Miért nem hallom Isten válaszát a szívemben?
Nem világi tanítókról van szó, hanem "keresztényekről", akiknél megvan az istenfélelem/kegyesség látszata, de megtagadják annak erejét. Amit idéztél, az is olyanokról szól, akik NEM MARADTAK meg Krisztus tudománya mellett, hanem félreléptek.
Nem az ezoterikus tanokkal viszi sátán a keresztényeket a kárhozatba, hanem azzal, hogy az antikrisztus beül Isten templomába, és eltávolítja a hívőket Krisztustól!
"Mert az Istennek temploma szent, EZEK VAGYTOK TI". 1 Kor 3:17
Ezért élnek a hívők bűnben. Sokan azért járnak a gyülekezetbe, mert ott megnyugtatják őket, hogy ha hisznek abban, amit ott tanítanak, akkor minden rendben van. Sokan azért fizetnek, hogy hallgassák a fülüknek kedves, megnyugtató hazugságokat. De közben a többségüknek eszük ágában sincs Jézust követni és SZENTÜL és IGAZ emberként élni! Inkább gyülekezetbe járnak, semhogy Krisztust követnék. Gyülekezetbe járni nagyon könnyű, Bibliát olvasni nagyon könnyű. Az egész életedet leélheted úgy, hogy olvasod a Bibliát, vallásos vagy és közben ENGEDETLENSÉGBEN élsz. De Jézus azt mondta hogy az a bölcs ember, aki hallgatja Őt, ÉS megcselekszi azt. Az, aki a homokra építi a házát, az is "keresztény", csak őt úgy hívja Jézus, hogy bolond. És ha jön az ítélet, az egyikük háza megmarad, a másiknak pedig nagy lesz a romlása.
Sokan fognak "Uram, Uram"-ozni az utolsó napon - KERESZTÉNYEK! És nem fognak bemenni Jézushoz, ha nem hagyják abba a vallásos bohóckodásaikat, és nem térnek meg teljes szívükből Őhozzá.
Ne csak a fülednek kedves dolgokat olvasd el a Bibliából, mert az is benne van, hogy akik szándékosan vétkeznek az IGAZSÁG MEGISMERÉSÉRE VALÓ ELJUTÁS UTÁN, azok számára nincs bűnökért való áldozat, hanem az ítéletnek rettenetes várása és a tűznek lángja, ami megemészti az ELLENSZEGÜLŐKET! Keresztényekről van itt szó, kedves Barátom, olyanokról, akik megismerték Jézust...
"és a juhok követik ŐT, mert ismerik az Ő hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól: mert nem ismerik az idegenek hangját." Ján 10:4-5
Ha ismered Jézust, és ismered az Ő hangját, tudni fogod, hogy mi az, amit Ő mond neked, és mi az, amit az idegenek.
Rengeteg hamis tanítás van az egyházban! Ha nem ismered Jézus hangját, és nem Ő tanít téged, nem fogsz tudni különbséget tenni az igazság és a hazugság között. Ha hozzászoksz, hogy embereket hallgatsz, azt fogod hallani, amit az emberek tanítottak neked. De ha megismered Jézust, és hozzászoksz ahhoz, hogy Őt hallgatod és Őt követed, nem fogsz vágyni arra, hogy máshová menj, mint az Úrhoz.
"Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és KIÁLTA, mondván: Ha valaki szomjúhozik, JÖJJÖN ÉNHOZZÁM, ÉS IGYÉK. Aki hisz Énbennem, amint az írás mondotta, élő víznek folyamai ömlenek annak belsejéből. Ezt pedig mondja vala a Szellemről, amelyet veendők valának az Őbenne hívők"
Isten emberei mind-mind ismerték ezt, tudták, hogy hova kell menniük élő vízért. Ismerd meg Jézust te is, kérj tőle Szent Szellemet, és lesz "támpontod" eldönteni, hogy mi az ami Tőle van és mi nem.
Isten áldjon!
"Miért nem hallom Isten válaszát a szívemben?"
Kellesz, mint a só, Jézus.
Nélküled élni nem tudok, Jézus.
Olyan jó lenne újra mellettem látni, Jézus.
Sose hagyj el Jézus,
Nélküled élni senki nem tud.
Szívem egyre megdobban,
Mikor meglátlak az ajtómban,
Ígérem, hogy jó leszek,
S a dunyha alatt kényeztetlek,
Jézus, Jézus engedd meg,
hogy a villanyt én oltsam el.
Tudod, Jézus, mostanában sokat gondolok rád, és … ezért írtam ezt a dalt:
Imádlak Jézus,
Szinte akarom, hogy velem légy.
Hogy kéz a kézben járjunk
S mindig visszavárjunk.
Haltál a bűneimért.
És érted én is megtenném
De, mi bajod van, édes…
Reszketsz mint az olajfalevél…
Szeretettel, csupa fény.
Nélküled az életem csak sötét üresség,
Úúgy akarom hinni, hogyha egyedül vagyok
Hogy te mindig figyelsz rám, és odafenn vagyook…
Édes … Jézuus …
Ó uram és megváltóm,
Úgy hiányzol majd ha nem leszel.
Ó uram és megváltóm,
Úgy hiányzol majd ha nem leszel.
Rég eljöhettem volna, de
Én sem tegnap jöttem le a falvédőről.
... de hogy kérjelek,
Jézus, Jézus érezni akarom a tisztulást arcom féltekén.
Jézus teste,
Sima, feszes, izmos, mint egy úszóbajnoké,
Jézus teste,
Jaj, de jó lenne egyszer, érezni még,
Önmagában is oly csodás,
Szebb ő, mint egy mosodás.
Pláne, ha benne magamat láthatnám.
Jézus teste.
Jézus teste.
Jézus teste.
Önmagában is oly csodás,
Szebb, mint egy mosodás.
Pláne, ha benne magamat láthatnám.
Első, második, harmadik megmentőő…
És ott lógsz újra a kereszten Jézus,
Mikor ez látom, elönt a vágy…
South Park vers!
32-es megbotránkozott itt a kemény tanításokon (eledelen), valahogy le kellett vezetni a feszültséget.
Az Újszövetségben vannak 1 csillagos nehézségű tanítások és 5 csillagos nehézségű tanítások. Nem tudjuk mindet egyszerre befogadni és megcselekedni, ez fejlődés eredménye. Egy fontos hozzáállás van:
11,28 Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.
11,29 Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.
Jézus hívja a szegényeket és megfáradottakat - de van egy feltétele: „tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.”. Vagyis csak akkor lesz nyugalom, ha ezt elfogadjuk. Jézustól, mint hiteles tanítótól, aki tudja, mit beszél, ezt el kell fogadni. Nincs más út Istenhez, mint a szelídség útja, embertársaink felé. Lejjebb kell venni az arcunkból.
Ki üdvözülhet? Ez kemény dió. Jézusnak voltak elég kemény megjegyzései ezzel kapcsolatban; de voltak olyan mondásai is, amelyek reményre adhatnak okot.
Kemény például a keskeny út-széles út példázat, vagy a magvető példázat (Mt 13,3-23), stb.
Reményre okot adó mondások pl.:
„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.”
„Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem.”
„Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.”
„Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?”
Stb.
A látszólagos ellentét megoldása (szerintem): mindenki üdvözül, aki szívből hisz Jézus Krisztusban mint Megváltóban, Isten Fiában ÉS ebben a hitében élete végéig meg is marad.
Természetesen az illető életében változást kell előidéznie Jézus tanításainak s nem szabad megrestülni, elbizakodni. Leginkább a hosszútűrésen van a hangsúly, jöhetnek az ember életében csapások, megpróbáltatások, üldözések is, ezeket keresztény módjára el kell viselni. Isten meglehetősen értékeli, ha bajunkban hozzá kiáltunk (függetlenül attól, hogy a baj saját hibánkból, bűnünkből vagy önhibánkon kívül következett be), erre vonatkozó mondásokat találunk a Zsoltárokban.
Vannak érdekes példák az üdvözülésre: a jobb lator Jézus mellett a kereszten.
„Felelvén pedig a másik, megdorgálá őt, mondván: Az Istent sem féled-e te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy!
És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett.
És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!
És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.”
/ jókor volt jó helyen :) /
Gondolatébresztő lehet még elolvasni Lukács 25,31-46 „Az utolsó ítéletről” c. részt, kiegészítésül hozzá: „Az ítélet irgalmatlan az iránt, aki nem cselekedett irgalmasságot; de az irgalmasság diadalmaskodik az ítélet felett.” Jak 2,13
A 15. Zsoltárt is ajánlott elolvasni, melynek Károli a „Ki marad meg Istennél?” címet adta.
Jézus második eljövetele előtt hamis próféták, hamis krisztusok és hamis csodák várhatóak. Ezért kell résen lenni.
24,24 Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.
24,25 Ímé eleve megmondottam néktek.
24,26 Azért ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van; ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban; ne higyjétek.
24,27 Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.
Ezt a „belső szobákban” kifejezést ugyan kifejezetten a Júdeában élőknek mondja, de más újszövetségi próféciák szerint az egész világon fura megtévesztések várhatóak. Ezért vagyok szkeptikus a „belső szobák krisztusaival” szemben.
Más emberrel is történt ilyen kommunikáció, pl. Dombi Ferenccel:
(én részemről nem adok hitelt ezeknek)
Ha egy szellem nevezze akár magát Jézusnak, arra buzdít, hogy ne a Bibliára támaszkodjunk, az hamis szellem. Ugyanígy ha olyan új tanítást ad, ami ellentmond az Újszövetségben lefektetett tanításnak. Vagy ha új módon értelmezi a Bibilát, más evangéliumot hirdet.
Már most is vannak mintapéldányok hamis krisztusokra, például Szibériában:
I Am the Son of God
http://www.youtube.com/watch?v=OsWnWDGm4XA&feature=related
Ausztráliában:
Sunday Night - Inside Australia's Chilling New Cult (AJ Miller)
Bocs, ez a szibériai:
A hang honlapról egy árulkodó idézet:
""...a HANG könyvek alapján egy olyan ÚJ TEOLÓGIÁT ismerhettek meg, amely minden vallást képes magában foglalni, mert alapja az Én legrégibb üzenetem, vagyis az evangéliumaim. Ennek vázát most leíratom médiumommal neked:
Eredeti bűn az önzés és a felelősség-áthárítás. Ennek leoldása a gondolkodás-átalakítás az evangéliumok alapján, amelyet kontrollálnotok kell a nevemben összejött közösségeitekben." ...
Az írástudók és farizeusok is jól ismerték az Írásokat, mégsem ismerték fel, amikor Isten valódi Igéjével találkoztak! Az Írások Jézushoz vezetnek, és Rá mutatnak. Ne csinálj a könyvedből bálványt! A Biblia nem Isten, hogy szóljon hozzád. A Biblia nem Isten Igéje, hanem írások gyűjteménye Isten Igéjéről! Olyanok írták, akik ismerték Isten valódi Igéjét, Jézust.
Sehol sem tanítja a Biblia, hogy a Bibliára építsük az életünket. Sehol se mondta Isten, hogy az Ő beszéde, 66 tekercs írás, amit majd egyszer beraknak egy könyvbe, és a keresztényeknek majd erre kell az életüket építeni. Hasonlítsd csak össze a közvetlenül pünkösd utáni egyházat a mai kereszténységgel, nem sok közös pontot fogsz találni. Ők még ismerték Jézust úgy, hogy nem volt Újszövetségük... De nézd meg a hit hőseit, nem egy könyv körül forgott az életük! Mózes milyen Bibliát olvasott? Milyen gyülekezetbe járt? Milyen prédikációkat hallgatott? Ő még ismerte Istent - nem úgy, mint a mai írástudók, akiknek csak egy könyvük van, és minden kapcsolatuk Istennel e könyv körül forog, de közben nem ismerik Őt.
Jézusra építsd az életedet, mert Ő a kőszikla, nem a Biblia! Ismerd meg Istent úgy, mint Énokh, Ábrahám, vagy Mózes, és akkor érteni fogod az Írásokat, és látni fogod, hogy azok Jézusról szólnak, és Hozzá vezetnek.
Ha már olvastad a Bibliát, tedd félre egy kicsit, és kezdd el élni azt, amiről olvastál! Pál azt mondta, hogy "Krisztus beszéde lakozzék bennetek gazdagon". Ha BENNED ÉL Isten Igéje, rá fogsz jönni, hogy nem egy könyvtől függ az életed, hanem Jézustól - mert Ő az Isten Igéje!
Építsd a Kősziklára, Jézusra az életedet, és ha már Őt követed és megismerted Őt, azt fogod kérdezni, hogy miért egy könyvhöz vezettek eddig engem, és miért nem Hozzá?
Imádkozzál, és keresd Őt! Jézust nem a Bibliában fogod megtalálni, Ő fent van az Atya jobbján! És vissza fog jönni a SZENTJEIÉRT.
Isten áldjon!
"32-es megbotránkozott itt a kemény tanításokon (eledelen), valahogy le kellett vezetni a feszültséget. "
Puszta szórakozásból írtam. Igazából annyi mélyenszántó gondolatot olvastam itt, hogy némelyik barázdájában hasra is estem (a nevetéstől).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!