Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúitól kérdezném....

Jehova tanúitól kérdezném. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Nálatok is igy van hogy aki csak érdeklődő annak nem jár folyóirat,mert itt nálunk igy van, és miért is van igy.

de persze elvárják hogy legyen jószivű,és lagyen adakozó az meg nektek jó.

Sajna itt ez a helyzet, gondolom ez igy nem jo,nem igazságos.

#Jehova tanúi #folyoiratok.
2013. jún. 22. 19:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Melyik folyóiratra gondolsz?

Fogalmam sincs amúgy, mert nem vagyok tanú, de gondolom, hogy azért, mert az már haladó szint.

2013. jún. 22. 20:59
 2/12 Ozmium42 ***** válasza:

Üdv!

Azt hiszem én is csak "érdeklődőnek" számítok, de talán még annak sem, de nekem minden héten hoznak több félét is, néha le is szoktam beszélni őket, hogy nincs most időm elolvasni.

2013. jún. 22. 22:07
 3/12 anonim ***** válasza:

Felismerjük azt aki rosszat kérdez.

Katy Weaver

2013. jún. 22. 22:46
 4/12 A kérdező kommentje:

kedves 2 -es nekem is hoztak,hordták azelőtt,de leguttobb,anyit mondak hogy csak annak jár folyamatossan akki oda tartozik, vagyis átvan keresztelve.

Katy Weaver te eszt miből vontad le. mert én jót kérdeztem, itt nálunk igy kondolják, Ugyan is már jó idelye velük tartom a kapcsolatot.

Amúgy meg tőlük kérdezem,hogy máshol is igy van.?

2013. jún. 23. 06:44
 5/12 anonim ***** válasza:
37%

Kedves Kérdező

Mindenki érdeklődik akik kérik mert szeretik olvasni Ezt kiadványt.

Nekem van olyan ismerősöm, akikkel évek óta tartom a kapcsolatot, de még egyszer sem jött le a gyülekezetbe.

Viszont szívesen olvassa mert talál benne érdekességeket.

A Biblia tanulmányozásra szánt kiadvány az amit megkeresztelkedtek kapnak, ugyan is két féle ilyen őrtorony van.

Az egyik az embereknek készült, persze ebbe jó ha mi is tájékozódunk, mert nem csak Bibliai téma van benne, hanem országokról, érdekes növényekről, állatokról is szól

a másik pedig az iskolára készült a testvéreknek.

Semmilyen elkötelezettséget nem kell vállalnia annak aki szívesen olvassa a kiadványokat.

Katy Weaver

2013. jún. 23. 08:44
 6/12 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A Biblia tanulmányozásra szánt kiadvány az amit megkeresztelkedtek kapnak, ugyan is két féle ilyen őrtorony van."

Nem keresztelkedtem meg, még is kaptam az Őrtorony tanulmányozásra szánt példányát. Amikor elmentem Jehova tanúinak az összejövetelére.

Szerintem ez gyülekezet függő. Szerintem attól függ hogy milyen szellemiségű az a személy akivel szorosabb kapcsolatban vagy. De volt úgy hogy csak simán oda mentem az irodalom pulthoz és kértem egyet, kaptam. Ennyi!

2013. jún. 23. 14:51
 7/12 A kérdező kommentje:

Kedves Vidiripi no igen ez nálunk is igy van,csak hogy eddig kaptam,és most már nem igen,az a kifogásuk hogy ők is keveset kapnak,azért nem tudnak adni.

De szerintem ez nem helyes,én is jártam,de hogy most nem tudni egészségi szempontból. ebből kifolyólag igy nem kaphatok ? Biblia szerint ez nem helyénvalo, mert hogy aki kéri annak adni kell.

Csak mégis nem kapni,nem helyes cselekedet, tehát külömbséget csinálnak. Ez van. Sajnálom.

Eddigieket köszönöm hogy válaszoltatok a kérdésemre.

2013. jún. 23. 16:27
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom kedves kérdező, hogy nálad mi az oka, de ha szívesen olvasod és ÉRTÉKELED is a kiadványokat, akkor idővel bármihez hozzájuthatsz. Az értékelés alatt természetesen NEM elsősorban az anyagi ellenszolgáltatást értem, hanem azt, hogy a magad javára próbálod fordítani mindazt a szellemi útmutatást, ami ezen irodalmak a Biblia alapján tanítanak. Ha ez így van, akkor biztos vagyok benne, hogy értékelni fogják a hozzáállásodat.
2013. jún. 24. 11:06
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
Sokba került a pedofíl botrány és meg kellett húzni a nadrágszíjat.
2013. jún. 24. 19:42
 10/12 anonim ***** válasza:
83%

Vidiripi

Kérdező!

Igazából minek neked Őrtorony irodalom?

Szerintem nézzük a jó oldalát a dolognak. Mivel nem kapsz folyóiratot így sokkal több időd marad a Biblia olvasására. Kezd az evangéliumokkal, ha gondolod.

2013. jún. 24. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!