Igaz, hogy Jehova Tanúi, csak velük egyező vallású emberrel lehetnek együtt?
Kedves 9-esnek:
:)
Akkor bizony Pál apostol, és sok kortársa, de még Jézus is Bűnt követtek el, mert az egyedül létet választották.
Ja dehogy nem Én találtam ki, Pál ezt írta:
(1Korintusz 7:8, 9) 8 Azoknak pedig, akiknek nincsen házastársuk, és az özvegyeknek azt mondom, hogy jó nekik, ha úgy maradnak, ahogy én is vagyok. 9 De ha nincs önuralmuk, kössenek házasságot, mert jobb házasságot kötni, mint szenvedélytől lángolni. :)
(1Korintusz 7:32-35) 32 Igen, azt akarom, hogy mentesek legyetek az aggodalomtól. A nőtlen ember az Úr dolgaiért aggódik: hogyan nyerje el az Úr helyeslését. 33 A nős ember viszont a világ dolgaiért aggódik: hogyan nyerje el a felesége helyeslését, 34 és meg van osztva. Továbbá a nem férjes asszony, meg a szűz, az Úr dolgaiért aggódik, hogy szent legyen mind testében, mind szellemében. A férjes asszony azonban a világ dolgaiért aggódik: hogyan nyerje el a férje helyeslését. 35 Ezt pedig személyes hasznotokra mondom, nem azért, hogy hurkot vessek nektek, hanem hogy arra indítsalak benneteket, ami illő, és arra, hogy álljatok mindig szolgálatára az Úrnak, figyelemelterelődés nélkül.
(1Korintusz 7:38) 38 Következésképpen, aki házasságra adja szüzességét, az is jól teszi, de aki nem adja házasságra, még jobban fogja tenni.
(1Korintusz 7:39, 40) 39 A feleség kötve van mindaddig, amíg a férje él. Ha azonban a férje halálalvásba merülne, szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban. 40 De boldogabb, ha úgy marad, ahogy van, az én véleményem szerint. Márpedig úgy gondolom, hogy bennem is Isten szelleme van.
Nos ezt nem Én, de nem is Jehova tanúi találták ki.
Ez bizony kérem, benne van a bibliában.
Katy Weaver
9. válaszolónak:
Itt bárki elmondhatja a magánéleti dolgait, hisz ez egy anonim oldal.
Férfi vagyok, kedves Katy. :)
De természetesen leírhatod nekem privátban is, ha lenne hozzá kedved, mert igazán érdekel.
Amúgy nem azért írtam, hogy nem akarlak felcsípni, mert nő vagyok, hanem mert tudok én internet nélkül is ismerkedni. :) Ha majd összefutunk egyszer, és jól nézel ki, és nem szeretnél megtéríteni Jehova tanújának, akkor majd leszólítalak. :)
Kedves Barátom.
Nincs olyan magán életem, amit nem mondhatnék el.
Egyedül élek, 4. éve özvegy vagyok.
Ezt sokan tudják azok közül a régiek közül akik még itt vannak a gyiken.
Nem áll szándékomban senkit "megtéríteni" aki nem akarja.
de a biblia igazságait elmondom, mert ez a dolgom, a keresztelkedéskor erre tettem fel az életemet.
aztán a mondani valómmal (ami nem az enyém, hanem a Teremtőé) mindenki azt kezd amit akar.:)
Nem hiszem, hogy "tetszenék" neked, és tulajdonképen senkinek nem akarok abban az értelemben Tetszeni
Egyébként sem lennék hozzád való, mert már nem vagyok 20. éves.:)
S leszólítani nem szoktak, csak megszólítani.
tudod kit szoktak Leszólítani?...:)
De kedves Tőled,
Javaslom, csak maradjunk barátok itt az oldalon.
katy Weaver
Kedves Katy!
Ha úgy gondoltad, hogy esetleg megalázó jelleggel írtam a 'leszólítani' igét, akkor ne haragudj, természetesen nem arra gondoltam, hanem a mai, köznyelvi értelmére, ami nem takar semmi negatívat.
Egyébként semmi gond, én már túl is tettem magam rajta, hogy csak barátok lehetünk örökre.
Viszont, akkor megválaszolod kérlek azt a kérdésemet? De a Te igazi érzéseidre lennék kíváncsi, nem pedig egy bibliai idézetre. :)
Kedves Fiatal Barátom.
Nem, nem vettem sértésnek, tudom, hogy nem annak szántad.
De ha annak is szántad a Te dolgod.
Egyébként is megszokásból igazítok helyre dolgokat, egy idős Bácsitól hallottam, hogy a szavaknak súlyuk van :)
S ha meg is haragszol, de a kérdésedre nem válaszolok, úgy veszem, hogy fel sem tetted. :)
Úgy gondolom, hogy ez a személyes perifériám, :)
Katy Weaver
Vidiripi
"Igazából nem értem ennek a lényegét, az ember lényét nem a vallása határozza meg teljes egészében. Másrészt pedig más házasságokban is vannak ellentétek, ennek így kell lennie. Szerintem ez a dolog teljesen felesleges, de persze sajnos erről nem én döntök."
Akkor elmagyarázom neked a lényegét. Egy igazán hívő embernek tanácsos olyan párt választania aki szintén hívő.
Hogy miért? Azért mert Egy csomó olyan dologgal fog szembesülni a nem hívő ember ami eleinte zavarni fogja aztán már idegesíti és végül pedig veszekedésbe csaphat át s ezzel lehet hogy nincs is vége. Viszont ha az adott személy kitart a hitében akkor persze a másik fél hiába tesz bármit is. S ez így helyes egy hívő tartson is ki. De ezt csak az értheti meg aki maga is hívő. A nem hívő fél ezt csalódásként élheti meg hogy van valami ami fontosabb mint ő. De ez így van rendjén.
Választás kérdése a dolog de ha már az elején ekkora nagy a "szakadék" a két fél között az életet illetően akkor ott konfliktus lesz s ez tény. S ez a konfliktus az egyén vallásosságából fakad. Persze a szerelem mindent "legyőz". Aha, de mi van azután miután a szerelem elmúlik? Optimális esetben felváltja a szeretet. De vajon ez elegendő?
Csak egyet tudok érteni Kedves Vidripivel.
Katy Weaver
Ebben van valami meg minden de ha szeretik egymást akkor mi van?:) Csak azért ne legyenek együtt, törjenek össze és keressenek mást (ami nem biztos, hogy menni fog!) mert nem egy a vallásuk? És ha még is össze házasodnak ? kiközösítik mert mondjuk a párja nem akar a közösségbe tartozni?
Személyes tapasztalat:
Barátnőm össze omlott, a Jehova rátalált és elvették mindenét ismétlem MINDENÉNT (kocsi,pénz,ház)ez mire jó? Miért kell mindig felajánlani mindent???
40/L
Vidiripi
18. válaszoló!
A barátnőd miért hagyta hogy elvegyék mindenét? Ha meg kicsalták tőle akkor miért nem jelenti fel a rendőrségen?
S ne haragudj a személyes kérdésért de amikor a barátnőd összeomlott te mit csináltál ,hol voltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!