont imádkoztak értük. :) Ismerek meddőből lett anyát, gyógyultnak nyilvánított hallássérült gyereket, olyat, akinek a szeme gyógyult meg, olyat is, akinek daganata tűnt el! De igazából nem ezek ám a legnagyobb csodák, hanem amikor valaki megtér. Amikor elveszettből megtaláltatottnak lesz valaki nyilvánítva. Annál nagyszerűbb csoda nincsen! :)
De hogy ne csak másról meséljek, elmondok egy személyesen átélt csodát is, ráadásul ez anyagi jellegű, látom főleg ez érdekel. Privátban szívesen írok többet is. Szóval, Isten gondviselő Isten. Amikor Jézus azt mondta, hogy ne aggodalmaskodjunk amiatt, hogy mit együnk vagy mit igyunk, mibe ruházkodjunk, ezek ugye mind anyagi kérdések, akkor nem azt mondta, hogy azért ne, mert minek foglalkozunk ilyenekkel, nincs is szükségünk ezekre. Hanem azt, hogy kérjünk a mennyei Atyánktól, mert Ő jól tudja, hogy ezekre szükségünk van, és majd Ő gondoskodik rólunk!
Ugyanígy azt is tudja, hogy az embernek mikor van szüksége munkahelyre, fizetésemelésre stb.
Na szóval úgy történt, hogy nem volt munkám, és már pár hónapja keresgéltem, pályáztam stb. Közben sokat imádkoztam és ezzel kapcsolatban is kerestem Isten akaratát. Akkor egyszer csak azt mutatta nekem, hogy névtelenül adományozzak egy bizonyos konkrét karitatív szervezetnek havi 3000 forintot. Szoktam egyébként különféle dolgokra adakozni, ugye Isten Igéje azt mondja, hogy a jótékonyságról és az adakozásról el ne feledkezzetek. De úgy éreztem, ezt egy extraként kívánta meg tőlem. Azt mondtam jól van, ez egy jó cél és akárhogy is állok épp, annak a pénznek nagyon jó helye lesz az illető szervezetnél. Elküldtem az első részletet. Nem telt bele egy hónap, és egy abszolút váratlan és meglepő(en jó!) állásajánlat érkezett úgy, hogy nem is én kerestem, gyakorlatilag ismeretlenektől! Ilyenkor van az, hogy akik nem hisznek Istenben, azok legyintve annyit mondanak, ez simán lehetett véletlen is, ami akár jogos is lehetne - de ők nem érezték azt, amit a hívő ember érez, amikor TUDJA, hogy az imája meghallgatásra talált. :) Egyszóval ilyenkor nem vehetik el az örömödet, mert egyébként sem kérdés, hogy ha van egy gondviselő mennyei Atyád, és kérsz tőle valamit, és megkapod, akkor hálát érzel.
De többször mentett már ki nagyon szorult helyzetekből, amikor tényleg úgy éreztem, hogy nincs tovább, vagy hogy "na most végem", de mikor ilyen helyzetben imádkozni kezdtem, egyszerűen nem tudok egyetlen példát sem felhozni, amikor ne segített volna úgy, ahogy szükségem volt rá! Isten jó, ebben kell mindenekfelett bízni, és semmivel nem törődni, amilyen beszédeket ellene mondanak!
"Én nem hiszem, hogy "az az idő már elmúlt"..."
Azt vettem észre! ;)
Ááá... már csak magát vakarja meg néha, ha viszket neki (ha nekiszáll egy üstökös, vagy egy kisbolygó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!