Miért nem hallom Isten válaszát a szívemben?
Azt hiszem itt a válasz a kérdésedre kedves kérdező:
Továbbá ajánlom az összes többi témakört is az alábbi blogon :)
tattilaboy, megtévesztésről van szó! Megnéztem a blogot, a következő címet olvasom:
"Jézus tanítványait nem a Biblia vezeti" stb.
Ordít róla, hogy félrevezetés!!
Jézus hangját hallani nem azt jelenti, hogy konkrétan hallhatóan szól hozzád, hanem, hogy olvasva az Újszövetséget, megszólít az üzenete, a tanítása!
"Csendben lehet meghallani... Csak ülj csendben és várj az Úrra"
Akkor elülhetne ott élete végéig, mivel nem fog jönni senki se. Hamarabb ütné el egy fagyiskocsi, mint eljöjjön érte egy láthatatlan, de mégis látható szakállas krapek.
Habár lehet, hogy fel kell áldoznod valakit! X)
Kedves #23-as hozzászóló!
Meghallgattad, vagy olvastad azt a tanítást, amit kritizálsz?
Jézus tanítványait soha sem a Biblia vezette! Ő nem Bibliát küldött nekik, hanem a Szent Szellemet! És Isten Szelleme által voltak képesek megírni azt, amit Istentől hallottak!
Se Énokhnak, se Noénak, se Ábrahámnak, se Mózesnek nem volt Bibliája, mégis kapcsolatuk volt Istennel.
A Biblia valódi célja az, hogy megismerd te is úgy Jézust, ahogyan a hit emberei ismerték Őt...
A Szentlélekkel való kapcsolat nem egy testérzeti élmény! A karizmatikusok szerint csak akkor vagy igaz hívő ha testérzeti vagy egyéb élményed van. E gondolkodás tévességére szerettem volna felhívni tattilaboy figyelmét.
A Bibliában (főként pedig az Újszövetségben) rengeteg fontos Isten által ihletett lelki tanítás van. E tanítások segítségével tudunk a keresztény úton haladni, megmaradni. Nem szerencsés arra buzdítani egy keresztényt, hogy ne olvassa a Bibliát!
Nem a "karizmatikus élményeket" hirdetem, hanem azt, hogy Jézussal VALÓSÁGOS kapcsolatunk lehet. Sőt, aki követni akarja Őt, KELL, hogy hallja az Ő hangját SZEMÉLYESEN TŐLE. Ha olvasod a Bibliát, vagy más könyveket az semmit sem jelent, ha prédikátorokat, tanítókat hallgatsz, az se jelent semmit. Sőt, bármilyen furcsa is, de még az se jelent semmit, ha Jézust hallgatod (Luk 13:26!). Persze ez az első lépés, hogy megtérsz teljes szívedből Hozzá, megismered Őt, meghallod és megismered a hangját, de még ez is kevés. Nemcsak hallgatni kell Őt, hanem követni is és engedelmeskedni kell Neki.
Én amióta megtértem az Úrhoz, hallom az Ő hangját. Sok mindenre tanított, kaptam Tőle kijelentéseket, személyesen vezetett, időnként tanítottam a gyülekezetünkben - de közben ennek ellenére ENGEDETLEN voltam Neki. És olvastam a Bibliát és tudtam, hogy az engedetlenség bűne olyan mint a varázslás és a bálványimádás, mégse vettem ezt komolyan. Nézd meg ezt a videót, engem ez a bizonyságtétel ébresztett fel:
Amikor ezt meghallgattam, egy-az-egyben magamra ismertem... Komolyan kell vennünk Jézus szavait, ha a keskeny úton akarunk járni! Meg kell Őt ismernünk, hallanunk kell az Ő hangját, ha Őt akarjuk követni.
Senkit se bátorítok arra, hogy ne olvassa a Bibliát. Hasznos a Biblia, és tanulhatsz belőle, csak ne cseréld ki Jézusra, és ne csinálj belőle bálványt!
Ha már ismered az Urat, és engedelmes vagy Neki, akkor semmi baj nincs azzal, hogy olvasod a Bibliát - mert akkor megértetted a Biblia valódi üzenetét. Az a gond, ha éveken keresztül olvasod a Bibliát, és nem tanulod meg soha az engedelmességet. Sokan vannak, akiket a Biblia és sok hazug teológia visz a kárhozatba. Sokan vannak, akik MINDENKOR TANULNAK, de az igazság megismerésére SOHA el nem jutnak.
A szoros kapu valóban szoros, és a keskeny út valóban keskeny, nagyon-nagyon keskeny...
Tudod mikor vagy igaz keresztény? Ha engedelmes vagy Jézusnak, és Őt követed!
Isten áldjon!
„Sokan vannak, akik MINDENKOR TANULNAK, de az igazság megismerésére SOHA el nem jutnak.”
Ezt tudod kikre érti a Biblia? A világi tanítókra, akik elegyítenek különböző vallásokat, filozófiákat, ezoterikus tanokat. Akiknél ez a diagnózis:
1 Ján. 1,9
„A ki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. A ki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé.”
„A szoros kapu valóban szoros, és a keskeny út valóban keskeny, nagyon-nagyon keskeny...”
MINDENKI, aki szívből hisz Jézusban mint Megváltójában, és ebben a hitében kitart élete végéig, üdvözül. Természetesen, a hitnek életvezetésben is meg kell mutatkoznia, különben nem élő hit.
1 Ján. 4,20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?
Ha nem ismerjük Jézus és az apostolok tanításait, melyekben gyakorlati tanácsok vannak, hogyan kell megmaradni a hitben, milyen a keresztény élet, akkor nincs támpontunk eldönteni, egy „sugallat”, tanítás Istentől van-e vagy nem.
1 Kor.
„12,28 És pedig némelyeket rendelt az Isten az anyaszentegyházban először apostolokul, másodszor prófétákul, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit.
12,29 Avagy mindnyájan apostolok-é? Vagy mindnyájan próféták-é? Avagy mindnyájan tanítók-é? Vagy mindnyájan csodatévő erők-é?
12,30 Avagy mindnyájoknak van-é gyógyításra való ajándéka? Vagy mindnyájan szólnak-é nyelveken? Vagy mindnyájan magyaráznak-é?”
A válasz: NEM. De mindaz, aki hisz Jézusban és szereti atyjafiait, az üdvözül.
Nem kell minden nap a Bibliát olvasni, de időt kell szánni a megismerésére, akár egy-egy ismertető könyvet is el lehet olvasni hozzá.
Haladóbb szinten (csecsemőszintről túljutva) felismeri a keresztény, hogy Jézusnak elvárása van a keresztényekkel szemben:
5,14 Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.
5,15 Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak.
5,13 Ti vagytok a földnek savai; ha pedig a só megízetlenül, mivel sózzák meg? nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!