Van aki komolyan elhiszi, hogy az Ószövetség és az Újszövetség összetartozik?
Nem csak részleteiben, hanem az egészét vizsgálva is feloldhatatlan ellentmondás van köztük.
Teljesen más a kettő.
Azzal pedig ne fárasszatok, hogy kiragadtok néhány hamisított, oda nem illő részt.
Vagy hogy olvassam át alaposan a bibliát.
Tanultam teológiát, tudom mit írok.
ÖÖÖÖ ÖÖnn TANúúúTTam ÖÖÖ TEÖLÖGIáT ÖÖÖÖ
A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.
(2Tim 3,16)
ÖÖÖ ÖRTÖMM??? ÖÖÖÖ....
"Sokan vagyunk, és sokan több éves/évtizedes teológiatanulmányok és bibliatanulmányozás után is ezt hiszik."
Hát,... akkor lehet nem csak mentálisan kéne felfogni a dolgokat a Bibliából.
"a Biblia 1 története sem tartozik össze Ó és Újszövetségen belül sem, nem még a 2"
Mondja ezt egy hitetlen .. valakiii aki a saját meggyőződését szeretné ráaggatni az emberekre a VALLÁS TÉMÁBAN.
Nagyon meggyőző vagy. csak így tovább!!
Szia!
Aki elolvasta az egész Szentírást, az nemcsak, hogy elhiszi, de pontosan tudja is. Nem csak részleteiben, hanem egészét is vizsgálva tökéletes összhang van közöttük. Fogalmazhatunk úgy is, hogy az Újszövetség az Ószövetség beteljesülése.
Azzal pedig ne fárassz bennünket, hogy olvastad a Bibliát. Amit te tanultál az maximum Bibliakritika, de nem teológia a szó szoros értelmében.
Jómagam 25 esztendeje tanulmányozom a teljes Szentírást, és nem csak magyarul, de - az Isten kegyelméből - eredeti bibliai héber, arám és görög nyelveken is. Két esztendőn keresztül fordítottam arám, és görög nyelvről egy fejezetet a Szentírásból, pontosan tudom miről beszélek. Ha érdekel itt elovashatod a teljes szakdolgozatomat:
Nos akkor várjuk az érveidet, mire alapozod az állításaid. Úgy gondolom a "feloldhatatlan ellentmondás"-aidat igen hamar sikerül majd feloldanunk... ;-)
Üdv. Péter
Kedves JakiPéter!
Elolvastam a fantazmagóriád!
Feltételezésen kívül alig van benne más.
Elismerésem, hogy ezt sikerült összeraknod "Isten kegyelméből".
;)
Kísérelted már egészében szemlélni az "elefántot"?
Tudom jól, hogy mit tanultam.
Annyi a különbség köztünk, hogy nekem nem sikerült átmosniuk az agyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!