Jézus csak a földi emberiségért halt meg, vagy pedig esetleg más bolygók lakóiért is?
Kedves Péter,
én ezt csodálatosnak tartom a Bibliában, hogy bár ugyanazt olvassuk, mégis másképp értjük.
A pontos beszámolód véleményed kialakulásáról követhető és érthető, én mégsem látom a szavak között a más bolygókon létrehozott életformát.
Egy valamit azért megkérdeznék: gondolom a Sola Scripturán végeztél, ami adventista főiskola. Ha ott, akkor erős behatással van a tananyagra a White féle nézőpont.
Te magad ezeket a dolgokat már előtte is így láttad, vagy ott alakult ki benned ez a szemlélet, miután felhívták rá a figyelmed?
Ugyanis ha jól értettem nemrég, akkor te már előtte is Biblia olvasott ember voltál, református korszakodban, ez miatt érdekel.
Mert ezek nem olyan igék, amik bizonyítják a más világokat, csak akkor, ha az ember ráhúzza egy kész elképzelésre, mint lehetséges bizonyíték.
Péter!
Gondolom tudod, hogy hajnalcsillag csak egy van. Lásd: Jób 38,32 2Pt 1,19 Jel 2,28
Többesszámba csak itt szerepel. Mivel angyalokat takar. Vagy szerinted egy csillag tud örülni? Úgyhogy szerintem a ti figyelmeteket kerülte el néhány dolog. Várom a kijelentésed bibliai alátámasztását, miszerint a csillagok a föld teremtése előtt voltak. Te tanult teológus vagy, taníts minket, övezd fel magad.
Kíváncsi vagyok, hogyan halhatott meg Jézus más bolygók lakóiért - itt, a Földön.
Már az is problémás, hogy más kontinensek népeiért hogyan halhatott meg, hiszen egészen másban hittek, nem is tudtak róla - és a többségüket ki is pusztította gyorsan a fehér ember, ahogy találkozott velük. Ahol meg nem - ott nem is nagyon terjedt el a kereszténység!
"a földönkívüliek meg nem hiszem,hogy olyan szinten lennének,mint mi"
Ja, sokan legalább 1000 évvel előbb vannak, és már csak nevetnek rajta, hogy milyen butaságokban hittek régebben.
Igen, az utolsó válaszolók szerintem jó irányban gondolkoznak.
Nagyon szép és tiszteletre méltó dolog az, ha valaki jártas a Biblia tartalmában, sőt az eredeti nyelveiben is, de én azt vallom, hogy nem egy szerencsés, nem egy ésszerű dolog teljesen szó szerint értelmezni ezt a szent könyvet, mint ahogyan más régi írásokat sem. A Biblia, és más művek is tele vannak szimbólumokkal, meseszerű dolgokkal, különös, furcsa lényekkel. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Biblia nem igaz, - talán sokkal inkább az emberiség értelmezte félre jó alaposan, tisztelet a kevés kivételnek. Ez mondjuk érthető is, hiszen a legnagyobb kérdésekről van benne szó. Ráadásul még ki is maradt belőle sok minden, meg át is írtak benne dolgokat az évszázadok folyamán.
Ha minden jól ment volna, akkor ma már nem itt tartanánk lelki, erkölcsi értelemben, de még talán technikailag sem, és nem szakadt volna szét ennyi irányba a kereszténység. Mindez persze igaz más vallásokra is. Itt van például ez a bizonyos "föld és ég" idézet. Szerintem ezek jelenthetik a szellemi, mennyei(a föld); és az anyagi, fizikai(ég) világokat is.
A földönkívüli lényeknek, civilizációknak egy jelentős része pedig már szerintem is annyival előttünk jár, hogy már ki tudja, hogy hány ezer éve elérhették minden tekintetben azt a szintet, amit itt nálunk a Földön Jézus, vagy más vallásalapítók elértek és mutattak annak idején. Ebből kifolyólag szerintem elképzelhető az is, hogy a Bibliában azok a lényeknek egy része, akiket "angyalokként" ír le az írás, valójában az akkor ide látogató, magasan fejlett idegen lényeket jelenti. Csak az akkor ember nem tudta másképpen megfogalmazni mindezt, csak úgy, hogy "tüzes szekéren érkező angyalok", és így tovább. Ezekről a dolgokról nemcsak a Biblia tanúskodik, hanem sok már írás, régészeti leletek tömkelege, sziklarajzok, festmények.
Mindemellett nagyon jónak tartom azt, ha az ember nemcsak a saját vallása, kultúrája szempontjából szemléli a dolgokat, hanem egységesen. Valóban igaz tehát az, hogy a bolygó lakóinak a nagy része eleve nem is keresztény, és még ma is vannak olyan emberek, akik nem hallottak Jézusról, meg általában erről a vallásról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!