Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Ti mit gondoltok hívő...

Hívők! Ti mit gondoltok hívő szemmel a homoszexuálisokról?

Figyelt kérdés
Szerintetek tehetnek róla, hogy homoszexuálisak, vagy nem? +egyéb gondolatok
2009. okt. 8. 19:40
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
61%

nekem semmi bajom azzal, ha valaki homoszexuális. mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan szeretne élni. Ettől nem lesz rossz ember, ehhez valami más kell.

egy dologgal van bajom, azzal, amikor felvonulnak! mert az magamutogatás, és nem látom értelmét. Ennyi erővel felvonulhatnának a heterok is, vagy a csivavatartók. Ennyi

2009. okt. 8. 20:17
 12/40 Neszivass válasza:
86%

A mit gondoltok, mi a véleményetek, stb. kezdetű kérdésekre adott válaszokat miért kell nem hasznosnak megjelölni? :-o

Mindenki, aki veszi a fáradságot és leírja, amit gondol, az már hasznos volt a kérdezőnek. Hogy nem értesz vele egyet? Azt senki sem kérdezte... Ezek olyan furcsa dolgok, amiket nem igazán vagyok képes megérteni. Ronda dolog, na.

2009. okt. 8. 20:31
 13/40 anonim ***** válasza:
49%

Engemet csak es kizarolag a betegsegek terjesztese miatt irritalnak. Mert azert megiscsak kozuluk is kerul ki rengeteg fertozott. Ez teny. Londonban elek, itt hirdetik, hogy hazhoz is kimennek akar a noverkek, csak vizsgaltassak meg magukat a meleg parok.

Amugy mindenki ugy eli az eletet, azt csinal amit akar. Engem nem erdekel.

2009. okt. 8. 20:51
 14/40 igabcsy ***** válasza:
24%

20:17 - mintha csak én írtam volna.

Tökéletesen egyetértek Veled.

Semmi najom velük mindaddig amíg magánügyként kezelik.

Én sem írom ki a liftben, hogy heteroszexuális vagyok. Nem vonulok fel, és nem mutogatom magam a tévében.

Nem írom ki a homlokomra, hogy mikor, kivel,hányszor és hogyan élem a szexuális életem.

De elvárnám, hogy ők se tegyék.

2009. okt. 8. 20:55
 15/40 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kérdésfelvető és hozzászólók!

Éppen ma kaptam értesítést, hogy egy új mai szóhasználatú magyar fordítást tettek fel az Internetre az Újszövetségről. Érdekességképpen idézem Pál apostol erről a témáról szóló írását ebből:

"Megmutatkozik azonban Isten haragja a Mennyből azok miatt a gonosz és igazságtalan dolgok miatt, amiket az emberek elkövetnek, amikor gonoszságukkal letapossák az igazságot. Igen, Isten megmutatja haragját, mert mindaz, amit Istenből megismerhetünk, világos, hiszen maga Isten mutatta meg mindenkinek. Isten örök hatalmát és isteni természetét emberi szem nem láthatja. Ezeket mégis érzékelheti és megértheti mindenki, a világ teremtése óta, amikor Isten teremtményeit látja. Így tehát, nincs mentség azok számára, akik felismerték Istent, de mégsem tisztelték őt Istenként, sem nem voltak hálásak iránta. Ezért gondolkodásuk értelmetlen lett, és ostoba szívük egyre jobban elsötétült. Bár magukat bölcseknek tartották, bolondok lettek. Az örökké élő Isten dicsőségét elhagyták, és helyette bálványokat imádtak, amik halandó emberekre, madarakra, négylábú állatokra és hüllőkre hasonlítottak. Ezért Isten elhagyta őket, és engedte, hogy szívük gonosz vágyait kövessék: szexuális bűnökben éljenek, és egymás testével gonosz dolgokat műveljenek. Az Istenről szóló igazságot hazugsággal cserélték fel. A Teremtő Isten helyett azokat imádták és szolgálták, amiket Isten teremtett. Pedig az imádat egyedül Istent illeti, aki örökké áldott legyen! Ámen.

Mivel az emberek ezt tették, Isten is átadta őket a saját szégyenletes kívánságaiknak. Az asszonyok felcserélték a férfiakkal való természetes szexuális kapcsolatot más nőkkel való természetellenes szexuális kapcsolatra. Hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonyokkal való természetes szexuális kapcsolatot, és más férfiakat kívántak meg égető vágyakozással. Így azután a homoszexuális férfiak egymással követtek el szégyenletes dolgokat. Ezek az emberek a saját testükben kapták meg a büntetést, amit ezzel a természetellenes életmóddal megérdemeltek. "

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

Bibliaház Gödöllő

[link]

2009. okt. 8. 21:47
 16/40 anonim ***** válasza:
58%
Hát igen, a pápa hozta a formáját... szenilis vén bolond.
2009. okt. 8. 23:48
 17/40 anonim ***** válasza:
81%

NEM bűn.

Nekem van meleg ismerősöm aki HÍVŐ. A homoszexualitás nem lehet bűn hiszen ez nem szándékos. És nem lehet tenni ellene. Ha pedig letagadja élete végéig hazugságban él. Szerintem nagyobb bűn hazudni mint homoszexuálisnak lenni. Ha pedig a bűnnél tartunk...

Az itélkezés nem bűn? nem isten elött kell felelnünk tetteinkért? Nem kiálthatjuk azt hogy "bűnös vagy!!" ha meleg vagy.

(20 L)

2009. okt. 9. 00:11
 18/40 anonim ***** válasza:
43%

19:59 vagyok, a "nem normális" :P

20:06:

"Hogy az állatvilágban is van homoszexualitás, az nem érdekli." Ez nekem nem bizonyít semmit, én már hallottam valami olyasmiről, hogy az emberek és az állatok némiképp különböznek egymástól. Amúgy az állatvilágban előforduló homoszexualitást sem tartom normálisnak. Az, hogy van, még nem jelenti azt, hogy az egy normális, elfogadható dolog.

"Hogy genetikailag/vegyileg/stb. kódolt dolgok ellen nem lehet mit tenni, az megint csak nem érdekli (vagy azt is tagadja, hogy erről lenne szó egyáltalán)." Valóban, ez sem érdekel, mivel a mai nézetek szerint genetikai ÉS környezeti hatások együttes eredménye a homoszexualitás (illetve vitatott, hogy mennyire van szerepe benne a saját döntésnek). Azaz ne húzzuk az egészet a genetikára, egyik meleg sincs születésénél fogva arra elrendelve, hogy az legyen.

"Az sem érdekli, hogy egyébként egy tök rendes emberről van szó." Valóban ez sem érdekel, az ember számomra nem egy biológiai, hanem egy erkölcsi, morális fogalom is. Aki nem hajlandó emberként viselkedni, és elfogadni a társadalom alapvető értékeit, az ne is várjon emberhez méltó bánásmódot.

Amúgy meg nekem belemagyarázhat bárki bármit, egy ilyen triviális dologról, mint hogy a homoszexualitás nem normális, felesleges vitázni. Ezt én nem kajálom be, bármit handabandáztok is nekem.

23:48:

Ha majd te is letettél annyit az asztalra, mint a pápa, akkor majd kinyithatod a szádat. Ha nem tetszik, amit csinál, meg lehet próbálkozni, legyél jobb pápa! Vagy alapíts saját vallást, ami évszázadokig fennmarad és meghatározó szerepe lesz a történelemben! Mindent bele!

00:11

A homoszexualitás önmaga, mint állapot nem bűn, az bűn, ha valaki lefekszik más férfival. Nem kell letagadni, önmegtartóztatni kell!

2009. okt. 9. 00:19
 19/40 anonim ***** válasza:
71%

00:19 -> sötét vagy mint a ma éjszaka! ráadásul nem hívőhöz méltó dolog úgy vélekedni mint te !

Teljesen normális ! Az, hogy vannak olyan vallások amik bűnnek titulálják, mit számít ? egyeseknek nem tetszett a katolikus vallás -> megreformálták, lett belőle református, ami lazább. az angolok független egyházrendszert akartak -> lett belőle anglikán vallás és még sorolhatnám ... egyik kevésbé hívő mint a másik ? dehogy is .. az a lények higgyen Istenben (ha hívő és homoszexuális) és jó ember legyél, tedd boldoggá az embereket és magadat is. És találjon magának egy olyan irányzatot ami nem kezeli bűnként a homoszexualitást !

Magyarország még gyermekcipőben áll ilyen téren is, máshol már léteznek ilyen egyházak .

Nem lesz valaki több, de sem kevesebb semmilyen téren , hogy ha homoszexuális ... ugyanolyan eséllyel kéne boldogságát keresse az életben ... ez lenne a normális,

2009. okt. 9. 03:33
 20/40 anonim ***** válasza:
35%
Én személy szerint irtózom tölük(nem tehetek róla,de sajnos így van)Nem tudom,hogy melyik vallásbeli lehet az a hívő aki meleg ,de mondthatom gyönyörű egy vallás!!!Aki szokta olvasnia a Bibliát,és van egy kis ismerete,sőt tovább megyek biztos,hogy nagyon sokan hallottak már Szodomáról és Gomorráról.Isten azért pusztította el ezt a két várost mert homoszexszuálisok éltek ott.Az Isten előtt BŰN a homoszexszualitás.Gondolom az tuti,hogy ha engedte volna akkor szó lenne róla a Bibliában.DE,és hangosan de:csak egy házaspárt teremtett ami nőből és férfiból állt!! És ez így a természetes.Sajnos,hogy vannak olyan egyházak akik ezt megengedik,de mind ez azért lehet így ,mert egyre több meleg és pedofil pap van,holott nekik is Isten törvényei szerint kellene élniük.
2009. okt. 9. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!