Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tanítják azt a hívőknek,...

Miért tanítják azt a hívőknek, hogy a gyülekezetnek adják a pénzüket ahelyett, hogy adják oda a mellettük ülő szükségben levőnek?

Figyelt kérdés

Miért mondják azt az adakozások előtt, hogy: "aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat"?

Miért mondják azt az adakozások előtt, hogy a "jókedvű adakozót szereti az Isten"?

Miért nem olvassák fel ilyenkor soha az egész fejezetet (2 Kor 9!), és miért nem mondják el, hogy ezt a szegények számára való gyűjtésről írta Pál?

Miért manipulálnak a Bibliával?

Miért tudnak rávenni arra, hogy imádkozz inkább a szükségben levőkért, minthogy segíts rajtuk?

És miért nem mondják el, hogy a hegyi beszédben Jézus előbb tanított az alamizsna adásról, mint az imádságról és a böjtről?

Hol tanította Jézus, hogy amit Istennek adsz, bízd rá emberekre, hogy majd ők odaadják (Jn 12:6)?

Hol tanította Jézus vagy az apostolok, hogy építsünk templomokat, gyülekezeti házakat? Hol tanították ők, hogy erre adjuk a pénzünket?

Miért hazudnak egyesek, hogy senkitől sem elvárás a tized fizetése?

"Ha tizedet fizetsz nem leszel igazabb, de az igaz emberek odaadják a tizedet." (idézet egy pásztor feleségének írásából...)

Miért tanítanak arra, hogy "adakozók legyetek"? Miért hagyják le ezt az elejéről: "a szentek szükségeire" (Róm 12:13)?

Hányszor mondják el egy évben azt, hogy dobd a pénzedet a perselybe/kosárba? És hányszor hirdetik azt, hogy segíts a testvéreidnek?

Miért kell minden héten az adakozásról prédikálni? Kinek fontos, és kinek az érdeke az erről szóló üzenet?

Miért gondolod meg háromszor is azt, hogy pénzt adj egy szükségben levőnek, miközben hétről hétre szó nélkül viszed a pénzed a gyülekezetbe? Jézus tanít erre?

Miért tudnak rávenni arra, hogy "templomi ajándék" az, amivel a testvéreiden segíthetnél (Mk 7:11)?

Miért engeded, hogy emberek manipuláljanak, hogy hova add a pénzedet? Miért nem kérdezed meg az Urat, és miért nem kéred az Ő vezetését ebben?

"Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az Ő életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért. A kinek pedig van miből élnie e világon, ÉS ELNÉZI, hogy az ő atyjafia SZÜKSÉGBEN VAN, és ELZÁRJA ATTÓL az ő SZÍVÉT, miképen marad meg abban az Isten szeretete? Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem CSELEKEDETTEL ÉS VALÓSÁGGAL." 1 Ján 3:16-18

2013. jún. 13. 21:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
És te lemondtál mindenről és követed őt?
2013. jún. 13. 23:20
 12/22 anonim ***** válasza:
36%

Sziasztok!

Te tényleg nem olvasod a Szentírást:

Lk 19,46 (Mt. 21:13, Mk. 11:17)

"Mondván nékik: Meg van írva: Az én házam imádságnak háza; ti pedig azt latroknak barlangjává tettétek."

Innen idéz Jézus:

Ézs 56,7

"Szent hegyemre viszem föl ezeket, és megvídámítom őket imádságom házában; egészen égő és véres áldozataik kedvesek lesznek oltáromon; mert házam imádság házának hivatik minden népek számára!"

Üdv. Péter

2013. jún. 13. 23:32
 13/22 A kérdező kommentje:

Isten nem épületekben lakik. A hívők teste a Szent Szellem temploma, ez az igazi imádság háza.

"Asszony, hidd el nékem, hogy eljő az óra, a mikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát... eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók szellemben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul. Az Isten szellem: és a kik őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják."

2013. jún. 13. 23:46
 14/22 A kérdező kommentje:

"És te lemondtál mindenről és követed őt?"

Nagyon könnyű tizedet fizetni és adakozni, ezt a teológusok és képmutatók is megteszik:

"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, a kaporból és a köményből, de elhagytátok mindazt, ami a törvényben ezeknél fontosabb: az IGAZSÁGOS ÍTÉLETET, az IRGALMASSÁGOT és a HŰSÉGET; pedig ezeket kellene cselekedni, és azokat sem elhagyni. VAK VEZETŐK: kiszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek." �햛顾

Évekig voltam én is ilyen, hűségesen beadtam a gyülekezetbe a pénzem. De rá kellet jönnöm, hogy Istent ez nem hatja meg! Ő a teljes lényünket akarja, nem a pénztárcánkat.

"Adjad, fiam, a te SZÍVEDET NÉKEM, és a te szemeid az én UTAIMAT MEGŐRIZZÉK." Péld 23:26

Ha mindened az Övé, akkor nem tizedet fizetsz, hanem azt teszed minden pénzeddel, amit Ő mond neked. És nem csak a pénzeddel...

2013. jún. 14. 00:07
 15/22 anonim ***** válasza:
70%

"Jézus tanított ott..." Sőt, képzeld, képes volt a templomban is pénzt adni... Kicsit unortodox módszerrel szerezte, az tény :) Egyébként pl. egy 120 ember befogadására képes terem (nyilván nem hering módjára szorongva vigyázzállásban egymás mellett), az már nem kicsi. Ez is "házanként összegyűlés" volt. De hol találsz ma ekkora házat?

Másik: Jézus sokszor szabad ég alatt tanított, jópár ezer embert. Persze csinálhatnánk itthon is, de a mi éghajlatunkon az évnek sokkal kisebb része jó erre (Izraelben ~9 hónapig nem esik az eső, hó sem sok). Ha más mód nem lenne, összegyűlnénk esőben, hóban, a szabad ég alatt is, hogy összejöveteleket tartsunk, de ha nem muszáj, akkor nem kell mazochistának lenni.

Más: sokszor a gyülekezet 'visszaoszt' (karitatív szervezeten belül, stb.) a szükségben levőknek. Én nem mindig tudom, hogy a mellettem levő szükségben van, és nem biztos, hogy egy idegen testvérnek fogja jelezni, hanem a gyülekezetnek. Persze ha tudom valakiről, hogy szüksége van valakinek, akkor segítek.

2013. jún. 14. 00:09
 16/22 anonim ***** válasza:
36%

Kedves Kérdező.

az általad idézett Biblia vers nem erre vonatkozik.

Jézus a Szamáriai Asszonynak valóban ezt mondta,

(János 4:24) 24 Az Isten Szellem, és akik őt imádják, azoknak szellemmel és igazsággal kell imádniuk.”

Mit jelent szellemmel és igazsággal imádni, szerinted?

Az imádatunk akkor elfogadható Istennek, ha összhangban van a Biblia lapjain feltárt igazsággal, és a szent szellem irányítja.

Ezt jelenti, ugyan is Jézus azt mondta, hogy a biblia Isten szava az igazság,

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.

Isten a szelleme által tesz irányít eseményeket dolgokat,

Itt nem épületekről van szó.

Más részt az első században is gyarapodtak a Tanítványok ezért ezt írja:

(Cselekedetek 16:5) 5 Így a gyülekezetek bizony továbbra is szilárdultak a hitben, és napról napra gyarapodtak számban.

ez azt sejteti, hogy a munka melyet Jézus elindított, ide vezet, vagy is gyülekezetbe kell járni, hogy a Jézus által felhasznált ember ajándékok helyesen tudják az embereket a jóra ösztönözni

(Héberek 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Ugyan hogyan tudod a hit társadat a jóra, ösztönözni, és buzdítani aminek kölcsönösen kell történnie, ha nem mész el a gyülekezetbe? Nem beszélve arról, hogy Pál azt mondta, hogy ne hagyjanak fel az egybe gyűléssel pont ez miatt.

Már pedig az állam senkinek nem ad ingyen áramot fűtést,,,

az tény, és való, ahogy az előttem szólók mondták, hogy támogatni kell a szegényeket, de a gyülekezetet is fent kell tartani, mindazon által a tanítványok idejében nem volt még áram szolgáltatás, de biztos vagyok benne, hogy a tintát, és a papírt amire a leveleket írták a gyülekezeteknek azt ők sem ingyen kapták. :)

Katy Weaver

2013. jún. 14. 00:20
 17/22 A kérdező kommentje:

"Jézus... képes volt a templomban is pénzt adni"

"Mit gondolsz Simon? A föld királyai kiktől szednek vámot vagy adót? a fiaiktól-é, vagy az idegenektől? Monda néki Péter: Az idegenektől. Monda néki Jézus: TEHÁT A FIAK SZABADOK." (Mt 17:25-26)

Ma sok gyülekezetben ELVÁRJÁK, hogy a gyülekezetnek adjad a pénzedet! Ezért prédikálnak minden adakozás előtt. Lehet, hogy ha először odamész, azt mondják, hogy nem muszáj adni, de egy idő után abban a manipulatív szellemi légkörben kellemetlenül fogod érezni magad, ha nem dobsz be pénzt a kosárba. Ez varázslás! Ha valóban önkéntes lenne az adakozás, akkor eldugnák a perselyt, hogy keresned kelljen...

"idegen testvér"?

Hívd meg magadhoz (egy "istentiszteleti" alkalom helyett), és beszélgess kicsit vele - és nem lesz idegen...

2013. jún. 14. 16:30
 18/22 anonim ***** válasza:

Szerinted miért használtam idézőjelben az idegent? Egyébként sajnos nem vagyok képes 10000 vagy meg több emberrel megismerkedni. Én ilyen gyarló, tökéletlen ember vagyok... de a korai keresztények is összegyűltek, és tanítást hallgattak. Nekik szabad volt, nekünk nem?

A gyülekezeti házak helyek, ahol ezeket a gyűléseket kulturált körülmények között (értsd: nem esőben és hóban) meg lehet tartani. Ennyi és nem több. Voltam kis szabad téri istentiszteleten, az is nagyon jó volt, de manapság sajnos nem igazán kivitelezhető...

2013. jún. 14. 18:49
 19/22 anonim ***** válasza:
A gyüli pénze viszont a gyülekezetet és a rászorulókat illeti. Nem a maffiát a gazdagokat, kiválasztott önjelölteket stb.
2013. jún. 14. 19:08
 20/22 anonim ***** válasza:
Persze, ebben igazad van. De tudod, én azt az Úrnak adom. Ha valaki rosszul használja fel, magát gyarapítja, nem tőlem lop már, hanem az Úrtól. Nem szívesen lennék a helyébe...
2013. jún. 14. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!