Jehova tanúi, Jézust miért akarták megkövezni?
"Az én Atyám, aki őket nekem adta, nagyobb mindenkinél, és senki sem ragadhatja ki őket az én Atyám kezéből;
én pedig, és az Atya egy vagyunk.
Ismét köveket ragadtak a zsidók, hogy megkövezzék."
A zsidók azt mondták, hogy istenkáromlásért akarják Őt megkövezni, de Jézus azonban így folytatta:
"Felelt nekik Jézus: Nincs-e megírva a ti törvényetekben (Zsolt 82,6): Én mondtam: istenetek vagytok?
...
"... az Atya énbennem van, és én az Atyában vagyok.
Ismét meg akarták őt fogni, de ő átment közöttük."
János 10:29-39
Szerintem egyetérthetünk abban, hogy Jézus NEM HAZUDOTT viszont ha nem hazudott, AKKOR MÉGIS MIÉRT akarták őt megkövezni a zsidók?
Jézus Istennek nyilvánította ki magát. Nem isteni lénynek mert ilyenből csakis 1 van. 1 igaz!
Jézus = Isten? Én nagyon forrónak találom ezt a nyomot szinte tagadni sem tudnám.. És ti? :)
Kedved Katy!
Gondoltam, hogy pár órán belül nem fogsz jobbat reagálni, mert azok végiggondolása és megértése, amikről én írtam, takár több évbe is telhet és lehetetlen önmagtagadás, az eredeti Szentírás olvasása és elmélyült imádkozás nélkül. Akkor voltál jó nyomon, amikor azt írtad, hogy Istenben a szeretet nem pusztán egy tulajdonság, hanem valami, amit Őt lényegében átjárja (vagy valami ilyesmit, de vissza lehet keresni). Nézd csak meg: most már letértél erről, és arról írsz, hogy a szeret pusztán egy tulajdonság. Akkor ki keveredett itt önmagával ellentmondásba, kinek ingatag az Istenismerete?
Isten Maga a Szeretet, ezt mondja az írás. Nem azért ilyen Isten, mert ilyen a szeret és Ő vagy potenciálisan vagy aktuálisan szeret, hanem egyszerűen azért ilyen a szeretet, mert ilyen Isten. Azért ilyen az univerzum, és azért a szeret a legfőbb parancsolat és erény, mert Isten legbelső lényege az aktív szeretet! Ő valóságos, változatlan, tökéletes szeretben létezik. Nincs olyan, hogy egykor csak lappangó az Ő szeretete, mert ha az szeretet csak lappangó, nem valóságosan működő, akkor Isten egyszerűen nem létezik abban az időszakban! Akkor Ő már nem az, aki!
És azt is be lehet látni (ezt talán hamarabb is, mint pár év), hogy a tökéletes önzetlen szeretethez nem elég 2, hanem 3 személy szükséges. 2 személyben bár már nincs az a fajta teljes önzőség, mint 1 személynél, de még mindig kizárólagos a szeretet. Oda-vissza, amit adok, azt kapom egyetlen személytől, mindenki más ki van zárva. 3 személynél viszont már minőségi ugrás van, ugyanis akkor nem pusztán 1 iránya van szeretetednek, hanem 2, vagyis az önzőség árnyéka is elpárolog egy ilyen viszonyban. És azt is be lehet látni, hogy 3-nál többb személy már nem hozna minőségi ugrást. A 3 a tökéletes.
De itt van még 2 érdekes igevers.
Mt 12,32 Még a ki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de a ki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik.
Ezek szerint a Szentlélek nagyobb, mint a Fiú?
Kol 2, 8. Meglássátok, hogy senki ne legyen, a ki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való:
9. Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg.
Tehát ha Krisztusban lakozik az istenség TELJESSÉGE, akkor Ő miben ksiebb az Atyánál? Mégiscsak Isten és mégiscsak ez az aposotolok hite, minden más csak emberi okoskodás, pontosabban tévelygés?
Megint én vagyok. Ha megnézed az univerzumot, ott vannak olyan létezők, amiknek nincs személyiségük. Fizikai elemek, kövek, stb. A fejlettebb lényeknek már van egyediségük (növények, állatok), de még mindig nincs olyanfajta személyiségük, mint az embereknek (vagy angyaloknak). A személyiség tehát a következő, már igen magas szint. De ha Isten is pusztán egy személyiséggel rendelkezne, vajon nagyobb lenne az emebrnél? Legfeljebb egyfajta superman lenne (ahogy a régi pogányok nagyjából elképzelték az isteneket). Aki olyan Istenben hisz, amely nem haladja meg a személyi szintet, az pogány módon gondolkodik Istenről. Függetlenül attól, hogy egy személyű Istent (monoteizmus) vagy több isteni személyt képzel el (politeizmus). Más vallások, ahol nincs személyes Isten pedig tulajdonképpen egy emberalatti istenben hiszenk!
Mert a személyi szintet a KÖZÖSSÉG szintje képes meghaladni. De az különbözteti meg a kereszténységet a politeizmustól (és ezt nagyon fontos megérteni!), hogy a Szentháromság nem egyfajta speciális többistenhit, hanem pont azt mondja Istenről, hogy Ő EGYETLEN LÉTEZŐ. Az Ő háromszemélyes közössége annyira szoros és tökéletes, hogy a három személy együtt alválaszthatatlanul alkot egyetlen létezőt! Ez a szint valóban mindenek felett áll, valóban nagyobb, mint bármilyen msá létező az egész világegyetemben. Sem a politeizmus, sem a szigorú monoteizmus (sem Jehova Tanúi) nem jutottak el Istennek ahhoz a valódi ismeretéhez, amelyben Isten valóban minőségileg (és nem pusztán mennyiségileg, vagyis a pozitív tulajdonságok egyfajta magas szintjét képviselve) túlmutat a világon és minden más lényen, és létezik egy olyan telejsen egyedi tökéletes szeretet-közösségben, amit a 3 = 1 "képlet" (és nem másban) fejez ki a legjobban, amely valóban túl van a mi emberi korlátainkon.
"Jézust miért akarták megkövezni?"
-mert bűnre csábított és elrabolta a szíveket Istentől... ezért kellett meghalnia.
Valójában a Törvény (=Mechanika = szabály-köteg) ereje ölte meg (szükségszerűen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!