Tudtok még olyan vallási/népi szokást, mikor megcsonkítanak gyerekeket?
Nem állítottam, hogy Európában nem szokás. Nincs is azzal semmi bajom, ha valaki úgy dönt, hogy levágat belőle. Azzal sincs, ha gyereken végzik el fitymaszűkület miatt. Csak azt akartam mondani, hogy higiéniai szempontból nem látom indokoltnak a dolgot egy olyan helyen, ahol van lehetőség tisztálkodással megelőzni a fitymával járó betegségeket.
Egyébként a tisztánlátás végett: a vallási okokból történő körülmetéléssel sem az a legnagyobb bajom, hogy főként a zsidók, muzulmánok körében elterjedt dolog, hanem leginkább az, hogy milyen körülmények között csinálják :S
A tisztelt zsidózással vádlómnak meg üzenem, hogy nézze meg ezt: https://www.youtube.com/watch?v=optT3QA6YMc
aztán ezt: https://www.youtube.com/watch?v=xum5P4XT2-Y
Talán rájön, hogy miért ellenzem a dolgot... És nem csak a második, hanem az első esetben is az érzéstelenítés hiánya miatt.
mit értesz a borzasztó körülmények alatt?
hidd el, én is megszenvedtem a magamét, és már nagyként ... de mégse bánom.
"A tisztelt zsidózással vádlómnak meg üzenem, hogy nézze meg ezt:"
Nem tudom megnézni, de szerintem már láttam hasonlót. Ezt teszi a vallás. De ezt már megbeszéltük, nem a vallásos ostobaság ellen szólaltál meg, hanem zsidóztál egyet és célozgattál rá, mennyire barbárok és értéktelenek a zsidók; aztán elégedett böffentéssel nyugtáztad hőstettedet.
figyelj, én nagyként éltem át és érzéstelenítés nélkül!
mivel ha nem érzek semmit, akkor az egésznek mi értelme? pont az a lényeg h egy életre szóló élmény maradjon, és ez is alapkövetelménye a férfivé válásnak ...
De ha te tök más szempontból nézed meg nem is vagy ilyen körökben, akkor tök mindegy, nem fogod megérteni. A lányok szemében én is addig csak egy kispisis voltam, és utána néztek rám már férfiként, ennyi. (és most ez kortól független igazából, legtöbb helyen a serdüléshez igazítják, de olyan is van ahol a nagykorúsághoz, már ahol nem csecsemőként oldják meg. )
"ostobaság ellen szólaltál meg, hanem zsidóztál egyet és célozgattál rá..."
Már megbocsáss, de hol is zsidóztam?!? Megneveztem egy vallási szokást, amit elég sokan művelnek vallási okokból, és ezt civilizált dolognak tartják. TE, még egyszer: TE! voltál az, aki ezt azonnal a zsidóknak tulajdonította. Javíts ki, ha nem lenne igazam. Minek utána pedig zsidózással vádoltál leírtam neked szépen, hogy azt is ugyanúgy elítélem, mintha más nemzetek/vallások csinálnák. Én nem teszek különbséget, de ahogy elnézem te igen. Az én szememben nem kevesebb egy zsidó másnál, de NEM IS TÖBB!!!
És még két dolog.
1. Ha a muzulmánokat barbározom le miatta, az rohadtul rendben van, de ha a zsidókat, azonnal neonáci, antiszemita, meg a franc tudja, hogy még mi vagyok. Inkább bizonyítanád/bizonyítanák, hogy nincs igazam, vagy tegyenek legalább arról, hogy a felvételen látottak ne forduljanak elő a közeljövőben.
2. Engedtessék meg, hogy felháborodjak azon, ha egy népcsoport civilizáltnak nevezi magát ilyen szokások mellett. (Akár vallási, akár nem) És még egyszer, csak hogy felfogja az a kevés agyad, ami van, mert látom még mindig nem érted. NEM!!! is igazán maga a dolog, hanem a körülmények felháborítóak! (Gyanítom, hogy nem is akarod érteni, miről beszélek)
Tudnál ezekre a dolgokra magyarázatot adni? Én inkább ezt nevezném nácizmusnak...
ugye nem nekem írod ezeket? .... nem értem.
egyébként azon gondolkodtam h ha már ennyire elmegyünk abba az irányba h barbár csonkolás és most kivéve azokat az eseteket amikor orvosi dolog miatt csinálják, érdekes h ilyen miatt még soha senki nem akart súlyos testi sértéses feljelentést tenni ??? mert tulképpen az, nem?
Egy fitymaszűkület azért komoly veszélyeket hordoz magában még akkor is, ha az illető rendszeresen, alaposan tisztálkodik. Ezt érdemes szem előtt tartani, mielőtt feleslegesnek nevezed. Végső soron csonkolás, csak éppen nem ok nélkül teszik.
Nem mellesleg egye-fene, elfogadom, csinálják. De azért nem kellene ennyire primitív módon. Lehet, hogy a körülmetélést végzők ősei ilyen primitív módon hajtották végre a dolgot, de nekik akkor nem volt egyéb lehetőségük. Viszont most már van. És ugye teve, meg szamár helyett autót használnak, rozoga viskó helyett házban laknak, de ehhez a módszerhez meg betegesen ragaszkodnak.
hááát nemtom
de látod ez is olyan dolog h az ő életformájukhoz lehet h létszükséglet mert tudom is, ott a szavannán így harapják el az antilop nyakát, mit tudom én.
ha csak szokás, akkor meg lehet h nagyobb és értelmetlenebb csonkításnak, rombolásnak tartom mint a fiúk körülmtélését. én sokat voltam az USA-ban, hát bizony eléggé kilógtam a sorból akkoriban, pedig ott se sivatagban mászkálnak és még fürödni is tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!