Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudtok még olyan vallási/népi...

Tudtok még olyan vallási/népi szokást, mikor megcsonkítanak gyerekeket?

Figyelt kérdés
Pl női/férfi körülmetélés, és ehhez hasonlókra gondolok

2013. jún. 14. 16:54
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Lehetne ezen sokat vitázni, de eltértünk a kérdéstől.

Tudtok még ilyesfajta dolgokról?

2013. jún. 14. 19:46
 12/31 anonim ***** válasza:
55%

"Ha azt mondaná a vallásotok"

Persze, aki nem szereti az antiszemitizmus, egyből zsidó, mi? Ateista vagyok.

"Egyetlen szóval sem mondtam, hogy ugyanezen okból nem ítélem el az afrikai törzseket, muzulmánokat, vagy bármelyik más embercsoportot, aki ilyen módon csonkít meg gyerekeket vallási meggyőződésből."

Csak céloutál rá, hogy a zsidókat jobban. Amúgy én nem a vallási rituálékat védem, azok egytől-egyig ostobaságok. Te a férfi körülmetélésnek több haszna van, mintha "úgy hagyná" az ember. Főleg a közel keleten, ahol hát... most tart a sötét középkor.

Amúgy kérdező:

Most az istenért sem találom, de olvastam egy cikket, hogy egy ünnepen a muszlim férfiak és a fiúk a saját hátukat korbácsolják. De régen olvastam, nem tudom miért csinálják. Ha van kedved, hátha te megtalálod.

2013. jún. 14. 19:50
 13/31 _Jessy_ ***** válasza:
44%

Igazad lehet. De van egy nagy baj ezekkel a felmérésekkel. Szinte mindegyiket olyan helyen végezték, ahol leginkább vannak az emberek fertőzésveszélynek kitéve, vízhiány(nehézkes tisztálkodás) miatt. Ilyen helyeken hasznos lehet a körülmetélés, de azért ez nagyban változott az utóbbi időkben, sőt Európában, vagy éppen más helyeken, nem hiszem, hogy ilyen különbségeket ki tudnának mutatni. Legalábbis olyan mértékűt nem, ami indokolttá tenné a dolgot, különben már itt is alkalmaznák. És ha így lenne, én is 'kés alá feküdnék', sőt a fiamat is oda küldeném. Szóval engem ilyesmivel nem lehet meggyőzni, arról meg semmi esetre sem, hogy ezt vallási okokból fogadjam el normális dolognak.

2013. jún. 14. 19:51
 14/31 _Jessy_ ***** válasza:
51%

"Sértegess csak, ez rólad mond el mindent. És kit érdekel, minek nevezted? Igazad van, SZÁMUNKRA barbár szokás a körülmetélés"

Ne haragudj, de valamiért ebből én azt vettem ki, hogy te is zsidó vallású vagy. Nem akartalak sértegetni..

A kérdezőnek pedig:

Nem tudok egyébről, csak ez a kettő van. Esetleg lehet más szokás is máshol, eldugott helyeken a világban, de erről nem beszélnek. Afrikát valahogy mindenki lesz.rja sajnos. Ugye a "női körülmetélés" témával is csak baromi későn kezdett el foglalkozni a világ, ahhoz képest, hogy mióta csinálják.

2013. jún. 14. 19:56
 15/31 anonim ***** válasza:
60%

Sosem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, mert nem vagyok zsidó és nem lakom pusztában. Viszont azok a népek, ahol ez még "divat", ők igen és Ha ezzel csökkentik a fertőzéseket, akkor miért ne?

Mennyivel másabb nekiesni az újszülött osztályon egy kislány fülének, csak mert maminak az tetszik, hogy pár napos lánykában arany bigyula fityegjen?

Az is fájdalom ám és nem kérdik meg előtte a gyereket, hogy akarja e. Láttál már ilyet? Én igen és hidd el borzalmas, ahogy a nővérke átszúrja egy tűvel a fület és bizony ott is bőg a kicsi.

Viszont pár perc múlva erre sem emlékszik, ahogy a körülmetélésre sem.

2013. jún. 14. 20:03
 16/31 anonim ***** válasza:
79%

Kínában eltörték és elsorvasztották a nők lábát, hogy szexi kis lábfejük legyen.

Amúgy pedig:

http://www.youtube.com/watch?v=-YN5Fdz1En0

Még ha nem is igaz, több siket fejében is az megfordult ez a gondolat.

2013. jún. 14. 20:06
 17/31 anonim ***** válasza:
62%
Borzalmas. :(((((
2013. jún. 14. 20:30
 18/31 anonim ***** válasza:
89%
A törököknél a körülmetélés serdülő kor előtt van. Sünnetnek nevezik, ilyenkor lagziszerű, nagy ünnepséget rendeznek. A gyereket arany, turbános egyenruhába öltöztetik, hordszéken viszik. Sok ajándékot és pénzt kap. Nagyon fáj a beavatkozás, sírnak. Ilyenkor a fitymát kiakasztják látható helyre, ajtóra,kerítésre. Utána egy életen át őrzik. Ez még barbárabb szokás, mint a zsidóké.
2013. jún. 15. 16:12
 19/31 anonim ***** válasza:
58%

igen de sok helyen meg az a lényege h serdüléskor (azaz változó életkorban) tartják ezt lényegnek, mivel ez a férfivá válás elengedhetetlen eszköze.

na és igen, igaza van annak a hozzászólónak, aki írta, hogy ehhez nem is kell vallás, tök egyszerű higiénés és preventív okokból az USA-ban, Auszrtáliában és sok egyéb országokban is nagyon elterjedt, és egyébként ismét nagyon fellángolóban van. (ezt értsd: a nagy többség)

Persze ez csak a fiúkra vonatkozik, lányok körülmetélése csak valóban fanatikus vallási közösségekben szokás.

Kár ezt úgy beállítani, mint valami csonkítás, mert nem az! Egy nagyon fontos dolog!

Egyébként a lányok körülmetélésével én se értek egyet és azt én is barbárnak tartom ... de jóval kisebb %-ban van jelen a világban, ez is tény.

De a kérdezőnek mi a gondja vele?

2013. jún. 16. 08:58
 20/31 anonim ***** válasza:
43%

Jessy, én nem sértegetlek, csak megakadt a szemem valamin:

"Európában, vagy éppen más helyeken, nem hiszem, hogy ilyen különbségeket ki tudnának mutatni. Legalábbis olyan mértékűt nem, ami indokolttá tenné a dolgot, különben már itt is alkalmaznák. "

Honnan veszed h Európában nem szokás? Egyre nagyobb mértékben szokás! és nem vallási okokból!

2013. jún. 16. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!