Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus honnan tudta már kisgyer...

Jézus honnan tudta már kisgyermekként is, hogy hogyan kell élnie?

Figyelt kérdés
Ő ember volt, amíg itt testben a Földön élt. Ki tanította meg Őt az Atyával való kapcsolatra? Ki volt az Ő tanítója? Honnan tudta, hogy neki az Atyja dolgaival kell foglalkoznia? Honnan tudta, hogy mi a bűn, és hogy mit jelent szentül élni? Honnan tudta, hogy mikor mit kell tennie, és mi Isten akarata?
2013. jún. 22. 23:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés. Én is elgondolkodtam régebben, hogy vajon tudta-e magáról vagy csak a hit maradt neki.

Az atyát viszont megértette és ha tényleg csodákat tett, akkor saját magának is volt bizonyítéka rá, hogy valami van benne.

Mellesleg megmondhatta neki egy angyal is vagy Isten. Azért mert nem írták le, még megtörténhetett.

Habár akkor már tuti biztos lehetett a dolgában, amikor Isten mondta, hogy ez az ő szeretett fia és őt hallgassuk.

2013. jún. 22. 23:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Ja és a zsidók tanították, és voltak próféciák amik rá illettek...

Persze aki extrán szkeptikus mindent meg tud cáfolni és kiforgatni, de maradjunk a nem összeesküvés elméleteknél.

2013. jún. 22. 23:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Én néha abban sem vagyok biztos, hogy a szellemünk 100% egyenlő a személyiségünkkel és egyéniségünkkel. Szerintem nem.
2013. jún. 22. 23:30
 4/10 anonim ***** válasza:
A tudás ami bennünk van, nem mi vagyunk...
2013. jún. 22. 23:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül került Máriához és Józsefhez, ők elejétől fogva megfelelően nevelték.
2013. jún. 22. 23:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az 5-ös válaszolóhoz.

Miután Isten megmondta nekik, hogy a fiát fel kell nevelniük, olyan oktatásban részesítették amit elvárt tőlük

ebben Isten szent szellem is segítette őket, nem véletlenül menekültek amikor Jézus veszélyben volt.....Stb

amikor Jézus megkeresztelkedett Isten szellem rá szált, vagy is Jézus attól fogva mindenre kezdett vissza emlékezni amit az égben tanult az Atyjától.

Katy Weaver

2013. jún. 22. 23:51
 7/10 anonim ***** válasza:

"Ő ember volt, amíg itt testben a Földön élt."

Jézus Krisztus teljesen ember és teljesen Isten. Isteni mivolta örök, tehát azt nem kell tanulni. Ha így jobban érthető: óriási beavatottként született.

A próféták megjövendölték, leírták, hamarosan a világban megjelenik a testet öltött Szó. "Az Ige testté lett."

Istenanya intuícióban kapta, hogy ő a boldog kiválasztott. És van egy nagyon szép rész, ahol azt látod: öreg bölcs megértette, mert Látó volt: megszületett a Megváltó. Lk2,25-35

Simeon éneke

Íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon nevű igaz és istenfélő ember. Várta Izrael vigaszát, és a Szentlélek volt rajta. Kinyilatkoztatást kapott a Szentlélektől, hogy addig nem hal meg, amíg meg nem látja az Úr Fölkentjét. A Lélek indítására a templomba ment. Amikor a szülők a gyermek Jézust bevitték, hogy a törvény előírásának eleget tegyenek, karjába vette és áldotta az Istent ezekkel a szavakkal: "Most bocsásd el, Uram, szolgádat, szavaid szerint békében, mert látta szemem üdvösségedet

Rembrandt csodaszép festményén látható, ahol Simeon tartja a kis Jézust (Stockholmban őrzik a képet):

[link]

2013. jún. 23. 00:18
 8/10 anonim ***** válasza:
A különbség Jézus és közöttünk az volt, hogy mi halott szellemmel születtünk, ő viszont - mivel ő nem volt az eredendő bűn alatt - élő szellemmel. Az élő szellemmel rendelkező embereknél a "szív hustablajara" van beirva Isten törvénye, ezért ismeri, és be tudja tartani.
2013. jún. 23. 00:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Onnan,hogy magas tudatossággal rendelkezett,már születése előtt is.
2013. jún. 23. 07:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Tanították az emberek? Ne vicceljetek! Ő tanította a tanítókat 12 évesen!

42. És mikor tizenkét esztendős lett, fölmenének Jeruzsálembe az ünnep szokása szerint;

...

46. És lőn, hogy harmadnapra megtalálták őt a templomban, a doktorok között ülve, a mint őket hallgatta, és kérdezgette őket.

47. És mindnyájan, a kik őt hallgatták, elálmélkodának az ő értelmén és az ő feleletein.

Kitől hallotta. és kitől látta? Ki tanította?

Jn 15,15 Nem mondalak többé titeket szolgáknak; mert a szolga nem tudja, mit cselekszik az ő ura; titeket pedig barátaimnak mondottalak; mert mindazt, a mit az én ATYÁMTÓL HALLOTTAM, tudtul adtam néktek.

Jn 8,38 Én azt beszélem, a mit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, a mit a ti atyátoknál láttatok.

2013. jún. 23. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!