Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mit gondoltok, mi lesz...

Ti mit gondoltok, mi lesz veletek a halálotok után?

Figyelt kérdés
Test-tudat-lélek állapota érdekelne, és hogy milyen tanítás szerint.

2013. jún. 30. 21:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
45%
Én úgy hiszem ,hogy van valami a halál után és nem a nagy SEMMI ! Persze ezt az élők közül senki nem tudja biztosan ,de inkább ebben bizom . Nem gondolkodok a miérteken,igy könnyebb elfogadnom a megváltoztathatatlant ,legyen szó a szeretteim vagy akár a saját halálomról !
2013. júl. 1. 06:54
 22/28 Mulder614 ***** válasza:

Az attól függ mit tettél életed során. Isten dolga hogy eldöntse hová kerülsz ha meghaltál. A halál utáni állapotról beszél a biblia.

"Az élők tudják hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak"

Viszont akik feltámadnak Jézus eljövetelekor azok akkor fognak örök életet kapni, vagy épp a megérdemelt büntetésüket megkapni.

2013. júl. 1. 12:06
 23/28 anonim ***** válasza:

Na, megint egy jehovista, akik tagadják a poklot.

Hiába hiszi több hozzászóló is, hogy nem elsz semmi, meg feketeség... rengetegen visszajöttek már, mint írtam elején, sógorom is látta, hogy újraélesztik, de Maga Jézus mondta, hogy nem múlik el senki személyisége sem a pokolban, sem a mennyben.

idézetben nem igen volt kijelentés az ószövetségben az odaáti állapotokról, nagy kegyelme volt néhány embernek, pl Ábrahámnak, Jóbnak a feltámadásról szóló kijelentés is. Épp az ilyen ostoba, hiábavaló vélekedések miatt mondta el maga Jézus, hogy hogyan van! hinni persze lehet bármiben, csak nem érdemes, mert onnan noncs visszaút.

Igazságtalan is lenne Isten, ha nem lenne pokol, vagy tüzes tó, mennyi aljas dolgot művel Sátán, gonosz anygalok, és mennyi ilyenre veszik rá az embereket.

ezért kerülnek ők is oda, mert oda jutsz, mint az akit követsz, annak a sorsában részesülsz akinek engedelmeskedsz! Teljesen logikus, és igazságos.

Isten Igazság is, nem csakszeretet. Kegyelem az, hogy visszatartja a jogos ítéletet, míg az ember választ a megváltás, vagy a sok hazugság, magaválasztotta üres elmélet közt.

2013. júl. 1. 18:48
 24/28 A kérdező kommentje:
Utolsó, te milyen felekezethez tartozol?
2013. júl. 1. 19:07
 25/28 anonim ***** válasza:

Az összes tudásom és öntudatom megsemmisül a testem pedig a halálom után lassacskán el fog porladni a földben

A Biblia és a tudomány szerint.

2013. júl. 1. 22:24
 26/28 anonim ***** válasza:
A test lebomlik, a tudatunk megszűnik létezni. Én nem hiszek a lélekben.
2013. júl. 2. 11:49
 27/28 anonim ***** válasza:

Kérdésedre válaszolva már nem! :) Maximum kíváncsi vagyok.:)

Egyszerűen teljesen felesleges. Azért mert nem félek a haláltól, (ez persze nem egyenlő az életösztön feladásával) tulajdon képen semmi ijesztő nincs benne...

Másrészt minek kötelezném el magamat egyetlen hitrendszer mellet is...

Kifejtem:

1. Igaza van azoknak akik azt írják, hogy a halállal véget ér minden, nem lesznek gondolataid, nincs tudatod. Na és akkor mi van? Azt fogsz ott aggódni, hogy megsemmisültem valamit az életben nem értem el amit el kellet volna?! Az sem fog érdekelni, hogy már nem vagy többet. És ez a jó benne. Mert akkor nem fog már számítani.

2. tegyük fel, hogy igaz a vallási tanítás mennyország, reinkarnáció stb. Hát az csak pluszba jó. (Szerintem, bár vannak akiket taszít) Kivéve ugye-ugye a pokol... de hát azért szerintem tenni kell, hogy valaki oda kerüljön

3. Egyéb esetek. Pl. nem létezik a halál, mind a két eset igaz egyszerre, földönkívüliévé változol stb.

Ezek inkább csak érdekes dolgok. semmi ijesztő nincs benne.

2013. júl. 8. 22:18
 28/28 anonim ***** válasza:

3 utolsónak:

[link]

ott nézzetek még körbe!!! Van nektek pár meglepetés, nehogy a nemfélekahaláltól után legyen a koppanás, mert onnan nincs visszaút, és soha, de soha, de soha, de soha, de soha nem lesz vége. Nem lesz vége. Ezért kell arra hallgatni, aki tudja, mi van ott.

Lukács 16-ban.

2013. júl. 9. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!