Miért sértődik meg sok ember, ha azt mondom, hogy én a Repülő Spagettiszörnyben hiszek? Hiszen ugyanolyan elismert egyház, mint a keresztény.
Azért sértődnek meg, mert gúnyosnak érzik ezt a kijelentésedet.
(Amúgy komolyan elismert egyház a Repülő Spagettiszörny Hívők Egyháza?)
"Azért sértődnek meg, mert gúnyosnak érzik ezt a kijelentésedet.
(Amúgy komolyan elismert egyház a Repülő Spagettiszörny Hívők Egyháza?)"
Van ország, ahol igen. Meg a Láthatatlan Rózsaszín Unikornis egyháza is :D Ezek vallásparódiák, direkt céloznak a vallások visszásságaira; igazából pont az emberek megsértése is az egyik céljuk.
"Van ország, ahol igen. Meg a Láthatatlan Rózsaszín Unikornis egyháza is :D Ezek vallásparódiák, direkt céloznak a vallások visszásságaira; igazából pont az emberek megsértése is az egyik céljuk."
És nekem például pontosan ez a problémám vele. Nem az zavar, h megjelent 2 új egyház, ami számomra felfoghatatlan, hanem a céljuk.
Belátom, h szinte minden mai nagyobb vallás kompromittálta magát ilyen-olyan módon, de azoknak legalább az elsődleges eredeti céljuk egy új út (vagy részben új) mutatása volt, h azáltal jobb emberekké válhassunk, nem pedig a másik kifigurázása volt eleve a céljuk.
Én minden olyan vallást, vagy világnézetet elfogadok, ami építőjellegű, de ha vki csak froclizni akar, annak nem látom túl sok értelmét...
Mert a legtöbb vallás "jobbá akarja" tenni a világot?
Aki régen új elmélettel állt elő, ami nem tetszett az egyháznak, azt eretneknek kiáltották ki és ha igaza volt, ha nem, vagy visszavonta a "tanait" vagy kivégezték...
Érdemes elolvasni ezt is: [link]
Ez a repülő spagettiszörny vallás nagyon jól szemlélteti tényleg, hogy mennyire értelmetlen néha a legtöbb a vallás. Oké, hogy ez a tényleg vallásosoknak fáj, de ugyan nézzenek kicsit magukba és GONDOLKOZZANAK el. (Bár a legtöbb vallásnak nagy ellensége a gondolkozó ember.)
Kedves 24-es! Én eredeti célról/elképzelésről beszéltem. Az inkvizíció és társaik már egy eltorzult felfogása volt a tanításnak, amiből pont a lényeg veszett ki.
(Amúgy nem vagyok keresztény)
Valóban nem szép kigúnyolni a másik ember kultúráját-hitét. Föleg, amíg nem akar másokat korlátozni általa. Azt hiszem ez magyarországon nem igazán gond, hála Istennek:)
DE: a humor itt felfogható, söt, -fogandó építö kritikának Kansas állam bigott oktatáspolitikajat illetöen. Miután érdekel az evoluciobiologia (kutató vagyok), ez hozzám vszag gyorsan eljutott.
CSalódást okoz, hogy közületek senki nem ismeri a guglit vagy a wikipediat, de köztudott, hogy konkrét indoka volt az FSM egyhaz alapitasanak, nevezetesen az afölött érzett kétségbeesés, hogy
"a Kansas állam iskolaszéke akkor folyó ügyével kapcsolatos tiltakozásul, amelyben az intézmény az intelligens tervezés, mint az evolúció melletti alternatív elmélet oktatásának bevezetése mellett döntött".
Fordítok: az állami iskolákban a gyekerek azt tanulják, hogy a Teremtés Könyvére alapuló Intelligent Design elmélet a Darwin munkásságán alapuló, azóta is megerösitett-finomított evolúciós világképpel egyenértékü.
(az ID a vallásos konzertvativok egy csoportja által terjesztett, a biológiai tudományos közösség által elutasított ööö...hát áltudomány).
Az évszám (remélem most meglepödtök): 2005 Feltételezem, azota is igy tanitjak az ottani allami fenntartasu iskolakban a gyerekeknek. Ez Bobby Henderson fizikushallgatót igencsak frusztrálta - hát így. Miutan a vicc coolness-faktora igen magas, elég gyorsan világhírü lett.
Ugye abba most nem kell belekezdeni, hogy a tudományos világképet az választja e a vallástól, hogy változhat, akkor is, ha emberi gyarlóság-hiúság itt is belekavar.
Az Evolucioelmelet Darwin ota rengeteget 'változott' illetve inkább finomodott. Pl. nemrég ért a sokk, hogy ugy tünik, Lamarckizmusban is volt valamennyi igazság - szerzett tulajdonságok némelyike öröklödhet epigenetikai mechanizmusok által.
végül a link.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!