Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért sértődik meg sok ember,...

Miért sértődik meg sok ember, ha azt mondom, hogy én a Repülő Spagettiszörnyben hiszek? Hiszen ugyanolyan elismert egyház, mint a keresztény.

Figyelt kérdés
Számomra a Biblia sem tűnik kevésbé abszurdnak, mégis sok ember hisz benne a mai napig is. Azért, mert az egyik kétezer éves, a másik meg csak nyolc?

2013. jún. 22. 23:32
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
13%
Micsoda őrültségekről hablatyoltok itt, már elnézést - Spagettiszörny meg mittudomén - azt sem tudom, miről van szó. Hogyan szabad megengedni, hogy egy lapon emlegethető legyen a Teremtő Isten, a Megváltó és Szabadító Jézus Krisztus és ez az idiotizmus
2013. jún. 23. 09:01
 12/30 anonim ***** válasza:
8%

"Miért sértődik meg sok ember, ha azt mondom, hogy én a Repülő Spagettiszörnyben hiszek? Hiszen ugyanolyan elismert egyház, mint a keresztény."

Ne szívass már, hogy tényleg létezik olyan egyház, amelyik ilyen böszmeségben hisz. :D.

Értem én, amit kifejtettél. De gondolj bele, hogy a Repülő Spagettiszörnyet abszurd még elképzelni is. Máris bele lehet kötni, hogy miért pont az. Meg hát tényleg nevetségesnek hangzik.

Istenről meg tudtommal nem írja a Biblia, hogy állandó megjelenési formája lenne.

2013. jún. 23. 09:18
 13/30 anonim ***** válasza:
83%

"Ne szívass már, hogy tényleg létezik olyan egyház, amelyik ilyen böszmeségben hisz. :D"

Jaja, de ez legalább úgy használja a vallást, ahogy kell: poénnak, és tudja, hogy baromság az egész. Egy osztrák faszi találta ki, mert a jogsiján tésztaszűrővel a fején akart lenni; erre alapított egy vallást, és így megtehette :D

És a Spagettiszörnyre több bizonyíték (tésztaszűrők, húsgombócok, maga a tészta léte) van, mint a SkyDaddy-re, azaz a ti égi "Istenetekre". Nektek ott van a "komoly" Biblia, nekünk meg az összes szakácskönyv. Abból több van, így hihetőbb bizonyíték!

2013. jún. 23. 11:17
 14/30 anonim ***** válasza:

Én a spagettit azt megenni szoktam én is elhiszem hogy finom nem sértődök meg ezen.:)

A húsgombóc meg olyan alakú amilyenre gyúrod leggyakrabban kerek alakú de lehet lapos is.

De ez a kérdés az ételek italok kategóriába tartozik nem ide.

2013. jún. 23. 11:48
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Már nem azért, de hol van ilyen "egyház"? Hány tagot számlál? Mi a tagság feltétele? Tartanak fenn iskolát, kórházat, szegényházat vagy bármilyen szociális intézményt? Miből tartják fenn ezeket?

Valahogy úgy érzem, hogy ez az "egyház" nincs egy súlyban a kereszténységgel, bárhogy is próbál itt egy ember kapálózni...

2013. jún. 23. 12:05
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
2013. jún. 23. 12:15
 17/30 anonim ***** válasza:
85%

"Már nem azért, de hol van ilyen "egyház"? Hány tagot számlál? Mi a tagság feltétele? Tartanak fenn iskolát, kórházat, szegényházat vagy bármilyen szociális intézményt? Miből tartják fenn ezeket?"

Szerintem nem, de : nem üldözik a melegeket, nem gyilkolnak abortuszt végző orvosokat, nem vezettek kereszteshadjáratokat, nincsenek pedofil ügyeik (így nincs mit eltussolniuk áthelyezéssel), szereicsére nem végeznek iskolai agymosást (mert nincs iskolájuk), és nem erőltetik rá 2000 éves erkölcseiket az egész világra.

Én is úgy érzem, hogy ez az egyház nincs egy súlyban a kereszténységgel, bárhogy is próbál itt egy keresztény kapálózni...

Éljen a Spagettiszörny!

2013. jún. 23. 12:38
 18/30 anonim ***** válasza:
15%

3,16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

3,17 Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa.

3,18 Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

3,19 Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak.

3,20 Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei.

3,21 Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat."

2013. jún. 23. 14:55
 19/30 anonim ***** válasza:
13%
Jaja,és neki egyszülött tésztájában,Pitzáscsigában kell keresni az igazságot.Ez tökéletesen kivehető a Sacher torta receptjéből!
2013. jún. 23. 14:56
 20/30 anonim ***** válasza:
33%
Te jó ég!Elírtam Pizzáscsiga megváltónk nevét!Fogok egy nagy tál főzött spagettit és megkorbácsolom vele magam,mert ilyen gyalázatot elkövettem!
2013. jún. 23. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!