Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Ti mit gondoltok hívő...

Hívők! Ti mit gondoltok hívő szemmel a homoszexuálisokról?

Figyelt kérdés
Szerintetek tehetnek róla, hogy homoszexuálisak, vagy nem? +egyéb gondolatok
2009. okt. 8. 19:40
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
64%

a 09:25 - ösnek írom, hogy az Egyház tanítása valamint a Biblia értelmezése az elmúlt 1000 évben is igen sokat változott. sőt még az Istenkép is sokat változott ( ószövetség <-> újszövetség) ..

(csak úgy halkan megjegyzem, h eredetileg úgy volt, hogy csak gyereknemzés céljából lehet egy férfi együtt a feleségével, manapság már mivel felismerték, hogy a modern korban ez lehetetlen, lehet használni a naptáras módszert pl. )

szerintem ha létezik az igazságos Isten akkor nem tesz különbséget heteroszexuális és homoszexuális között ! a "ne paráználkodj ! " parancs meg a házasságon kívüli nemi életre értendő ... amúgy meg koronként más az értelmezése..

2009. okt. 9. 10:21
 22/40 anonim ***** válasza:
28%
Oszinten szolva, nemcsak a hivok, hanem mindenki megmosolyogja oket. Ez van. Csak osszeneznek az emberek, es azt mondjak, hogy b.zi.
2009. okt. 9. 12:06
 23/40 anonim ***** válasza:
33%

A valagatokat van eszetek riszálni a parádén, meg rózsaszín tangás papnak öltözni Bibliát taperolva, és még nektek áll feljebb, ha az egyház elítéli ezt az egészet.

Ezt nevezem pofának...

2009. okt. 9. 18:35
 24/40 anonim ***** válasza:
88%

Akkor most leírom a gondolataimat, mint hívő.

A homoszexuálisokat nem ítélem el. Tudjátok, én még ismerem, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess. Valakit megítélni Isten dolga, nem a miénk. Az elfogadás a másik dolgunk. Ha Isten úgy látja, hogy bűnös, majd Ő fogja megbüntetni, nekünk semmi jogunk hozzá. Ez olyan, mintha Isten jogát bitorolnánk. Isten (pontosabban Jézus) azt hirdette, hogy éljünk szeretetben, megértésben, segítve egymást, ítélkezés nélkül. Vagy nincs igazam, kedves "hívő" társaim? Akkor ezeket mért felejtitek el? Mért veszitek semmibe Jézus szavait, és azt, amiért harcolt? Az utállat nem Istennek tetsző. A gyűlölködés sem, az elítélés sem. Az elfogadás Istennek tetsző erény. Ezt soha ne felejtsétek.

Egyébként pedig aki rátalál Istenre, rátalál a békére a szívében és lelkében, és a szeretet erejére. Szeressétek az embereket!:)

2009. okt. 9. 22:02
 25/40 anonim ***** válasza:
76%

Hmm... ez megmosolyogtatott.

Újra és újra rá kell döbbennem, hogy itt tart Magyarország. Beszűkült, sok hülye, aki a saját igazát hajtogatja, és másét vagy meg sem hallgatja, vagy átmagyarázza saját szíve szerint, a másikat beállítva valami idiótának, aki természetesen nem normális, és visszataszító.

Köszönöm, kedves hívők. Nem csoda, hogy mindenki rajtatok röhög.

2009. okt. 10. 10:46
 26/40 anonim ***** válasza:
31%
A tegnapi 09:25-ös vagyok.Amiket leírtam nem az ujjamból szívtam,mindd a Bibliából van.Én tökéletesen tisztában vagyok a :"ne ítélj,hogy ne ítéltessel".Nem is ítélem el őket ,egyszerűen nem tudom elfogadni ezt a dolgot.Attól függetlenül a Biblia ezekben a versekben ír a homoszexuálisokról:Róma:1:14-27, 1Tim:1:9-11, Júdás:7 1Kor:6:9,és még lehet találni erre utaló verseket,amit már le is írtam Szodomáról és Gomorráról.Itt tisztán és érthetően leírja ,hogy mi az álláspontja Istennek a homoszexszualitásról.
2009. okt. 10. 13:57
 27/40 anonim ***** válasza:

Csak egy kiegészítést a gyermeknemzési hozzászóláshoz: az Énekek éneke szerinted a gyermeknemzést vagy a szerelmi örömöt írja le ? És az a kitétel, hogy vonulj a te ágyasházadba és teljen örömöd a te feleségedben ?( nem szó szerint írtam, mert éppen nincs kéznél a Szent Írás )Ezek bizony a házasságban megszentelt szexuális örömöt írják le, ami nem tilos.

Csatlakozom ahhoz az előttem íróhoz, aki arról írt, hogy egy keresztény hívő nem ítélkezik.

Az utolsó hozzászólónak: miért mondana egy hívő mást, mint, amit az Írás tartalmaz közel 2000 éve ? Azért vagyok keresztény, mert elfogadom, hogy a Biblia Isten Igéje egy és megbonthatatlan egész. Ha attól vagy boldog, hogy mosolyogsz a hívőkön, csak tessék, Pál is így kezdte...

2009. okt. 10. 19:58
 28/40 anonim ***** válasza:
49%

Csatlakozom ahhoz, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess, de az ige arról beszél, hogy Isten szereti a bűnöst , de a bűnt megveti.

Ha már Pálnál tartunk:

Rómaiakhoz írt levél egy része:

Mert nyílt az Istennek haragja a mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.

Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennük; mert az Isten megjelentette nekik:

Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek. (ez még nem a homokosokra vonatkozik)

Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.

Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;

És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.

Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;

Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.

Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:

Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adták őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek;

A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel;

Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek,

Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok.

Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel egyet is értenek.

2009. okt. 13. 22:45
 29/40 anonim ***** válasza:

Én sokat nem irok de a lényeg benne van:

homofob vagyok mivel rájöttem a homoszexualitás egy betegség

2009. dec. 29. 13:00
 30/40 anonim ***** válasza:
Nem betegség. Ha betegség, te mért nem kapod el?
2009. dec. 29. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!